Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan kişi yakalandı

        İstanbul Kadıköy'de bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni yakan servis şoförü Mehmet Ali A., Sancaktepe'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Mehmet Ali A., "Olay günü alkollüydüm, Müjdat Gezen Abdülhamit Han'ın torununa hakaret ettiği için tepki olarak yaktım" dediği öğrenildi.

        KAPIYA BENZİN DÖKEREK ATEŞE VERMİŞTİ

        Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi 20 Şubat 2017 günü gece saat 01.00 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi tarafından kundaklanmak istendi. Elindeki bidondan, kapıya benzin döken ve ateşe veren saldırgan olay yerinden kaçtı. Güvenlik görevlilerinin zamanında müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

        SAATLERCE SÜREN ÇALIŞMANIN ARDINDAN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

        Olayın kundaklama olduğunun ortaya çıkması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, saatlerce güvenlik kamera görüntüsü izleyip araştırma yaptı. Araştırmalar sonunda şüphelinin Mehmet Ali A. olduğu belirlendi. Mehmet Ali A.(39), TEM ekiplerince Sancaktepe'de gözaltına alındı.

        PADİŞAH TORUNUNA HAKARET ETTİĞİ İÇİN YAKTIM

        Gözaltına alınan Mehmet Ali A.'nın servis şoförlüğü yaparak geçimini sağladığı tespit edildi. Mehmet Ali A.'nın terör örgütüyle bağlantısı olmadığı belirlenirken, ilk ifadesinde de, "Olay günü alkollüydüm. Müjdat Gezen bir programda Abdülhamit Han'ın torununa hakaret etti. Ben de buna tepki olarak yaktım" dediği öğrenildi.

        Nihat ULUDAĞ-Müslim SARIYAR/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ