Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nurettin Canikli: Bu davranış faşizan bir yaklaşım biçimidir

        Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere geldiği Almanya ve Hollanda'da bakanların referandum etkinliklerinin iptal edilmesine sert tepki gösterdi. AK Parti Adana İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının sorularını Canikli, "16 Nisan'daki halk oylamasının olumsuz çıkması için daha önce açık şekilde PKK ve FETÖ, HDP, Cumhuriyet Halk Partisi destek veriyorlardı, birlikte bu kampanyadan olumsuz sonuç çıkması için çalışma yapıyorlardı. Şimdi bunlara, bunlarla aynı safta olmak üzere Almanya ve Hollanda da açık şekilde katılmıştır, taraf olmuşlardır" dedi.

        "TUTUMLARI ŞAŞIRTICI DEĞİL"

        "Almanya'nın ve Hollanda'nın tutumlarının şaşırtıcı olmadığını ifade eden Canikli şöyle devam etti: "Benzer sahnelere daha önce de yaşadık. Almanya, Hollanda ve diğer bazı Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine kucak açtıklarını, onlara finansal destek sağladıklarını, terörü adeta finanse ettiklerini, onlara her türlü destek verdiklerini biz biliyoruz. Daha önce de buna benzer hadiseleri gördük, şahit olduk. Bunlardan birini daha yaşıyoruz. Almanya ve Hollanda'nın bu konudaki samimiyetsiz yaklaşımlarını görüyoruz."

        "BU BASKICI FAŞİZAN YAKLAŞIMDIR"

        "Bu davranış baskıcı ve faşizan bir yaklaşım biçimidir. İfade özgürlüğünün ortadan kaldırılmaya çalışılmasıdır. Referandum için halkın düşüncesini almak istiyor ve önerilerimizi sunuyoruz, bilgilendirme toplantıları yapmak istiyoruz. En temel hak olan ifade özgürlüğümüzü kullanmak istiyoruz ama maalesef bunu engelliyorlar. Bu faşizan yaklaşım kabul edilemez, tüm dünyanın da bunu görmesi gerekir. Bu ülkelerin maskeleri bir kez daha düştü ve gerçek yine ortaya çıktı. İşin en acı taraflarından birisi de Almanya ve Hollanda'nın Türkiye'ye düşmanca bu yaklaşımları ortadayken CHP'li yetkililerin bu kampanyayla ilgili toplantılarına, onların oradaki vatandaşlarımızla buluşmalarına her türlü destek verilmekte, onların önü açılmaktadır."

        "TÜRKİYE'DE ÖZGÜR ORTAM VAR"

        "Türkiye'de özgürce herkes istediği gibi konuşuyor, istediğini söylüyor. Hakaret derecesine varan yaklaşımlar dahil olmak üzere. Dünyanın hiç bir ülkesinde hakaret ve küfre varan bu yaklaşıma müsamaha gösterilmez ama Türkiye'de hiç bir kısıtlayıcı yaklaşım söz konusu değil. Özgür bir ortam var. Evet ve hayır kampanyası için geçerli. Böyle bir ülkede diktatörlükten söz edilebilir mi? Bu yalanı tutturamıyorlar. Türkiye hiç olmadığı kadar özgür bir ülkedir. Bir yönüyle belki onların gerçek yüzlerinin görülmesi açısından, maskelerinin düşmesi açısından olumlu olmuştur. Üzüntü verice bir hadise bu. Hiç birimiz böyle bir şeyin olmasını elbette arzu etmeyiz. Sonuç itibariyle uzun yıllardır müttefikimiz olan ülkeler ama görüyorsunuz. Üzüntü verici bir durum. Yine biz bir umutla, bu ülkelerin bu ülkelerin bu yanlış yaklaşımlarından, bu insanlığın değerlerine hakaret anlamına gelen bu yaklaşımdan vazgeçmelerini bekliyoruz."

        Beycan ÜÇKARDEŞ / ADANA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ