Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (22 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda22 Şubat Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        HALİL KÜÇÜKBAY SERBEST BIRAKILDI

        İzmir'da FETÖ/PDY soruişturma kapsamında gözaltına alınanların ifadeleri doğrultusunda ve FETÖ ile bağlantılı kuruluşlara maddi destek sağladığı gerekçesiyle, TMSF'ye devredilen Küçükbay Şirketler Grubu'nun eski ortağı ve eski Genel Müdürü Halil Küçükbay dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Halil Küçükbay'ın ifadesi avukatı Ercan Demir eşliğinde olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur tarafından alındı. Savcı Dur, Küçükbay'ı verdiği 4 sayfalık ifadenin ardından adli kontrol şartıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Küçükbay'ı yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı. (DHA)

        İZMİR'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruştuması kapsamında KHK ile kapatılan Akyazılı Vakfının yöneticilerinden olduğu ileri sürülen Ali T. (66) İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        Ali T.'nin FETÖ/PDY'nin ilk kurulan vakıflarından olan Akyazılı Vakfı ile Öğretmenler Vakfı bünyesinde faaliyet gösterdiği, örgütün gizli yazışma programı ByLock'u kullandığı ve 17-25 Aralık sürecinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı sonrası TMSF'ye devredilen dönemin örgütün finans kaynağı Asya Katılım Bankasına para yatırdığı iddia edildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, KHK ile kapatılan Akyazılı Vakfının 14 yöneticisine yönelik yakalama kararı çıkarılmış, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin İzmir, İstanbul ve Muğla da 8 Şubat'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmıştı.

        Zanlıların, örgütün en eski ve etkin vakıflarından olduğu belirtilen söz konusu vakfın aracılığıyla ilk tespitlere göre, son 5 yılda 4,5 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri, bu para ile örgüte finans sağladıkları iddia edilmişti. (AA)

        ESKİ MİT'Çİ VE ÜSTEĞMEN TUTUKLANDI

        Ankara'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında bir eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çalışanı ile bir eski üsteğmen tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısınca sorgulanan şüphelilerden 2'si tutuklanma, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Şüphelileri sorgulayan hakimlik, eski MİT personeli A.C. ile eski üsteğmen İ.K.M'nin tutuklanmasına, 2 şüphelinin adli kontrol şartıyla salıverilmesine hükmetti. (AA)

        FETÖ TURU: 3 BİN EURO

        Manisa'da FETÖ/PDY'nin il imamları ile meslekten ihraç edilen bir teğmenin de aralarında bulunduğu 16 kişi ile şüphelileri yurt dışına kaçırmaya hazırlandığı belirtilen E.K. yakalandı. Manisa'da kiraladığı çiftlik evde 16 kişiyi saklayan E.K.nın terör örgütü PKK üyesi olduğu, kızının ise örgütün dağ kadrosunda bulunduğu belirtildi. E.K'nın yurt dışına kaçırmak istediği kişilerden kişi başı 3 bin euro istediği bildirildi.

        Manisa Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu kiralanan bir çiftlik evde yurt dışına kaçmak isteyen FETÖ üyesi kişilerin bulunduğu bilgisini elde etti. Araştırmasını derinleştiren ekipler çiftlik evini, terör örgütü PKK'dan kaydı olan, aynı zamanda kızı örgütün dağ kadrosunda bulunan E.K. tarafından kiralandığını belirledi.

        İL İMAMLARI GÖZALTINA ALINDI

        Çiftlik evine düzenlenen operasyonda, E.K. ile birlikte FETÖ'nün Batman ve Muş imamı M.S., Mardin imamı O.Ö., Çankırı'da FETÖ üst düzey yöneticisi T.Y., FETÖ üyesi olmaktan aranan M. Ö., Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ihraç edilen Teğmen M. S. ve Batman Tarım İl Müdürlüğü'nden ihraç edilen M. Ö.'nün de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

        KİŞİ BAŞI 3 BİN EURO

        Gözaltına alınan E.K.'nın Yunanistan'a kaçmak isteyen şüphelilerle kişi başı 3 bin euroya anlaştığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.(Neşet DİŞKAYA)

        RİZE'DE 4 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

        Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlarından E.A'nın da bulunduğu 4 öğretim görevlisi tutuklandı.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan eski dekan E.A, öğretim görevlileri A.G. ve A.G. ile araştırma görevlisi A.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar, "örgüt üyesi olmak ve örgütün şifreli haberleşme programını kullanmak" iddiasıyla tutuklandı. (AA)

        FETÖ'NÜN "MAHREM İMAMI" YAKALANDI

        Twitter'daki "bıbıcımsıfırladım" adlı hesap üzerinden FETÖ/PDY'yi övücü nitelikte paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan ve FETÖ'nün mahrem imamı olduğu belirlenen Serkan Sedat Güray yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca geçtiğimiz yıl Mart ayında Twitter'daki "bıbıcımsıfırladım" adlı hesaba ilişkin soruşturma başlatıldı.

        Soruşturma kapsamında, sosyal medya hesabını kullandığı iddiasıyla Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Serkan Sedat Güray gözaltına alındı.

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu ve örgütün propagandasını yaptığı iddiasıyla tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Güray, Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        Güray sorgusunda, yöneltilen suçlamaları kabul etmemiş ve söz konusu Twitter hesabının da kendisine ait olmadığını iddia etmişti.

        Şüpheli Güray'ın ev aramasında ele geçirilen dijital materyaller incelemeye alınırken, HTS kayıtlarında FETÖ üyesi çok sayıda isimle telefon görüşmesi tespit edildi.

        Şüpheli Güray'ın HTS kayıtlarında, kapatılan Zaman gazetesinin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in avukatı Talha Akyol, yeğeni Ebuseleme Gülen, firari Osman Özsoy ile Nazlı Ilıcak, Nazmi Ardıç, Yurt Atayün, Osman Nuri Hoşdoğdu, Ali Ünal, Mümtazer Türköne, Asım Yıldırım, Önder Aytaç, Ali Bulaç ve Abdullah Bağ gibi isimlere kayıtlı telefon numaralarıyla çok sayıda görüşme yaptığı belirlendi.

        Öte yandan şüpheli Serkan Sedat Güray'ın yine Irak, Kenya, ABD, Kazakistan, Bosna Hersek gibi ülkelerle uluslararası alanda görüşmeler de yaptığı tespit edildi.

        Bu kapsamda FETÖ'nün mahrem imamı olduğu tespit edilen Güray'ın söz konusu "bıbıcımsıfırladım" adlı hesabı kullandığı da belirlendi. Bunun üzerine Güray hakkında Sulh Ceza Hakimliğince tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

        Firari olan Güray, Bolu'da Jandarma ekiplerinin yol kontrolü sırada gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Güray'ın, emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        SAKARYA'DA İHRAÇ EDİLEN ESKİ KOCAELİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda meslekten ihraç edilen eski Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Ç. gözaltına alındı.

        Kocaali İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu iddiasıyla Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile daha önce kamu görevinden ihraç edilen eski Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Ç'nin yakalanması için çalışma başlattı.

        Ekiplerce düzenlenen operasyonla gözaltına alınan M.Ç'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ADİL ÖKSÜZ'ÜN KARDEŞİNE FETÖ İDDİANAMESİ

        Karabük'te, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, aralarında Adil Öksüz'ün öğretim üyesi kardeşi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz'ün de yer aldığı 108 şüpheli hakkında ayrı ayrı hazırlanan iddinameler mahkemece kabul edildi.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında 16'sı akademisyen, 2'si avukat, 2'si asker, 70'i polis, 31'i öğretmen, 19'u adliye ve cezaevi görevlisi, diğerleri vatandaş toplam 171 kişi hakkında iddianame hazırlanacağı belirtildi. Bunlardan 108 sanık hakkında ayrı ayrı hazırlanan iddianamelerin Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildiği, 63 sanık hakkında iddianame hazırlama sürecinin sürdüğü bildirildi. Açıklamada, sanıkların 5 Mart tarihinden itibaren yargılanmasına başlanacağı da ifade edildi.

        İddianamesi kabul edilenler arasında, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan örgütün 'Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün kardeşi, Karabük Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölümü eski Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz ile dönemin Safranbolu 125'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan da bulunuyor. (DHA)

        AĞRI'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ağrı'da FETÖ/PDY içerisinde faaliyet gösterenlere yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY içerisinde faaliyet gösteren şüphelilerle örgüte iltisaklı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmalarına yönelik son on gün içerisinde il merkezi ve ilçelerde operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Gerçekleştirilen operasyonlar sonucu aralarında rütbeli polis ve asker ile doktor, öğretmen ve sivillerin bulunduğu 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüphelilerden bir doktor, bir komiser, bir üsteğmen, bir teğmen ve iki astsubay olmak üzere toplam 6 şüpheli mahkemece tutuklanmıştır. 5 şüpheli hakkında mahkemece adli kontrol kararı verilirken, 2 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır" denildi. (İHA)

        KARABÜK'TE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Karabük, İstanbul ve Hatay'da, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen şüphelilere operasyon düzenledi.

        Operasyonda, Karabük Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezi'nde görevli A.P, Karabük Üniversitesi araştırma görevlileri İ.K ve T.Y, daha önce meslekten ihraç edilen akademisyenler M.Ç, Y.T, BB, E.K ve Z.H ile doktor E.Y, hemşire N.Ç, üniversite öğrencisi A.P ve ev hanımı M.Y gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürülürken, soruşturma kapsamında iki şüphelinin daha arandığı belirtildi.(AA)

        MANİSA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 6 ESKİ SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesi merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, meslekten ihraç edilen 6 eski sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Turgutlu, Aydın ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, meslekten ihraç edilen 6 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çeşitli dijital materyallere el konuldu. (AA)

        VAN'DA 11 POLİS TUTUKLANDI

        Van merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 polisten 11'i tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Van, İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Denizli, Bursa, Antalya, Manisa, Düzce ve Konya'da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen polislere yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 8'i Van'da 23 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 11 polis "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

        Şüphelilerden biri savcılıktaki sorgu sonrası, 11'i de etkin pişmanlık yasasından faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(AA)

        UŞAK'TA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşaktaki terör operasyonlarında gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında Karaağaç Karakolunda görevli iken bir süre önce açığa alınan polis memuru Y.Ç. ile hakkında yakalama kararı bulunan Aksaray Üniversitesi öğrencisi Y.Ç, Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım etmek" suçlamasından tutuklandı.

        Öte yandan, Banaz ilçesinde yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, bir yolcu otobüsünde terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan İ.Ayı gözaltına aldı.

        Şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. (AA)

        BURSA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 72 POLİS YAKALANDI

        Bursa merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 4. sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu daha önce görevden uzaklaştırılan 72 polis gözaltına alındı.

        İl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme sistemi "ByLock" kullanıcısı olan ve Bursa Emniyet Müdürlüğünde görevliyken daha önce Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen ya da açığa alınan, 4. sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu bazı polisler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bursa, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bilecik, Kayseri, Tokat ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilere ait adreslerde arama yapıldı. Operasyonda 3'ü 4. sınıf emniyet müdürü 72 eski polis gözaltına alındı. (AA)

        FETULLAH GÜLEN'İN AVUKATI ORHAN ERDEMLİ YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in yıllardır avukatlığını yapan Orhan Erdemli, yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aranan Erdemli'nin İstanbul'da bulunduğu adresin tespit edilmesi üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve jandarma ekipleri ortak operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan Erdemli, emniyete götürüldü. (AA)

        İSTANBUL'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "EMNİYET İMAMI VE AĞABEY"LERİ TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında emniyet yapılanmasından "ağabey" ve "imam"ların yer aldığı 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, hakkında arama kararı bulunan 13 kişinin yakalanması için İstanbul, Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara, Eskişehir ve Kayseri'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü yapılanmasında görev aldıkları iddia edilen "ağabey" ve "imam"ların bulunduğu 8 kişi yakalandı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edilen 8 şüpheliden 6'sı tutuklanırken, 2'si "ev hapsi, yurtdışı yasağı ve adli kontrol hükümleri" uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        MERSİN'DE 7 ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün kriptolu haberleşme programı 'Bylock' kullandığı tespit edilerek gözaltına alınan 7 asker adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında operasyonlar devam ediyor. Savcılığın talimatıyla, örgütün kriptolu haberleşme programı 'Bylock' kullandığı tespit edilen astsubay ve uzman çavuş 7 askeri personel, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan 7 asker, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra bugün adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ORDU MERKEZLİ OPERASYONLARDA 22 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Ordu merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri tarafından 12 ilde gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, Ordu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 22 şüpheli için 18 Şubatta Ordu, Ankara, Samsun, İstanbul, Sinop, Erzurum, Tokat, Sivas, Trabzon, Giresun, Rize ve Manisa illerinde belirlenen adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında halen görevde olan polisler ile örgütün çeşitli kurumlarında çalışanların da yer aldığı 22 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        SAMSUN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 18 ESKİ ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan kapatılan Sakarya Dershanelerinde çalışanı 18 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince FETÖ'nün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları ve örgütle bağlantılı dernek üyelikleri bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Sakarya Dershaneleri çalışanı 8'i kadın 18 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri 17 Şubat'ta Samsun merkezli Ankara, Manisa, Uşak, Sivas, Trabzon, Malatya ve Amasya'da eş zamanlı operasyon düzenlemiş, zanlıları gözaltına alınmıştı. (AA)

        ARDAHAN'DA ARALARINDA RÜTBELİLERİN DE BULUNDUĞU 24 POLİS TUTUKLANDI

        Ardahan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla yakalanan 24 polisin tutuklandığı bildirildi.

        Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı olan "Bylock" kullandıkları iddiasıyla 31 şüpheli

        hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

        Bu çerçevede İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube

        Müdürlüğünce Ardahan il merkezli operasyon başlatıldığı aktarılan açıklamada, eş zamanlı operasyonda karakol amiri, komiser, komiser yardımcısı, polis memurundan oluşan 24 kişinin yakalandığı ifade edildi.

        Açıklamada, gözaltına alınan zanlıların ev, iş yeri ve araçlarındaki aramada delil niteliği olduğu düşünülen eşyaya el konulduğu belirtilerek, polisteki işlemleri biten 24 zanlının savcılık sorgusu sonrası çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan tutuklandığı kaydedildi.

        Operasyon çerçevesinde aranan bir kişinin başka bir ilin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen

        soruşturmada tutuklu olduğunun anlaşıldığı aktarılan açıklamada, 6 zanlı hakkında da yakalama kararı çıkartıldığı vurgulandı. (AA)

        İTİRAFÇI POLİSLERİN SÖZDE "ABİ" VE "ABLA"LARI TUTUKLANDI

        İstanbul'da gözaltına alınan Bylock kullanıcısı FETÖ üyeleri itirafçı olarak polise ifade verdi. Genişletilen operasyonda polislere abilik yapan 8 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul merkezli olarak 49 ilde düzenlenen operasyonda Bylock kullanıcısı oldukları belirlenen 177 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 91'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Tutuklanan FETÖ üyelerinden bazıları itirafçı olarak polise ifade verdi. İtirafçı FETÖ üyelerinin ifadesi doğrultusunda FETÖ 'cü polislere abilik yapan 8 kişi daha tespit edildi.

        Aralarında teknisyen, öğretmen, diş hekimi, polis, komiser ve maliye denetmeninin de bulunduğu 8 polis abisi gözaltına alındı. Polisteki ifade alım işlemleri tamamlanan 8 şüpheliden 6'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL)

        RİZE'DE 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında aktif görev yapan emniyet görevlilerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 1 komiser yardımcısı, biri Kanun Hükmünde kararname ile ihraç edilen 3 komiser yardımcısı ile 4 polis memuru gözaltına alındı.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, telefon ve bilgisayarlarının yedeklerinin alındığı ve çeşitli belgelere el konulduğu öğrenildi.

        Zanlıların İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. (AA)

        BAYBURT'TA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Bayburt Üniversitesinde çalışan, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenenlerin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin Bayburt Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Bayburt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bayburt merkezli olarak Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Bayburt Üniversitesinin akademik ve idari kadrosunda yer alan D.T, M.B. ve T.G. ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen H.K, K.Y. ve örgütün üniversite yapılanmasında yer alan Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli A.C. gözaltına alındı.

        Bayburt Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri devam ediyor. (AA)

        TUNCELİ'DE 1 POLİS TUTUKLANDI

        Tunceli'de, Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir polis memurunun tutuklandığı bildirildi.

        Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen ve hezimete uğratılan darbe girişimi sonrasında devlet içerisindeki illegal paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

        FETÖ/PDY ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Yürütülen soruşturmalar kapsamında ilimiz merkezinde gözaltına alınan bir polis memuru tutuklanarak, cezaevine gönderilmiştir." (AA)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 8i tutuklandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kırklareli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Kırklareli, Sakarya, İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kocaeli ve Denizlide düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kırklareli Adliyesine çıkarılan 11 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

        Nöbetçi Kırklareli Sulh Ceza Hakimliğinde sorgulanan şüphelilerden M.A, E.Y, A.F, A.B, A.C, S.Ç, H.T. ve A.A, tutuklandı, M.K, D.C. ile C.C. ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        ŞANLIURFA'DA 8 POLİS TUTUKLANDI

        Şanlıurfa'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 polisten 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 13 şubatta 28 polis gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan polislerden 11'i adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan polislerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (İHA)

        BATMAN'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Batman merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

        Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY terör örgütü yapılanması içerisinde imam konumunda bulundukları ve sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri tespit edilen şahıslara yönelik Batman merkezli Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Konya illerinde gerçekleştirilen operasyonda 7 şahıs yakalanmış olup, yakalanan şahıslardan 3'ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanırken, 4 şahıs ile ilgili adli işlemler devam etmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi. (İHA)

        İZMİR'DE 12 JANDARMA GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, meslekten ihraç edilen eski 12 jandarma personeli gözaltına alındı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün jandarma içindeki yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan eski 12 askeri personele yönelik operasyon başlattı.

        İzmir, Tunceli, Niğde, Tokat, Sakarya, Yozgat ve Adıyaman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli gözaltına aldı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere jandarmaya götürüldü. (AA)

        ELAZIĞ'DA 6 EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

        Elazığ Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski emniyet mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda aralarında şube müdürleri ve komiserlerin de bulunduğu 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinesinde düzenlenen operasyonda şüphelilerden 6'sı gözaltına alınırken, zanlılardan bazılarının şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirtildi.

        Zanlılar, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından işlemleri için emniyete götürüldü.

        Firari bir şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

        Muhabir : Bestami Bodruk (AA)

        İZMİR'DE 10 SAĞLIK ÇALIŞAN GÖZALTINA ALINDI

        İzmirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önceden görevden uzaklaştırılan 10 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi, Selçuk ve Foça ilçelerinde bulunan ve daha önceden meslekten uzaklaştırılan sağlık çalışanlarına yönelik eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyonda, örgütün gizli haberleşme programı ByLocku kullandıkları tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların, örgütün elebaşı Fetullah Gülenin talimatı sonrası çeşitli bankalardan kredi çekerek, örgütün finans kaynağı olduğu dönemde Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yaptıkları tespit edildi.

        Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının isimlerinin gizli tanık beyanlarında yer aldığı, örgütün toplantılarına düzenli katıldıkları ve "himmet" adı altında finans sağladıkları öğrenildi.

        Zanlılar, sorguları için emniyete götürüldü. (AA)

        BURSA'DA 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile kapatılan Yeşilırmak Cihangir Özel Eğitim Tesis İşletme Ticaret A.Ş.'ye yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarda Mücadele Şube ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, KHK ile kapatılan Yeşilırmak Cihangir Özel Eğitim Tesis İşletme Ticaret A.Ş.'ye, geçen hafta operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheli, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        HATAY MERKEZLİ OPERASYONLARDA 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Hatay merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında şifreli haberleşme programı "Bylock"u kullandığı belirlenen 26 kişi gözaltına alındı.

        Hatay, Osmaniye, Adana, Kayseri, İzmir, İstanbul ve Bursa'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Kanun Hükmünde Kararnameyle daha önce meslekten ihraç edilen polis, asker, öğretim üyesi, öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların, FETÖ/PDY'yle bağlantılı olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock"u kullandığı iddia edildi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ