Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı! YÖKDİL sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL sınav sonuçları!

        Binlerce adayın katılımıyla bu yıl ilk defa gerçekleştirilen YÖKDİL sınavının ardından adaylar "YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye merak ediyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz gün YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç Twitter'dan açıklama yaptı. Peki YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

        SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Yaklaşık 1 aylık bir bekleyişin ardından YÖKDİL sınav sonuçları YÖK tarafından açıklandı. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek için YÖK'ün internet sitesine girişlerini sürdürüyor.

        Yükseköğretim tarihinde ilk alana özgü dil sınavı olan, 5 Mart'ta düzenlenen YÖKDİL Sınavı sonuçları, "https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/" adresinden öğrenilebilecek.

        YÖKDİL SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        YEKTA SARAÇ: "YÖKDİL SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR" DEMİŞTİ

        Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada YÖKDİL sınav sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurmuştu. Saraç, yaptığı açıklamada "YÖKDİL Sınavının sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçların akademisyen ve akademisyen namzeti arkadaşlarımız için hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullanmıştı. Nitekim, Yekta Saraç'ın açıklamasının birkaç saat sonrasında YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı.

        "Yeni YÖK olarak başlattığımız "alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olan YÖKDİL'e 100 bine yakın kişi başvurmuş ve ilk sınav 5 Mart 207 tarihinde başarıyla gerçekleşmiştir.

        Akademinin onlarca yıldır talebi ve beklentisi olan bu sınavı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sınavın gerçekleşmesinde katkıları olan Ankara ve Anadolu Üniversitemize teşekkür ederim.

        Bu gibi merkezi sınavlarda mutat olan muhtemel itirazlar için beklenmesi gereken sürenin bitiminde sonuçlar açıklanacaktır. YÖKDİL sınavımızın sonuçları yakın zaman içerisinde merak ve heyecanla bekleyen adaylarımıza paylaşılacaktır.

        Bununla birlikte YÖKDİL sınavını sonuçlarının ilan edilmesine kısa bir süre kala ham sonuçlara baktığımızda YDS'ye göre başarı oranının ciddi bir şekilde yükseldiğini görmekteyiz. Bundaki en büyük amil, YÖKDİL'in "alana özgü" olması ve "alanın terminolojisini" sorgulamasıdır.

        Sınavın içeriğine bağlı olarak ortaya çıkan başarı oranına baktığımızda akademi lehine ne kadar isabetli bir karar almış olduğumuz anlaşılmaktadır.

        Diğer taraftan YÖKDİL Sınavı'na girenlerin çoğunluğunun akademisyen olduğu görülmüştür. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilk kez yapılan bu sınavdan haberdar olmadıkları için sınava giremedikleri de öğrenilmiştir. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin çeşitli vasıtalarla kurulumuza yoğun bir şekilde ilettikleri YÖKDİL Sınavı'nın ikincisinin yapılması yönündeki taleplerini ilgili kurullarımızda görüşeceğimizi belirtmek isterim.

        Öğrenci ve akademisyen dostu "Yeni YÖK" olarak yükseköğretimde kalite odaklı uygulamalara imza atmaya devam edeceğiz."

        İLK AKADEMİK DİL SINAVI

        Alana özgü ilk akademik dil sınavı YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor.

        YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirdi.

        Sınava yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ