Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (18 Nisan 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 18 Nisan 2017 Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        NEVŞEHİR'DE 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 1 öğretmen tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan öğretmen Ahmet Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama talebi ile sevk edilen öğretmen Ahmet Y.tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)

        KARABÜK MERKEZLİ OPERASYONLARDA DAHİLİNDE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 8'i tutuklandı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 12 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 10'u muvazzaf asker 13 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüpheliler, savcılık sorgusunun ardından hakimliğe sevk edildi.

        Şüphelilerden A.Ç, Ş.Ö, M.Ç, Ş.Ö, K.O, A.C, E.D. ve R.İ tutuklanırken, C.S, O.E, R.V, M.Ç. ve H.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 7 Nisan'da Karabük, Amasya, Mardin, Muş, Kırklareli, İzmir, Şırnak, Tekirdağ, Kocaeli, Konya, İstanbul ve Malatya'da örgütün "mahrem" yapılanmasına yönelik bazı adreslere düzenlenen operasyonlarda, muvazzaf üsteğmenler A.Ç. ve O.E, teğmenler Ş.Ö, M.Ç, Ş.Ö. ve K.O, astsubaylar A.C, R.V, C.S. ve E.D. ile H.K, R.İ. ve M.Ç. gözaltına alınmıştı. (AA)

        ANTALYA'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 4 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda öğretmenler R.K. (49), H.K. (36), İ.K. (46), gazeteci R.M. (43) ile Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğünde görevliyken ihraç edilen N.Ş. (30) gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevk edilen şüphelilerden R.K. adli kontrol kararı ile salıverildi, H.K, İ.K, R.M. ve N.Ş. tutuklandı. (İHA)

        CUMHURİYET GAZETESİ ÇALIŞANI BYLOCK'TAN TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir kısım Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve vakıf yönetim kurulu üyelerine yönelik FETÖ irtibatı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mesajlaşma programı olan ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan gazetenin muhasebe biriminde çalışan Yusuf Emre İper, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhuriyet gazetesi yöneticilerinin FETÖ ile irtibatı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan gazetenin muhasebe biriminde görevli Yunus Emre İper ile gazetede motorlu kurye olarak çalışan Yavuz Yakışkanın emniyetteki işlemelerinin tamamlanmasının ardından Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına getirildi.

        Bu arada soruşturmayı yürüten savcılık, şüphelilerden Yunus Emre İperin tutuklanması, diğer şüpheli Yakışkanın ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması talebiyle hakimliğe sevk etti.

        Şüphelilere ilişkin sevk yazısında, şüpheli İperin FETÖnün mesajlaşma programı olan ByLock kullanıcısı olduğu belirtilerek, şüphelinin sosyal medyadaki paylaşımlarına yer verildi. (AA)

        KAYSERİ'DE FETÖ SANIĞI ÖĞRETMENLERE HAPİS CEZASI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 2 öğretmen, 6 yıl 3er ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu sanıklar Ali Ö. ile Fatih A. katıldı.

        Önceki celse savunmalarını yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlarını istedi.

        Mahkeme heyeti, sanıklara "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3er ay hapis cezası verdi.

        Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya ise tutuklu sanıklar Ö.U, R.T, M.A, Ö.G, R.B, M.Y. ve O.K. ile tutuksuz sanıklar R.K, M.K, M.G, O.T. ve H.Y. ile avukatları katıldı.

        Ö.Gnin kardeşleri M.G. ve F.Gnin tanık olarak dinlendiği duruşma, eksiklerin tamamlanması için 24 Mayısa ertelendi. (AA)

        KAPATILAN KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NİNSAMSUN ŞUBESİNİN 14 YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun merkezli 2 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, kapatılan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesinin 14 yöneticisi gözaltına alındı.

        Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Samsun merkez ve Bafra ilçesi ile Trabzonda belirlenen adreslere 80 polisin katılımıyla operasyon düzenledi.

        Operasyonda kapatılan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesinin yöneticileri olan, esnaf ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerden oluşan 14 şüpheli gözaltına alındı.

        Bazılarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit edilen ve Bank Asyada hesabı bulunduğu belirlenen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        BALIKESİR'DE 13 SUBAY VE ASTSUBAY YAKALANDI

        Balıkesir merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 13 subay ve astsubay yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin "Mahrem imamlar" ile bağlantılı kara, hava ve jandarma komutanlıklarında faaliyet yürüttükleri tespit edilen 2'si subay, 12'si astsubay 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Bu kapsamda, Balıkesir, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, İzmir, Bingöl ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 şüpheli yakalandı.

        Firari 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi. (AA)

        ERZİNCAN'DA FETÖ DAVASI

        Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla yargılanan eski polis memuru 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Erzincan Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, görevden ihraç edilen tutuksuz sanık Zekai Genç katılmazken, avukatı hazır bulundu.

        Avukat, müvekkili Genç hakkında savunma yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen avukat, müvekkilinin terör örgütüne üye olmadığını ileri sürdü.

        Genç'in hiçbir şekilde örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia eden avukat, müvekkilinin beraatini istedi.

        Mahkeme heyeti, Genç'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

        Öte yandan, aynı suçlamalarla haklarında ayrı ayrı dava açılan 9'u tutuklu 12 eski polisin yargılanmasına da devam edildi. Mahkeme heyeti, 9 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. Davalar, dijital verilerin incelenmesinin beklenmesi için ertelendi. (AA)

        NİĞDE'DE FETÖ DAVASI

        Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 5i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Sinan A, Zafer D, Musa S, İsmail İ. ve İzzettin Y. ile tutuksuz yargılanan Yalçın A. ve avukatları hazır bulundu.

        Kimlik tespitinin ardından "Silahlı terör örgütü FETÖ/PDYye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı.

        Tutuklu sanık eski Niğde Bölge Trafik Şube Müdürü Musa S. savunmasında, bu yapının gazete ve dergilerine aboneliğinin bulunmadığını, Bank Asyada da hesabının olmadığını söyledi.

        Örgütün hiçbir toplantısına katılmadığını anlatan Musa S, "Kendime ait olan fakat eşimin kullandığı hattan ByLock çıktı ancak biz bu programı hiçbir zaman kullanmadık. Ben de bu yapıdan mağdurum. Emniyet teşkilatı içerisinde almam gereken görevleri alamadım. Ayrıca bu yapıdan dolayı kaç aydır cezaevindeyim. Bu örgütle hiçbir alakam olmadı. Suçsuzum. Beraatımı istiyorum." diye konuştu.

        Tutuklu sanıklardan emekli öğretmen İsmail İ. ise Bank Asyadaki hesabını emekli maaşını çekmek için açtırdığını ifade etti.

        Bu yapının 2011-2013 yıllarında düzenlenen toplantılarına ara ara katıldığını dile getiren İsmail İ, öğrenciler için toplanan burs yardımlarına da katkıda bulunduğunu anlattı.

        Tutuksuz sanık Yalçın A. da bu yapıyla hiçbir alakasının olmadığını, telefonundan da ByLock programının çıkmadığını kaydetti.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Sinan A. ve Zafer Dnin tahliyelerine, Musa S, İsmail İ. ve İzzettin Ynin tutukluluğunun devamına karar vererek, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. (AA)

        ADANA'DAKİ FETÖ OPERASYONU

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Sosyal Destekleme Projeleri (SODES) adı altında örgüte finans sağladıkları iddia edilen 23 şüpheli hakkında 10 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üzerinden 2012-2014 yılları arasında Sosyal Destekleme Projeleri kapsamında para aktarılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

        Cumhuriyet savcısı, aralarında Adana Ticaret Borsası Başkanı Ş.B. ile Başkan Yardımcısı S.Ynin de bulunduğu tutuksuz 23 şüpheli hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından 10 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan değerlendirme sonucunda 16 klasörden oluşan davanın 125 sayfalık iddianamesi kabul edildi.

        Sanıklar ve tanıkların ifadelerine de yer verilen iddianamede, Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğine hayır olarak evini okuma salonu olarak veren bir kişi de müşteki olarak yer aldı.

        İddianamenin sonuç bölümünde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün temel olarak devlet kurumları içerisine sızarak devlet yönetimini etkilemeyi ve son noktada tamamıyla ele geçirmeyi amaçladığı, bu amacını gerçekleştirmek, örgüte yeni elemanlar kazandırmak, örgütün varlığını devam ettirmek için gerekli finans desteğini güçlendirmek ve sürekli kılmak için dernek, sendika, vakıf, okul, dershane gibi yasal kılıflı oluşumlar kurduğuna vurgu yapıldı.

        İddianamede, örgütün bu oluşumları vasıta kılarak devlet bürokrasisi içindeki mensupları vasıtasıyla kamu kurumları ile irtibata geçerek kamu kaynaklarını örgüt lehine yönlendirdiği, kaynak aktardığı, finans sağladığına yer verildi.

        SODES ÜZERİNDEN ÖRGÜTE FİNANSMAN

        Silahlı terör örgütü FETÖ/PDYye ait Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin ürettiği sözde projelerin hayata geçirilmesi amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) birimine teklifler sunduğu, tekliflerin SODES birimince değerlendirilerek uygun bulunduğu ve onaylandığı ifade edilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

        "Projelerin uygulanması aşamasında fiyat araştırması, mal ve hizmetin kabulü, yapılan işlerin detaylandırılması, teklif mektuplarının hazırlanması, sunulması ve değerlendirilmesi, faaliyetlerin sözleşmeye bağlanması gibi işin başlangıcından bitimine kadar geçen süreçte mevzuata ve SODES uygulaması için Adana Valiliği tarafından ortaya konulan prensiplere uygun davranılmadığı, soruşturma kapsamında yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucunda oluşturulan raporda bu hususların açıkça ortaya konulduğu, teklif mektuplarının firmalar tarafından değil, örgüt üyeliğinden haklarında soruşturma yapılan şüpheliler tarafından doldurulduğu, sunulmayan hizmetler ve alınmayan mallar için faturalar kesildiği, alınan mallara ilişkin normal değerin üstünde bedeller gösterildiği, yapılan faaliyetlerden önceki tarihlerde faturaların düzenlendiği, ihale tarihlerinden sonra tekliflerin hazırlanıp verildiği, proje kapsamında ortaya konulan gezi, sinema, servis ücreti, ikramlar, halı saha turnuvaları gibi faaliyetler için fatura düzenlenip SODES bütçesinden ücret alınmasına rağmen faaliyete katılan öğrencilerden ve velilerinden bu faaliyetler için ayrıca ücret alındığı, projelerden faydalanması için velilerin Zaman gazetesine ve diğer örgütsel yayınlara abone olmasının şart koşulduğu, okuma salonlarında öğrencilere verilmek üzere kitapların temin edilmesinde öğrenci sayısından fazla kitap alınmış gösterildiği, bu bağlamda 2012 yılı Altın Çocuk Projesinde bin 660 lira fazla alım yapıldığı, 2013 yılı Benimde bir umudum var projesinde 11 bin 100 lira fazla alım yapıldığı, 2014 yılı SODESle Büyüyen Altın Nesil projesinde 11 bin 610 lira fazla alım yapıldığı toplamda 24 bin 370 lira paranın kamu bütçesinden alınarak terör örgütüne ait Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği yoluyla örgüte finans olarak aktarıldığı, buna ve diğer usulsüz iş, işlem yapıldığı anlaşılmıştır."

        BİLİRKİŞİ RAPORU DA İDDİANAMEDE

        İddianamede bilirkişi raporuna da yer verildi.

        Raporda, usulsüzlükler yoluyla elde edilen paraların Altın Çocuk Derneği yoluyla terör örgütüne aktarıldığı, projelerde görevlendirilen Adana Ticaret Borsası ve SODES projelerinde Adana Valiliği tarafından görevlendirilen personelin yüklendikleri denetim, gözetim ve araştırma görevlerinin gereklerine aykırı davranarak kamu kaynaklarının terör örgütüne aktarılmasına, terör örgütüne finans sağlama faaliyetlerine katıldıkları da belirtildi.

        Adana Ticaret Borsası yönetimince SODES projesine destek verilmesi yönünde karar alındığına da dikkat çekilen iddianamede, bu bağlamda kurum mensuplarından bazılarının örgüte para aktarma yolu olarak seçilen sözde proje kapsamında oluşturulan komisyonlarda başkan ve üye olarak görev aldığı, görevlerinin gereklerine aykırı hareket ettikleri belirtilerek, şunlar aktarıldı:

        "Usulsüzlüklerin yapılmasında örgüt üyeleri ile birlikte hareket etmek suretiyle kamunun zarara uğratılması ve örgüte finans aktarılması eylemine katıldıkları, bununla birlikte ve ayrıca projeye 50 bin lira finans desteği sağlama doğrultusunda Borsa Yönetim Kurulu ve Borsa Meclisi tarafından karar alındığı, projeye destek mahiyetindeki 50 bin lira paranın projenin sahibi olan Adana Valiliği nezdindeki SODES bütçesine eklenmek üzere kamu bütçesine aktarılması gerekirken doğrudan doğruya Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından açılan bu dernek hesabına yatırıldığı belirlenmiştir."

        Öte yandan "Altın Çocuk Projesi"nin desteklenmesi için 50 bin lira verilmesi ve yeterli gelmemesi halinde ise desteğin 60 bin liraya çıkartılması için oy birliğiyle verilen kararda Adana Ticaret Borsası Başkanı Ş.Bnin başkan olarak imzasının bulunduğu aktarılan iddianamede, "Tüm dosya kapsamında izah edilen usulsüzlükler yoluyla kamuyu zarara uğratıp FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne finans aktarılma eyleminin organizasyonunda fikir ve eylem birliği içerisinde diğer şüphelilerle birlikte yer aldığının tespit edildiği, elde edilen bilgiler birlikte ele alındığında şüphelinin FETÖ/PDY örgütüne finans desteği sağladığı değerlendirilmiştir." denildi.

        Sanıklar önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak. (AA)

        BİNGÖL'DE 7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Bingöl'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY soruşturma kapsamında A.K, F.Ç, M.Ö, M.K, S.G, T.V. ve U.Bnin yakalandığı bildirildi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (AA)

        YARGI İMAMI KARI KOCAYA 15 YIL HAPİS TALEBİ

        FETÖ'nün hakim savcı yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman'ın koordinesinde 4 cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, HSYK'nın m eslekten ihraç ettikten sonra tutuklanan savcı Emre Avyaz ile eşi hakim Sedef Ayvaz hakkında, FETÖ üyeliği suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

        Cumhuriyet savcısı Emine Koçak tarafından hazırlanan iddianame, Başsavcı Vekili Önder Yaman tarafından onaylanarak terör ihtisas mahkemesi İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

        ÖRGÜT İÇİ KATALOG EVLİLİĞİ YAPTILAR

        İddianamede, Ayvaz çiftinin ByLock kullandığı ileri sürülürken, 11. Dönem Adalet Akademisi'nde görev alan Demir kod isimli gizli tanığın ifadesine göre, savcı Emre Ayvaz'ın ‘Yunus' kod ismini kullandığı belirtildi.

        Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Esra Selçuk, Emre ve Sedef Ayvaz'ın hakim adayları olarak 11. Dönem Adalet Akademisi'nden sorumlu imam olduklarını söyledi. Sedef Ayvaz'la aynı evde kaldıklarını anlatan Selçuk, "Emre'yi Sedef nedeniyle tanıdım. Her ikisinin Fethullah Gülen cemaati mensubu olarak katalog evlilikleri yaptıklarını ve bu evliliğe ‘Ali Özel'in aracılık ettiğini biliyorum" dedi.

        "YÜZDE 15'İNİ SEDEF'E VERİYORDUK"

        FETÖ evlerinden birsinde kaldığını belirten şüpheli Emin Ünal ise ifadesinde, "Evin peşinatını, depozitosonu ve ilk kirasını ‘devreci' adı verilen dönem imamımız Sedef Ayvaz ödedi. Biz aldığımız ilk maaşı Sedef aracılığı ile cemaate bağışladık ve ondan sonra da maaşımızın yüzde 15'ini yine elden Sedef'e teslim ediyorduk" dedi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        SİİRT'TEKİ DARBECİ ASKERLERİN YARGILANMASI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili hakkında dava açılan 110'u tutuklu 320 sanık, üniversitenin duruşma salonuna dönüştürülen konferans salonunda yargılanacak.

        15 Temmuz darbe girişim gecesi Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan'ı gözaltına almaya çalışan 320 eski askerin yargılanacağı ilk duruşmaya 24 Temmuz 2017 günü başlanacak. Duruşmaya sanık, avukatları ve yakınlarıyla birlikte yaklaşık 700 kişinin katılması beklenirken, Siirt Adliye binasındaki salonların kapasitesinin yetersizliği nedeniyle söz konusu yargılamanın Siirt Üniversitesi merkez yerleşkedeki bin kişilik konferans salonunda yapılması kararlaştırıldı.

        Kararın ardından salonda sanıkların, avukat ve yakınlarının oturacakları yer oluşturulurken, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kuruldu.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever tarafından hazırlanan ve Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 320 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Anayasal düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. (AA)

        BURSA'DA 33 ZANLI YAKALANDI

        Bursa merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 33 zanlı yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, KHK ile kapatılan İrfan Eğitimciler Derneğinin yönetici ve üyelerinden oluşan 33 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Talimat üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, Şanlıurfa ve Antalyada belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 33 zanlı gözaltına alındı.

        Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları, Bank Asyayı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları ve 17-25 Aralık sonrası hükümet aleyhinde algı oluşturmak için gösteri ve eylem yaptıkları öğrenildi.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (AA)

        RODOS'A KAÇMAK İSTERKEN YAKALANAN 7 KİŞİDEN İKİSİ TUTUKLANDI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinden Yunanistanın Rodos Adasına kaçma hazırlığındayken yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) zanlısı 7 kişiden ikisi tutuklandı.

        İçmeler Mahallesindeki ormanlık alanda Yunanistanın Rodos Adasına kaçmaya hazırlanırken yakalanan 7 şüpheliden Mustafa A. (57), Levent Ç. (40), Selahattin Ş. (29) ve Meryem Ç. (40), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan Mustafa A. ve Meryem Ç. tutuklandı. Selahattin Ş. ile Levent Ç. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Öte yandan, kaçak geçişi organize eden İranlı Hadi M. (36) ve Hasan K. (41) ile şüphelilerin konakladığı apartın işletmecisi Bülent Ş. (29) de emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. İranlı Hadi M. ve Hasan K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bülent Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        OLAY

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 7 zanlı, 12 Nisanda İçmeler Mahallesindeki ormanlık alanda Rodosa kaçmaya hazırlanırken yakalanmıştı.

        Gözaltına alınan zanlılardan Aziz T. Sinop Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine, Zekeriya K. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine 13 Nisanda teslim edilmiş, Filiz Ö. ise Marmaris Adliyesinde SEGBİS aracılığıyla ifade vermiş ve Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanarak Muğla Cezaevine gönderilmişti. (AA)

        TEKİRDAĞ MERKEZLİ 15 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 9 ŞÜPHELİ YAKALANDI

        Tekirdağ merkezli 15 ilde FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 9 şüpheli yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Tekirdağ merkezli 15 ilde örgütün askeri yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarına arama kararı çıkarılan 17 kişiden 9'u gözaltına alınırken, 8 kişinin ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

        Aynı soruşturmanın birinci dalgasında 91 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 84 kişi yakalanmış, 62 kişi tutuklanmıştı. (IHA)

        NEVŞEHİR'DE BİR ASTSUBAY TUTUKLANDI

        Nevşehir'de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir astsubay tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında muvazzaf asker Telat O, gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen Telat O, çıkarıldığı Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

        REKLAM

        KAHRAMANMARAŞ'TA 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) çalışırken meslekten ihraç edilen, akademisyenlerin de aralarında yer aldığı 18 zanlı gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları belirlenen 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Kahramanmaraş merkezli İstanbul ve İzmirde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, meslekten ihraç edilen ve aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

        Firari 3 zanlı aranıyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ