Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öğretmen Bahadır Grammeşin'i öldüren sanığa müebbet istendi

        Kadıköy'de, öğretmen Bahadır Grammeşin'in öldürülmesine ilişkin, 5'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

        Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 5'i tutuklu 7 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmayı Bahadır Grammeşin'in ablası Başak Grammeşin ve arkadaşları da izledi. Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Ercan Ateş esas hakkındaki mütalaasını sundu.

        Mütalaada, tutuklu sanık Erkan Çınar'ın, arkadaşları ile eğlenceden dönerken grup içerisindeki kadınlara laf atılmasına itiraz edilmesi üzerine başlayan olaylarda, diğer tutuklu sanıkların darp edip kaçmasını engelledikleri ve kontrol altına aldıkları Bahadır Grammeşin'i bıçaklayarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

        Sanık Çınar'ın olaylar sırasında 2 kişiyi de bıçakla yaraladığı gerekçesiyle "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar, "silahla tehdit" suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

        TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

        Mütalaada, diğer tutuklu sanıklar Yahya Burak Ataç, Murat Topraktepe, Cemal Diri ve Mert Nikelay'ın da "kasten öldürmeye yardım etme", "silahla tehdit" ve "kasten yaralamaya iştirak" suçlarından değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları öngörüldü.

        Tutuksuz sanıklar Hasan Özcan, Ercan Arslan, Serhat Ali Günay, Oğuzhan Çiftçi ve Soner Akça'nın da mağdurlara yönelik yaralama eyleminde bulundukları, silahla tehdit ettikleri ve suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme gibi suçları işledikleri savunulan mütalaada, sanıkların bu suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istendi.

        Söz verilen müşteki avukatlarından İbrahim Burak Eskici, sanıkların indirim hükümleri uygulanmadan cezalandırılmalarını istediklerini söyledi.

        Sanık avukatları da mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müvekkillerinin beraatini istedi.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

        Sanık avukatlarına, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

        TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin'in olay tarihinde arkadaşlarıyla Kadıköy'de bir arkadaşlarının askere gitmesi dolayısıyla düzenlenen eğlenceye katıldığı belirtiliyor.

        Grammeşin ve yanındaki arkadaşlarının mekandan ayrılarak evlerine gitmek üzere dağınık olarak yürüdükleri sırada tanımadıkları 2 kişinin arkadaşları arasındaki kadınlara sözlü tacizde bulunduğu kaydedilen iddianamede, iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerindeki bir barın sahibi olan Erkan Çınar'ın elindeki bıçağı saplaması üzerine Grammeşin'in hayatını kaybettiği anlatılıyor.

        Sanık Erkan Çınar'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, diğer sanıklar Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç'ın "kasten öldürmeye yardım etme" ve "yaralama" suçlarından onbeşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

        İddianamede, diğer sanıklar Soner Açık, Oğuzhan Çiftçi, Serhat Ali Günay, Hasan Özcan ve Ercan Arslan'ın ise "yaralama", "silahla tehdit" ve "suç delillerini yok etme" gibi değişik suçlardan cezalandırılması talep ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ