Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kekik sanılan bonzai ölümünde tek şüpheli ev sahibi çıktı

        İstanbul Üsküdar'da mangalda yapılan tavuğa kekik yerine yanlışlıkla bonzai konulması sonucu bir kişinin ölümü 10 kişinin zehirlenmesi olayına ilişkin soruşturmada ev sahibi Aysel Karahan'ın "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan şüpheli olduğu öğrenildi.

        Alınan bilgiye göre Aysel Karahan, Ankara'dan gelen akrabaları için 19 Şubat 2017 tarihinde Üsküdar'daki evinde mangal organizasyonu düzenledi. Evde bulunan 11 kişi mangalda pişen tavukları yedikten sonra fenalaştı. Aile fertlerinin hastaneye kaldırıldığı olayda Aysel Karahan'ın eniştesi Bayram Akdana olaydan 9 gün sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

        "ANNE OKU BİZİ ÇARPILIYORUZ"

        Karahan'ın olaya ilişkin emniyette şikayetçi-şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Aysel Karahan ifadesinde olay günü mangal için odun aramaya gittiğinde bahçede bir poşette kekiğe benzer bitkiyi gördüğünü ve eve getirerek kavanoza koyduğunu söyledi. Tavukları hazırladığını ifade eden Karahan, elleri ıslak olduğu için kekiği sos olsun diye gelini Yeliz Dağlı'nın attığını belirtti.

        Tavukları yedikten 10-15 dakika içinde fenalaştıklarını ifade eden Karahan'ın, "Evde çocuklar da vardı. ‘Anne oku bizi, çarpılıyoruz' dedi. Herkes ‘Bize ne oldu acaba' diye sormaya başladı. Uyur gibi olduk. O sırada kekik sandığım maddeden dolayı bu hale geldiğimizi düşündüm. Eşim Cuma Karahan ambulansı aradı. Ben de kekik sandığım kavanozu dışarı attım. Ben de bahçeye poşeti koyandan şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

        KRİMİNAL POLİS VE ÖLÜM RAPORU DOSYADA

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin yürütülen soruşturmada, polis kriminal raporuna göre tavuğun üzerinden alınan numunede sentetik uyuşturucu maddenin olduğu tespit edildi.

        Öte yandan yaşamını yitiren 55 yaşındaki Bayram Akdana'nın hastane raporunda ölüm tanısı K2 intoksikasyonu (bonzai zehirlenmesi) olarak belirtildi.

        Arzu KAYA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ