Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cezaevinden firar eden gaspçı sevgililer yakalandı

        Amerikalı kanun kaçakları Bonnie ve Clyde gibi çok sayıda suça karışan cezaevi firarisi sevgililer Emrah Şaban D. ile Nagihan K., gasp suçundan tutuklandı. Motosikletle gasp yaparak çok sayıda kadının canını yakan ikili, 17 Ocak'taki firarlarının ardından yeniden cezaevine konuldu.

        Cezaevinde yatan Emrah Şaban D.(30), ile başka bir cezaevinde yatan Nagihan K.(26) mektupla tanışarak birbirlerine aşık oldu. 6 ay mektuplaşan iki sevgili, yarı açık cezaevine çıkınca aynı gün firar ettiler. İstanbul'a kaçan iki sevgili, ünlü Amerikalı kanun kaçakları Bonnie ve Clyde gibi suç işlemeye başladılar. Çaldıkları motosikletle yalnız yürüyen kadınların, silah zoruyla telefonlarını gasp ettiler. Motosikleti Emrah Şaban kullanırken, Nagihan K., kadın mağdurlara silah dayayarak gasp etti.

        Fatih'de 2 Mart akşam saat 20.00 sıralarında evine giden O.U. adlı kadın, yanına yaklaşan motosikleti iki kişi tarafından gasp edildi. Cep telefonu çalınan O.U. polise başvurarak "Eve gidiyordum. Bana yaklaşan bir motosiklette arkadan oturan kişi inerek silah dayadı. Cep telefonumu aldı. İkisi de kasklıydı" dedi. Polis bu olayı araştırırken, peş peşe benzer olaylar yaşanmaya başlandı. Yine Fatih'de aynı gece 03.00 sıralarında başka bir kadının cep telefonu silah zoruyla alındı. 4 ve 5 Mart günleri de benzer olaylar yaşandı.

        AYNI GÜN 5 OLAY YAŞANDI

        Fatih, Beşiktaş ve Beyoğlu'nda aynı yöntemle gerçekleşen gasplar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri olayları mercek altına alındı.

        SİLAHI KADIN GASPÇI KULLANIYOR

        Mağdur 7 kadının ifadelerinde ve elde edilen kamera görüntüleri ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. Kadın mağdurların kendilerine silahı doğrultarak cep telefonlarını alan kasklı kişinin kadın olduğunu söyledi. Elde edilen güvenlik kamera görüntülerinde de bu ilginç ayrıntı ortaya çıktı. Görüntülerde motosiklet üzerinde 2 kişi görülüyor. Motosikleti kullanan erkek, arkada oturan kişinin kadın olduğu saptandı. Teşhis edilmemeleri için kask kullandıkları görülen motosikletli gaspçıların yakalanması için çalışma derinleştirildi.

        CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTILAR

        Takip başlatan Gasp Masası ekipleri , şüphelilerin Fatih'de olduklarını tespit etti. Motosikletten yola çıkarak kaldıkları adrese operasyon düzenlendi. Baskında motosikletli gaspçılar Emrah Şaban E. ile sevgilisi olduğu belirlenen Nagihan K. yakalandı. Yapılan kısa bir araştırmada 2 şüphelinin cezaevi firarisi olduğu belirlendi.

        ÇARPICI DETAYLAR ÇIKTI

        Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan iki sevgiliyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Detaylara göre 2 sevgilinin öyküsü yattıkları cezaevlerinde başladı. Gasp suçundan yaklaşık 10 yıldır Düzce'de cezaevinde olan Emrah Şaban, cezaevi arkadaşının aracılığı ile Ankara Kapalı Cezaevi'nde yatan Nagihan K. ile tanıştı. 6 ay önce birbirlerine mektup göndererek tanışan ikili arasında aşk yaşanmayı başlandı. Birbirlerine resimler gönderen 2 sevgilinin mektupları 4 ay sürdü.

        AYNI GÜN FİRAR ETTİLER

        Bir süre sonra Emrah Şaban, yarı açık cezaevine konuldu. Emrah Şaban, iyi halden dolayı arada belirli saatlerde dışarı çıkıp gelmeye başladı. 15 ayrı hırsızlık suçundan Ankara Kapalıevi Cezaevi'nden yatan Nagihan K., 17 Ocak günü Kocaeli Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildi ve 18 saat dışarı izni verildi. O tarihte de izinli dışarı çıkan Emrah D., sevgilisi Nagihan K. ile buluştu. Buluşan 2 sevgili, cezaevine dönmeyerek firar etti.

        BONNİE VE CLYDE OLDULAR

        2 sevgili İstanbul'a geldi. Fatih'de ev tutan ikili, karı koca gibi birlikte yaşamaya başladı. Bir ay sonra paraları biten 2 sevgili Fatih'de motosiklet çalarak, suç zincirine başladı. Amerika'nın ünlü kanun kaçakları Bonnie ve Clyde'yi anımsatan 2 sevgili, peş peşe gasp yapmaya başladı. İfadelerinde yakalanmadıkları takdirde olaylara devam edeceklerini söylediler. Olayda kullanılan silahın, Nagihan K.'ya ait olduğu belirlendi.

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ