Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'nün medya yapılanması davası başladı

        FETÖ'nün medya yapılanması yönelik 26'sı tutuklu 29 şüpheli, 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle hakim karşısına çıktı. Sanıklar arasında yer alan Atilla Taş, kimlik tespiti sırasında "Eskiden şarkıcıydım. Şimdi gazetecilikten tutukluyum. Şu an cezaevindeyim. Para kazanmıyorum" dedi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa ve Serdar Kulaksız'ın haberine göre, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Ulusal Parti Genel Başkanı, Türksolu Gazetesi'nin yazarı Gökçe Fıratt Çulhaoğlu, kapatılan Meydan Gazetesi yazarı şarkıcı Atilla Taş, Büşra Erdal, Ufuk Şanlı'nın da araalarında bulunduğu 26 tutuklu sanık katıldı. CHP Milletvekilleri Şafak Pavey, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ve Selina Doğan da duruşmayı takip etti.

        USUL TARTIŞMASI YAŞANDI

        Yapılan kimlik tespitlerinin ardından sanık avukatları ile mahkeme heyeti arasında usul tartışması yaşandı. Atilla Taş'ın avuaktı Ali Deniz Ceylan, Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası HSYK görevlendirmesi ile nöbetçi sulh ceza hakimi olarak görev yaptığını ve sanıklardan bazıları hakkında tutuklama kararı verdiğini belirtti. Yasa gereği tutuklama kararı veren hakimin yargılama yapamayacağını söyleyen avukat, Lorasdağı'nın mahkemeden çekilmesini, bunun kabul edilmemesi durumundan reddi hakim talebinde bulunduğunu belirtti. Mahkeme heyeti verdiği aradan sonra avukatların talebini reddetti.

        "ÖRGÜT LİDERİ, ÖRGÜT ÜYESİNDEN ŞİKAYETÇİ OLUR MU?"

        Duruşmada sanıklardan Ahmet Memiş'in ifadesi alındı. Rota Haber'de haber koordinatörü olarak görev yaptığını belirterek, "Haber koordinatörlüğü yapmak suç mu? Savcı attığım "Fuat Avni yazıları Rota haberde" şeklindeki tweetim nedeniyle Fuat Avni'yi topluma tanıttığım iddiasında bulunuyor. Ben tweet atmadan önce Fuat Avni 307 bin takipçiye sahipti" dedi. Kendisinin emniyetin cemaat raporuyla ilgili haberi yapan ilk gazeteci olduğunu öne süren Memiş, "Bu haber cemaatin lehine bir haber değildir. Ayrıca yaptığım bir haberle ilgili Fetullah Gülen'in avukatları hakkımda şikayetçi olmuştur. Bir örgüt lideri herhangi bir örgüt üyesi hakkında şikayetçi olur mu? Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

        TANIK İFADELERİNİ KABUL ETMEDİ

        Duruşmada ifadesi alınan tutuklu sanıklardan gazeteci Abdullah Kılıç ise hakkında 3 tanık tarafından verilen ifadelere değindi. Bu 3 kişinin verdiği tanık ifadelerinin hukukla bağdaşmadığını öne süren Kılıç, 17 Aralık 2013'de benim sabah saatlerinde çalıştığım iş yerinde olduğumu söylüyorlar. Bunlar HTS kayıtlarından, işyeri kamaralarından ve işyerine giriş kayıtlarından tespit edilebilir. Ben 17 Aralık sabahı hastanedeydim. Eşime kanser teşhisi konulmuştu" dedi.

        Tanık beyanlarında 17 Aralık fezlekesinin sabah saatlerinde elinde olduğu yönünde bir iddianın da bulunduğunu belirten Kılıç, "İfadeleri kabul etmiyorum. Ben 17 Aralık fezlekesini o gün ve sonrasında görmedim. İlk bizim televizyon kanalının duyurduğu iddiaları da yalandır" dedi. Kılıç, MİT krizi ile ilgili olarak Hakan Fidan için ifadeye çağırıldığı yönündeki ilk haberi yaptığı yönündeki iddiaları kabul etmedi.

        Bylock kullanmadığını adını ilk kez cezaevinde duyduğunu söyleyen Kılıç, kızının gittiği okulun anlaşmalı olduğu banka olan Bank Asya'ya okul taksidi yatırdığını söyledi. Kılıç, "Ben sizden adalet istiyorum. Merhamet istemiyorum. Bu yarayı ancak adalet kapatabilir. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

        ATİLLA TAŞ: ÜYESİ OLDUĞUM TEK ÖRGÜT CHP’DİR

        7 aydır tutuklu bulunan şarkıcı Atilla Taş savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “Hayatımda ilk kez bir örgüte üye oldum. Üyesi olduğum tek örgüt CHP’dir. CHP Parti Meclisi üyesiyim. Askerliğimi Güneydoğu’da yaptım. Yaralandım. Yanımda arkadaşlarım şehit oldu. Bu vatana ve millete asla ihanet etmedim. Onların tabiriyle ham çökelekleri oldum” dedi. Savunmasına başladığı sırada mikrofona dokunarak ‘ses ses’ diyen Atilla Taş'ın bunun şarkıcılıktan kalma bir alışkanlık olduğunu söylemesi duruşma salonunda gülüşmelere neden oldu. Atilla Taş, “ByLock ismini bu dava ile duydum. Bank Asya’nın önünden geçmedim. Müslümanım, ama beynamazım. 7 aydır tutukluyum. Beni tutuklayan hakim olarak sizi burada da karşımda görünce tahliye umudum da bitti” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ