Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Minik Bulut Ulu'nun ölümünden sonra isyan ettiren karar!

        İstanbul Şişli’de yaşayan Mehmet-Gülcan Ulu çiftinin oğlu Bulut, ikinci doğum gününü kutlamaya hazırlandıkları sırada rahatsızlandı. Gazete Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre Ulu ailesi kusma ve tuvalete çıkamama şikâyetleri olan minik çocuğu ilçedeki bir devlet hastanesine kaldırdı. 10 Ocak 2012’de acil çocuk servisine götürülen Bulut’un kan ve idrar tahlilleri yapıldı, röntgenleri çekildi. Doktorlar durumun ‘geçici’ olduğunu söyleyerek aileyi eve gönderdi. Bulut’un şikâyetleri devam edince, ertesi gün tekrar aynı hastaneye götürüldü. Yeni tetkikler yapan doktorlar, eski tahlilleri de inceleyerek yine aileyi evine gönderdi. Üçüncü gün küçük çocuğun karnında şişme olunca soluğu tekrar hastanede alan Ulu ailesine, Bulut’un idrar yollarında kum ve bağırsaklarında enfeksiyon olduğu söylendi. İlaç yazan doktorlar aileyi tekrar eve gönderdi.

        MİNİK KALBİ DURDU

        Bulut’un karnındaki şişme ve kusma artınca aile 13 Ocak’ta 4’üncü kez hastaneye başvurdu. Ancak bu defa küçük çocuğun ağzından dışkısı geldi ve minik kalbi durdu. Acil serviste yapılan müdahaleyle hayata döndürülen Bulut’un durumunu soran Ulu ailesine çocuğun bağırsağının patlak olduğu, dışkısının vücut içine yayıldığı, karnından delik açılarak vücut içinde kalan dışkının temizlenmekte olduğu bilgisi verildi. Müdahaleye rağmen Bulut aynı gün hayatını kaybetti.

        Ailenin şikâyeti üzerine 2014’te 8 doktor hakkında ‘Görevi kötüye kullanmak’tan dava açıldı. 2.5 yıl süren davadan geçen hafta karar çıktı. Doktorlardan C.I., A.E., R.B., B.S. 6’şar ay hapse çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların geçmişini göz önüne alıp cezayı 5’er aya indirerek hükmün açıklanmasını da geri bıraktı. 4 doktor ise beraat etti.

        ‘BİR CANIN BEDELİ BU KADAR MI?’

        ACILI anne Gülcan Ulu, mahkemenin verdiği ertelemeli 5 aylık hapis cezasına isyan etti. Cezanın acısını daha da artırdığını belirten Ulu, “Ciğerim yanıyor. Verilen ceza çok az. Bir canın bedeli bu kadar mı olmalıydı?” dedi. Baba Mehmet Ulu ise “Adalet yerini bulmadı. Ölüme neden olmanın cezası 5 aymış” diyerek karara tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ