Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (30 Mart 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 30Mart 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        RİZE'DE 15 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Rizede düzenlenen operasyonda aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDYnin Rize yapılanmasına yönelik soruşturmaya ilişkin örgütle bağlantılı oldukları değerlendirilen ve "Bylock" kullandıkları öne sürülen, aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 16 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Soruşturma kapsamında belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda H.E, S.Y, K.U, C.K, M.Y, M.B, A.T, C.F, M.Z.T, H.K, O.S, R.A.A, G.K, E.K. ve Z.Y. gözaltına alındı, bir şüpheli ise aranıyor.

        Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (AA)

        40 POLİS FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve hakimliğe sevk edilen 43 şüpheli polisten 40ı silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda, "ByLock" kullanıcısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve savcılıkça tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 43 şüphelinin işlemleri sona erdi.

        Nöbetçi hakimlik, aralarında başkomiserlerin de bulunduğu 40 şüphelinin silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, diğer 3 şüpheli polisin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Serbest kalan şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri gereği yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

        Bu arada, aynı soruşturma kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan ve savcılıkça sadece adli kontrol uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edilen 2 polis de, serbest bırakıldı.(AA)

        ESKİ TUSAŞ ÇALIŞANI 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında milli savunma projelerinde çalışan mühendis ve teknisyenlerin de bulunduğu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ) 6 eski çalışanı tutuklandı.

        Soruşturmaya ilişkin gözaltına alınan TUSAŞ'ın eski çalışanı 6 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Batı Adliyesine getirildi.

        Savcılık tarafından sorgulanan şüpheliler, daha sonra çıkarıldıkları mahkemece FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

        FETÖ'nün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandığı belirlenen şüphelilerin, TUSAŞ tarafından tasarlanıp geliştirilen ANKA ve HÜRKUŞ projelerinde görev aldıkları öğrenildi.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca eski TUSAŞ çalışanlarına yönelik ilk soruşturmada ise 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, bunlardan 14'ü tutuklanmıştı.(AA)

        KARABÜK'TE 19 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karabük merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 kişi adliyeye getirildi.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 5 emniyet mensubu, 13 öğretmen ve bir kadının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilerek Karabük Adliyesine getirildi. Şüphelilerin savcılık sorgusu devam ediyor.

        Karabük, Kayseri ve Ankara'daki bazı adreslere 28 Mart'ta operasyon düzenleyen ekipler, daha önce soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen emniyet müdürü M.A, başkomiser C.B, komiser A.K, komiser yardımcıları A.K. ve B.G. ile yine Karabük, Samsun ve İstanbul'da 27 Mart'ta gerçekleştirilen operasyonla, daha önce soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen öğretmenler M.Ö, E.Y, S.S, D.Z, E.A, İ.E, M.E, R.K, V.G, Z.K, İ.Ö, İ.Y. ve L.C ile ev hanımı S.A'yı gözaltına almıştı. (AA)

        KIRŞEHİR'DE KAYMAKAM ADAYI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kaymakam adayı tutuklandı.

        Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında valilikte kaymakam adayı olarak göreve başlayan Y.A'yı gözaltına aldı.

        FETÖ ile irtibatlı olduğu ve örgüte finans desteği sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan Y.A'nın ikametinde ve aracında arama yapıldı.

        Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Y.A, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek Kırşehir Adliyesine sevk edildi. (AA)

        UĞUR SOĞUTMA'NIN SAHİPLERİNE TAHLİYE

        28 Temmuz'da FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Nazilli'nin tanınmış işadamları Ali Takmaklı ve Mehmet Takmaklı gözaltına alındı. Uğur Soğutma Makineleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ortakları iki kardeş çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Menemen Cezaevi'nde yatan Takmaklı kardeşlerin bir süre önce yaş ve sağlık sorunları nedeniyle savcılığa tahliyelerini talep eden bir dilekçe verdikleri öğrenildi. Dilekçenin işleme konmasının ardından Takmaklı kardeşlerin adli kontrol şartıyla tahliye edildikleri öğrenildi. Aynı suçlamalarla tutuklu bulunan diğer kardeş Ünal Takmaklı ise Menemen Cezaevi'nde kalp krizinden hayatını kaybetmişti. (Durmuş Ali KILINÇ / AYDIN)

        ADANA2DA 1'İ KADIN 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana'da, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı sivil askeriye ayağına yönelik başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında By-Lock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 1'i kadın 8 kişi adliyeye sevk edildi.

        FETÖ bağlantılı oldukları iddia edilen Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı sivil askeriye personellerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında cep telefonlarında örgütün haberleşme programı By-Lock bulunduğu tespit edilen 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı.

        Emniyette sorguları tamamlanan zanlılar Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. (İHA)

        MERSİN'DE 2 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 zanlıdan emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 2 eski öğretmen tutuklandı.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2 gün önce gözaltına alınan 23 kişiden meslekten ihraç edilen 2 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 2 zanlı tutuklandı.

        Emniyetteki diğer zanlıların sorgularının sürdüğü, operasyon kapsamında 9 firarinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

        Mersin'de 28 Mart'ta FETÖ'ye ait dernek ile vakıflara üyelikleri bulunduğu ve ByLock kullandıkları iddia edilen 32 zanlının yakalanması için operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenler ile avukat ve güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Tekirdağ'da FETÖ/PDY kapsamında örgütün 'asker abilerine' yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, örgütün asker abisi olduğu değerlendirilen 7 kişi ile eş ve yakınları olan 3 kişi gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 10 kişiden 4'ü tutuklandı. Zanlılardan birinin serbest, 5'inin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. (İHA)

        ERZURUM'DA 18 ESKİ POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 18 eski polis gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaptığı çalışmalarda, meslekten ihraç edilen bazı polislerin FETÖ/PDY ile irtibatlı olduklarını ve örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduklarını belirledi.

        Bu tespit üzerine harekete geçen ekipler, Erzurum merkezli olarak bu kentin yanı sıra diğer 6 ilde gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 18 zanlıyı yakaladı. (AA)

        MANİSA'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliye sevk edilen 7 kişiden 2'si tutuklanırken 5'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 16 Mart'ta gözaltına alınan 17 kişiden 7'sinin emniyetteki işlemleri sona erdi.

        Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 2'si tutuklanırken 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakim karşısına çıkan 7 şüpheliden ihraç edilen öğretmen R.E. ve ihraç edilen kaymakamlık personeli O.T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        KONYA'DA 6 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Konya merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen, çoğunluğu görevlerinden ihraç edilen 14 askerden 6'sı gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu ileri sürülenlere yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezli Ankara, Sivas, İstanbul ve Kayseri'de haklarında gözaltı kararı verilen, çoğunluğu görevden ihraç edilmiş binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay gibi rütbelerdeki 14 askeri yakalamak için eş zamanlı operasyon başlattı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen zanlılardan 6'sı gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        İZMİR'DE 20 EĞİTİMCİ TUTUKLANDI

        İzmir merkezli 28 ilde Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 48 kişiden 20 kişi çıktıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

        Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik İzmir merkezli 28 ilde yapılan operasyon kapsamında 48 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 48 kişiden 22'si emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 22 kişi soruşturmayı yürüten savcı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Gece boyunca süren sorgulama sonunda biri hamile 2 kişiyi Adli denetim şartıyla serbest kalırken 20 kişiyi tutuklanarak cezaevine gönderdi. Yamanlar Koleji ile Şelale Eğitim Kurumlarında çalıştıkları öğretilen eğitimcilerin By Lock ile aralarında haberleştikleri ve FETÖ eylemlerine katıldıkları öğrenildi. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 2 TEĞMEN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 teğmen tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılan ve polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan teğmenler M.A. ve A.E., işlemlerin ardından mahkemeye sevkedildi. Şüpheliler Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        VAN'DA 3'Ü ESKİ POLİS 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Vanda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3ü eski polis 4 zanlı tutuklandı.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında FETÖ ile iltisakı ve irtibatı tespit edilerek kapatılan eğitim kurumları ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen eski polislere yönelik Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Operasyonda FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen ve kapatılarak Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen bir eğitim kurumunun eski müdürü Raşit K. ile 3 eski polis gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlı, çıkarıldığı mahkemece "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        BURSA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün Bursa yapılanmasında görev alan ve finans sağlayanların yakalanmasına yönelik bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda örgüte ait kuruluşların mütevelli heyeti üyesi oldukları iddia edilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüte finans sağlamak" suçlarından adliyeye sevk edildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ