Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Onur Özbizerdik İstanbul'da bar kurşunladı!

        İstanbul'da önceki gece bir gece kulübüne kurşun yağdıran ve kız arkadaşının evine gitmek üzereyken gözaltına alınan Onur Özbizerdik, "Turuncu kişileri görünce Hollanda Konsolosluğu sanıp ateş ettim" dedi. Adliye sevkedilen Özbizerdik, "genel güvenliği tehlikeye sokmak" ve "ateşli silahlar kanunana muhalefet" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi.

        Yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik'in karıştığı olay cumartesi gecesi Ortaköy'de yaşandı. Mekanin valesiyle sohbet ettikten sonra binaya ateş etmeye başlayan Özbizerdik, Glock marka silahını olay yerinde bırakıp kaçtı.

        Ortaköy Mezarlığı yakınında araçtan inen Özbizerdik, kayıplara karıştı. Polis, Özbizerdik'in yakınlarının adreslerini ablukaya aldı. Beşiktaş Asayiş Büro ekipleri Özbizerdik'i, saat 04.00 sıralarında Kurtuluş'ta kız arkadaşının evine girmek üzereyken gözaltına aldı. Karşısında polisleri gören Özbizerdik'in ilk sözleri, "Ne yaptım ki, beni niye alıyorsunuz?" oldu.

        "TURUNCU GİYEN KİŞİLER GÖRDÜM"

        Emniyete götürülen Onur Özbizerdik ifadesinde, Hollanda ile yaşanan olaylardan etkilendiğini, Hollanda Konsolosluğu'nu kurşunladığını zannederek yanlışlıkla barı kurşunladığını öne sürdü.

        "Turuncu giyen kişileri görünce Hollanda Konsolosluğu sanıp ateş ettim" diyen Özbizerdik şunları söyledi: "Hakkımda kesinleşmiş hapis cezası olması sebebiyle evden çıkmıyordum. Hollanda ile yaşanan olaylardan etkilendiğim için kafaya dağıtmaya gitmiştim. Mekandan çıktıktan Kenan adlı çalışandan beni Hollanda Konsolosluğu'na bırakmasını söyledim. O da bir arkadaşına, 'Onur'u biraz gezdir. Sinirli olduğu için Hollanda Konsolosluğu'na götürme' dedi. Tanımadığım bu kişinin kullandığı araçla yola çıktık. İlaçların etkisiyle dalmışım. Dışarı baktığımda turuncu renkli valeler, takım elbiseli, telsizli, kulaklıklı kişiler vardı. Gözümü açar açmaz turuncu renkli kişileri görünce Hollanda Konsolosluğu sanarak duvarlarına bir şarjör ateş ettim. Daha sonra uyku sersemliği geçince de yanlış yere ateş ettiğimi anladım"

        İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Özbizerdik güçlükle polis aracına bindirildi.

        ÖZBİZERDİK TUTUKLANDI

        Ortaköy'de öğlence mekanına ateş ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ünlü kabadayı Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde, "Korku, kaygı ve panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etmek", ve "ruhsatlı silah bulundurmak" suçlarından tutuklandı.

        ATEŞ ETME GÖRÜNTÜLERİ

        Bu arada kulübün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Özbizerdik'in önce çalışanlarla konuştuğu daha sonra çalışanların aracın yanından ayrıldıktan sonra kulübe ateş açması görülüyor. Daha sonra Özbizerdik silahı yere attıktan sonra araç olay yerinden uzaklaşıyor.

        Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ