Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 YLSY sınav sonuçları açıklandı

        Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencileri belirlemek amacıyla yapılan sözlü sınavın sonuçları açıklandı. Peki 2016-YLSY sözlü sınav sonuçları nasıl öğrenilir? 2016-YLSY sınavının sonuçları ve sınav hakkında merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz...

        2016-YLSY SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

        MEB'in resmi internet sitesinden yapılan duyuruda 2016-YLSY sözlü sınav sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

        MEB'den yapılan duyuruya göre; "1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin sözlü sınav sonuçları REBUS’tan (http://rebus.meb.gov.tr/) açıklanmıştır.

        2016-YLSY TERCİH TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ 2016-YLSY SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        YLSY Puanı 70 ve üzeri olan adaylar, 2016 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu -Tercih Tablosu’ndan kurum kontenjanı tercihlerini ilerleyen zamanda (http://yyegm.meb.gov.tr/) sitesinden ilan edilecek tarihler arasında (http://www.osym.gov.tr) adresinden yapabileceklerdir. Adayların sözlü sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki kurum kontenjanlarına yerleştirme işlemleri, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda YLSY puanı üstünlüğüne göre ÖSYM tarafından yapılacaktır. Tercih yapmayan öğrenciler herhangi bir kontenjana yerleştirilmeyecektir. Bu nedenle sınavda başarılı olan öğrencilerin, sözlü sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki alanda sadece bir kontenjan bile olsa tercihte bulunmaları yararlarına olacaktır." denildi.

        YLSY NEDİR?

        YLSY, yurtdışına lisansüstü eğitim için gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme programıdır.

        YLSY’e Nasıl Başvurulur?

        YLSY’ye başvuru ÖSYM üzerinden yapılır. Başvuru tarihleri hem www.osym.gov.tr hem de www.yyegm.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilir.

        YLSY’ye başvuru İKİ AŞAMALI olarak gerçekleştirilir:

        A) BİRİNCİ AŞAMA (Seçme / ALES puanı üstünlüğüne göre sözlü sınava çağrılmaya hak kazanma):

        1) Adaylar BAŞVURABİLECEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI sütununda mezun oldukları lisans bölümünün adı varsa ALES puanlarını kullanarak LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM GRUPLARI sütunundan en fazla 30 (otuz) tercih yapabilecektir.

        2) ALES puan üstünlüğüne göre 3 (üç) katı aday arasına girdikleri LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM GRUBU için sözlü sınava çağrılmaya hak kazanacaklardır.

        Yani ilk aşamada kurum seçimi yapılmayacak, alan seçimi yapılacaktır.

        B) İKİNCİ AŞAMA (Yerleştirme / sözlü sınavına girilen lisansüstü öğrenim grubu için açılan kurum kontenjanlarına YLSY puan üstünlüğüne göre yerleşmeye hak kazanma):

        1) ALES puanının %40’ı, sözlü sınav puanının %40’ı ve lisans mezuniyet notunun %20’sinin hesaplanmasıyla belirlenen YLSY puanı 70 ve üzeri olan adaylar kurum tercihi yapmaya hak kazanacaklardır.

        2) YLSY puanı 70 ve üzeri olan adaylar, sözlü sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubu için açılan kurum kontenjanları arasından en fazla 30 (otuz) tercih yapabileceklerdir.

        3) Adaylar YLSY puanı üstünlüğüne göre kurum kontenjanlarına yerleştirilecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ