Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Operatör Yılmaz Arıcan: Suyun derinliğinin fazla olması ve akıntı nedeniyle kaza yaşandı

        Düzce’nin Akçakoca İlçesi Belediyesi’nin Melen Çayı’nda başlattığı temizlik çalışması sırasında önceki gün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden getirilip Melen Çayı’na indirilen iş makinesi battı. Operatör Yılmaz Arıcan, ters dönen iş makinesinin üzerine çıkarak kurtuldu. Yaşadığı korku dolu anları HABERTÜRK’e anlatan operatör Yılmaz Arıcan, “Bu makine aslında, bataklık alanda çalışabilen özel bir makine. Dere içindeki ağaç köklerini temizlemek için gittik. Çay umduğumuzdan derin çıktı ve akıntı çok fazlaydı.

        ‘ÇOCUKLARIM TV’DE GÖRÜNCE KORKTU’

        Dere suları akıntıyla birlikte makinenin üzerine çıktı ve iş makinesini yan yatırıp alabora etti. Kabinin içi su almaya başladı ve ilk anda panik oldum. İş makinesi suya gömülürken kabinden çıkıp paletlere doğru tırmanmaya başladım. Bu sırada ters dönen iş makinesi sürüklenmeden sabit durdu. Çevredeki balıkçı sandalları yardıma gelerek beni kıyıya çıkardı” dedi.

        Arıcan şöyle devam etti: “Yaptığımız iş riskli ama bu kadar olacağını tahmin etmemiştim. Suyun derinliği 5-6 metre civarıydı. İş makinesi yaklaşık 38 ton ağırlığında, 2.5 metre yüksekliğinde bir makine ve suyun akıntısı yine de bizi devirdi. Normalde biz oradan geçebilirdik ama dereye yan girince makine akıntının önünde set oldu ve dere suyu paletlerin üzerini aşınca bizi yan yatırıp batırdı.”

        Yılmaz Arıcan ters dönen iş makinesinin paletlerine çıkarak kurtuldu.

        Daha önce Kandıra Barajı’nda aynı iş makinesiyle dip temizlik çalışması yaptıklarını ifade eden Arıcan şunları söyledi: “1992’den beri iş makinesi kullanıyorum hiç başıma böyle bir kaza gelmedi. Bu tür iş makinelerini kullanırken yüzde 50 kaza riski vardır. Suya gömülen iş makinesi dün akşam vinç yardımıyla sudan çıkartılıp şantiyeye getirildi. Ben 4 çocuk babasıyım. Onlar da televizyonda görüntüleri izleyince panikle korkup beni aradılar. ‘Korkmayın ben iyiyim, bende bir şey yok’ dedim.”

        Hüseyin ŞENTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ