Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'daki programını iptal etti

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Hollanda Rotterdam'daki programını iptal etti.

        Hollanda basını Çavuşoğlu'nun Rotterdam kentinde düzenleyeceği "Anayasa değişikliğine evet" mitingini iptal ettiğini duyurdu.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daha önce Hamburg'ta gurbetçilerle yapacağı buluşma iptal edilmişti. Almanya'nın iptal nedeniolarak salonun yangına karşı dayanıklılık sorunu oluşturabileceğigöstermiş ve bu olay Türkiye ile Almanya arasında kriz yaşanmasına neden olmuştu. İki ülke arasındaki diplomatik temasların ardından Bakan Çavuşoğlu, Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu’nun rezidansında konuşmasını gerçekleştirdi.

        Öte yandan Bakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ninAlmanya Köln'de yapılması planlanan konuşması iptal edilmiş ardından Köln yakınlarındaki Frechen’de, Golden Palast adlı salonda Türk seçmenlere hitapetme fırsatı bulmuştu.

        CHP Milletvekili Deniz Baykal ise Türkbakanlara yönelik yasakların ardından Almanya'daki programını iptaletmişti.

        HOLLANDA'NIN IRKÇI BAŞBAKAN ADAYINDAN PROTESTO

        Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi lideri Geert Wilders, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılması planlanan ancak iptal edildiği belirtilen Hollanda'daki etkinliğini protesto etti.

        Wilders, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde Türkçe ve Felemenkçe "Uzak dur, bu bizim ülkemiz" yazılı pankart açtı.

        Ayrıca Hollanda hükümeti, Türk yetkililerin Rotterdam’da düzenlemeyi planladıkları referandum etkinliğine izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

        ALMAN BAKAN İLEGÖRÜŞME TANSİYONU DÜŞÜRDÜ

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel, bugün Almanya'da bir araya geldikten sonra ayrı ayrı açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Burada yaşayan Türkler, Türkiye'nin her yerinde yaşayan Alman dostlarımız iki ülke arasındaki dostluğumuzu pekiştiriyor. Bu uygulamaların tekrar etmemesi gerektiğini söyledik." dedi.

        Alman Bakan Gabriel ise, "Ne kadar tartışma ve farklılıklarımız olsa da görüşmekten başka bir alternatif yok çünkü yalnızca o zaman Almanya ve Türkiye arasında adım adım normalleşen ve dostane ilişkilere geri dönülür" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ