Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bakan Faruk Çelik'ten, gardıropta yaşayan aileye destek sözü
        1

        Şanlıurfa'da kiralarını ödeyemedikleri için evden çıkarılan ve bir süre gardıropta yaşadıktan sonra otele yerleştirilen 5 kişilik aileden baba Veysi Hurma, Haliliye Belediyesi bünyesinde işe başladı.

        Kent merkezindeki Atatürk Mahallesinde ikamet ettiği evden kirasını ödeyemediği için çıkarılan Veysi Hurma'nın (34) eşi Dilek (28), çocukları Türkan (5), Mustafa (7) ve Mehmet (12) ile gardıropta yaşamaya başlaması üzerine harekete geçen Haliliye Belediyesi aileye destek oldu.

        2

        Belediye bünyesinde, daha önce kaynakçılık olan mesleğini yapmaya başlayan Hurma, işe giriş işlemlerini heyecanla tamamladıktan sonra çalışma arkadaşlarıyla tanıştı.

        İşlemleri geç tamamlandığı için akşam saatlerine kalmasına rağmen çalışmak isteyen Hurma, belediye deposundaki çöp konteynerlerinin kaynak işlerini yaptı.

        3

        Hurma, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine destek olan başta Haliliye Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür etti.

        Yaşadıkları olayın olumsuz etkisini kısa sürede unutmak istediğini belirten Hurma, "İşe başlamak çok iyi bir duygu. İnsanın kendi işini yapabilmesi evine alnının terini götürebilmesi çok güzel bir duygu." dedi.

        4

        Şanlıurfa'da kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından çıkarılan 5 kişilik Hurma ailesi, bir süre elbise dolabında yaşamış, ardından yetkililer tarafından otele yerleştirilmişti.

        5

        BAKAN ÇELİK'TEN ZİYARET

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da kirasını ödeyemediği evden çıkarılan ve gardıropta yaşayan 5 kişilik aileyi ziyaret etti.

        6

        Bakan Çelik, kentteki temasları kapsamında merkez Haliliye ilçesinde, gardırobu altına tekerlek takıp mobil hale getirerek içinde yaşayan Veysi Hurma ve ailesiyle görüştü.

        7

        Bir süre Veysi Hurma ve eşi Dilek ile sohbet eden Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, aileye gereken desteğin sağlanacağını belirterek Veysi Hurma'nın Haliliye Belediyesinde işe yerleştirileceğini söyledi.

        8

        Çelik, aileye daha önce de gerekli yardımın yapıldığına dikkati çekerek "Ailenin kendi bünyesindeki sorun nedeniyle aile gündeme gelmiş. Bize düşen görev ne ise belediye başkanlarımız onları yerine getiriyorlar. Vatandaşımıza sahip çıkacağız ama inşallah kendi sorunlarını kendileri çözer. Tamamen ailevi şeyler bunlar." dedi.

        9

        Türkiye'nin sosyal ve güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Çelik, devletin herkesin elinden tuttuğunu ve her ocağın tütmesi için gayret gösterdiğini dile getirdi.

        10

        Çelik, ailenin mağduriyetinin devletten kaynaklanmadığını ifade ederek "Kendisinden kaynaklanan bir mağduriyetin medyaya yansıması. Biz de merak ettik, neden valiliğe, belediyeye müracaat etmeden böyle bir şey oldu diye. Netice itibariyle devletimiz elinden geleni yapmak istemiş ama vatandaş onu uygun bulmamış. Netice itibariyle belediyemiz ne gerekiyorsa onu yapacak." diye konuştu.

        11

        Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da ailenin şiddetli geçimsizlik nedeniyle sorunlar yaşadığını aktararak belediye olarak aileye daha önce de çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirtti.

        12

        Veysi Hurma ise yetkililerin kendisine el uzatmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geçici işlerde çalıştığı için sorunlar yaşadığını anlattı.

        13

        İŞE YERLEŞTİRİLDİ

        Şanlıurfa'da kirasını ödeyemediği için evden çıkarılan ve bir süre gardıropta yaşadıktan sonra otele yerleştirilen 5 kişilik ailenin babası Veysi Hurma'ya, Haliliye Belediyesi tarafından iş verildi.

        14

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirildikleri otelde yaşamaya başlayan aileye, başta gıda ve giyim olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunuldu. Hurma ailesi, kirası Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak bir evi bulmak için de arama çalışmalarına başladı.

        15

        Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, makamında kabul ettiği Veysi Hurma ile sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

        16

        Demirkol, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda Hurma'ya mesleği olan kaynakçılık alanında iş verdiklerini belirtti.

        17

        Kentte ihtiyaç sahibi vatandaşlara beyaz masa birimi aracılığıyla gerekli desteğin sağlandığını kaydeden Demirkol, "Veysi hurma kardeşimize 'hayırlı olsun' diyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte ailesiyle bütünleşecek, ailesiyle aynı çatı altında yaşayacaklardır. Evine ekmek götüren bir vatandaşımız daha önce kaybettiği ekmeğine yeniden kavuşacaktır." dedi.

        18

        BAKAN ÇELİK'E TEŞEKKÜR

        Veysi Hurma da yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda hayırseverin kendisine destek olmak için aramasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        19

        Yaşadığı olayın ardından yalnız olmadıklarını çok iyi hissettiklerini vurgulayan Hurma, "Duyarsız kalmadılar, herkese çok teşekkür ederim. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik'e ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a gösterdikleri ilgi dolayısıyla teşekkür ederim.

        20

        Sesimizi duyurabildik, bizi sahipsiz bırakmadıklarını bir kez daha kanıtlamış oldular. Halen yardım etmek isteyenler var, Allah kendilerinden razı olsun duyarsız kalmadılar. Türk halkı, bu konuda çok cüretkar, cebindeki son kuruşa kadar vermeye hazır bir halktır ben bunu biliyorum." dedi.

        21

        Dilek Hurma ise ailesine destek olan herkese teşekkür etti.

        22

        KİRASINI ÖDEYEMEYİNCE EVİNDEN ÇIKARTILMIŞTI

        Şanlıurfa'nın Haliliye Mahallesi'nde geçimini atık malzemeleri toplayarak sağlayan ancak son dönemde bu işi yapmayan Veysi Hurma, birikmiş 1500 liralık kira ve su ile elektrik borcunu ödeyemeyince, ev sahibi tarafından 3 yıldır oturduğu evden çıkarıldı.

        23

        Başını sokacak bir ev bulamayan Veysi Hurma, gecekondu olaylarını protesto eden Kartal Tibet'in yönettiği Kemal Sunal'ın oynadığı 'Gülen adam' filminden esinlenerek, evindeki gardırobu, 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü.

        24

        İhtiyaç duyduğu malzemeleri alıp geri kalanının sokağa bırakan Veysi Hurma, eşi Dilek, çocukları 5 yaşındaki Türkan, 7 yaşındaki Mustafa ve 12 yaşındaki Mehmet Hurma ile birlikte Türk bayrağı astığı, 4 tekerlekli 2 metre genişliğindeki mobil evde yaşamaya başladı.

        25

        Görenlerin şaşırdığı Veysi Hurma, "Kirayı ödeyemeyince sokakta kaldık. Kafamızı sokacak bir yer bulamayınca da çareyi bu şekilde seyyar ev yapmakta buldum.

        26

        Birileri bize yardım edip, ev bulana kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

        27

        1989 yapımı Gülen Adam filminde de Kemal Sunal'ın oynadığı Yusuf karakteri gecekondu olaylarını protesto edip kendine seyyar bir ev yapmıştı.