Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hollanda'nın Türkiye'ye uyguladığı çifte standart, Hollanda’da da tepkiyle karşılanıyor

        Türkiye’den bakanların Anayasa değişikliği referandumu kampanyası için ülkeye gelmelerini istemeyen Hollanda iktidarının uyguladığı çifte standart, Hollanda’da da tepkiyle karşılanıyor. Hollandalı hukuk uzmanı Doç. Dr. Berend Roorda, iktidarın Türkiye’ye karşı segilediği çifte standardı bir örnekle eleştirdi. Dün bir radyoya konuşan Roorda, aşırı sağcı Hollandalı politikacı Geert Wilders’in ‘Fitne’ adlı filminin parlamentonda gösterimi için 2009 yılında Londra’ya gitmesinin İngiltere tarafından engellenmeye çalışılmasına, Hollanda’nın sert tepki gösterdiğini hatırlatarak, “Burada çifte standart uygulanıyor. İngiltere’nin Wilders’in gelmesini engellemeye çalışmasına tepki gösteren Hollandalı politikacılar şimdi Türk bakanların ülkeye gelmelerini engelleme çabası içindeler” ifadesini kullandı.

        ‘YASAYI ÇİĞNİYORLAR’

        Gelişmeleri “kaygı verici” olarak değerlendiren Roorda, “İfade özgürlüğünü önemsemimize rağmen, politikacılar bu durumda içeriğe karışıyor. Bir toplantı, içeriğinden dolayı bir belediye başkanınca kısıtlanamaz.”

        *Hollandaca, ‘Bunun adı çifte standart’

        ROTTERDAM’DAN İZİN YOK

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’nın Rotterdam kentinde bugün yapmayı planladığı referandum mitingine izin verilmedi. Kararı, kentin Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb açıkladı. Aboutaleb, “Çavuşoğlu’nun diplomatik dokunulmazlığı var ve biz ona saygı göstereceğiz, fakat kamuya açık alanlarda gerçekleşecek etkinlikleri yasaklamak için başka araçlarımız var” açıklamasını yaptı.

        Ünal ÖZTÜRK - AMSTERDAM / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ