Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (7 Mayıs 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 7 Mayıs 2017 Pazar günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        TEKİRDAĞ'DA FETÖ OPERASYONUNDA 6 MEMURA GÖZALTI

        Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 6 memur gözaltına alındı.

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda Kapaklı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğünde görevli bir memur ile Çerkezköy Adliyesinde görev yapan 5 memur gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde arama yapan polis, şüphelileri Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü. (IHA)

        ORDU'DA 10 FETÖ ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında Ordu'da adliyeye sevk edilen 10 FETÖ şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir başka FETÖ/PDY operasyonunun da ise 31 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınan 10 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. 10 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceazevine gönderildi.

        Öte yandan Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ soruşturmasında örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı iddia edilen, hakkında yakalama kararı çıkarılan 45 kişi hakkında 11 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 31 kişi gözaltına alınarak Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Halen 14 kişinin daha aynı operasyon kapsamında arandığı belirtildi. (DHA)

        TOKAT'TA FETÖ ŞÜPHELİSİ POLİS YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI

        Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açığa alınan polis memuru, yurt dışına kaçarken gözaltına alındı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğünde çalışan polis memuru Musa Ö, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce açığa alındı.

        Musa Ö, Gürcistana kaçmak isterken Sarp Sınır Kapısında yakalandı.

        Gözaltına alınan şüpheli, Tokata getirildi.

        Zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ÇERKEZKÖY'DE 7 ADLİYE ÇALIŞANINA FETÖ GÖZALTISI

        Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi´nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyede görevli 7 katip, polis ekiplerince gözaltına alındı.

        REKLAM

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çerkezköy Adliyesi'nde görevli 7 katip, Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Evlerinde arama yapılan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için emniyete götürüldü. Soruşturma sürüyor. (DHA)

        ESKİ HAKİM VE SAVCI HAKKINDA FETÖ SORUŞTURMASI

        Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) meslekten ihraç edilen 2si kadın 9 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Soruşturma doğrultusunda FETÖ/PDY ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle HSYK tarafından meslekten ihraç edilen 9 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

        Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Trabzon, Tokat, Çorum, Sinop ve Orduda 9 eski hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Samsuna getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        REKLAM

        GAZİANTEP'TE ARANAN DETÖ'CÜ İMAM KAYSERİ'DE YAKALANDI

        Gaziantep'te vaiz olarak görev yaparken kanun hükmündeki kararname kapsamında ihraç edilen ve FETÖ'nun Gaziantep'teki 'Diyanet imamı' olduğundan dolayı hakkında yakalama kararı olan İsmet Akkaş Kayseri'de saklandığı akrabasının evinde yakalandı.

        Kayseri Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) polislerinin FETÖ soruşturması kapsamında yaptığı takip sonucunda Gaziantep'te vaiz olarak görevli iken KHK ile ihraç olan ve hakkında yakalama kararı bulunan İsmet Akkaş, Merkez Kocasinan İlçesi'ne bağlı Erkilet Mahallesinde sakladığı akrabasının evinde yakalanarak gözaltına alındı. Akkaş, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere götürüldü. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ