Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başsavcı Mustafa Alper gözyaşlarıyla uğurlanıyor

        Trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcıs Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper (48) ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli (57) Denizli Adliyesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla uğurlandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başsavcı Alper'in darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında büyük rol oynayan gizli kahramanlardan biri olduğunu söyledi.

        • Hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in, 15 Temmuz günü Denizli'de darbeyi durduran isimlerden olduğu ortaya çıktı. Alper'in, darbe girişimini duyar duymaz Denizli'deki emir komutayı üstlenen Tugay Komutanı için tutuklama kararı verdiği ve çok sayıda FETÖ operasyonuyla ilgili dosyaya baktığı öğrenildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Dudu Karaman Dinç'in haberine göre; Makam otomobiline kent çıkışında dün kontrolsüz yola çıkan bir kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli için Denizli Adliyesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, kazadan yaralı kurtulan ve yüzü bandajlı olan koruma polisi Ramazan Uğur, yüksek yargı üyeleri, 40 ilin Cumhuriyet başsavcısı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Törende Başsavcı Alper'in annesi Ulviye, hakim olan eşi Hatıran, kızları tıp fakültesi öğrencisi Aslı Begüm ile lise öğrencisi İrem, gözyaşlarına boğuldu. Hatıran Alper, törene katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sarılarak "Çok erken gitti bakanım. Cezaevine gidiyordu, cezaevi yollarında öldü" dedi. Acılı eşi Bakan Bozdağ teselli etmeye çalıştı.

        GÖRÜNMEZ KAHRAMAN

        Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başsavcı Alper ve şoförünün görev sırasında şehit olduğunu belirterek, "Başsavcı Mustafa Alper kardeşim, hain darbe teşebbüsünün yenilmesinde, başarısızlığa uğramasında görünmez kahramanlardan bir tanesidir. Yaptıklarıyla, aldığı riskle, ortaya koyduğu cesaretle, ortaya koyduğu adamlıkla, milletine gerçekten ifade edemeyeceğim derecede hizmetleri olmuştur" dedi.

        REKLAM

        'MUSTAFAM, ÇOK GENÇ GİTTİN'

        Vatandaşların tabutuna çiçek bıraktığı Alper'in fotoğrafını öpen eşi Hatıran Alper, "Mustafam, çok genç gittin canım. Ben seni böyle mi uğurladım. Dün evden böyle mi gönderdim. Neden böyle yaptın?" diyerek ağıt yaktı. Kızları da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törenin ardından Başsavcı Mustafa Alper'in cenazesi Aydın'ın Söke İlçesi'e bağlı Caferli Mahallesi'nde, şoför Muzaffer Akşehirli'nin cenazesi ise Denizli'de toprağa verildi.

        YARALI POLİS ANLATTI

        Kazadan yaralı kurtulan koruma polisi Ramazan Uğur, kaza anından yaşanılanları anlattı.

        Uğur, "Rutin cezaevine kontrole gidiyorduk, her ay kontrole gidiyorduk. Cezaevine giderken her zaman kullandığımız kestirme yoldu. Trafiğin az olduğu bir yol. Herhangi bir sıkıntı yoktu. Anayolu da geçtik, biz anayoldayız, tali yoldan gelen hafriyat kamyonu sarı bir kamyon. Beyaz bir araç önümüzden geçti. Arkasından biz geçtik, biz hatta geçemedik. Bizi görmesi gerekiyordu. Başsavcımız ve şoförümüzü terör şehit etmedi ama hafriyat kamyonları şehit etti. Sonuçta bu da hafriyat terörü" dedi.

        REKLAM

        BİR ANDA KAMYONU GÖRDÜM

        Uğur, gazetecilerin "Bir anda mı karşınıza çıktı" sorusuna, "Yol hakkı bizimdi" yanıtını vererek "Şoförümüz 30 yıllık bir şoför, o yolları gözü kapalı bilir. Kamyon şoförünün dalgınlığı mı veya ne niyetle yaptığını bilmiyorum. Ben bir anda kamyonu gördüm, bilincim kapandı. Film koptu bende" dedi.

        'DURMASI LAZIMDI'

        Sosyal medyada çıkan, kaza anında beyaz aracın geçmesinin ardından kamyonunu bir anda hızlandığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Uğur şöyle devam etti: "Kuşkulu bir durum, önden beyaz bir araba geçiyor, arasından siyah bir araba geliyor. Şoförün durması lazım. Niye durmadı onu da bilmiş değilim. Ben sadece sarı kamyonu gördüm, çarptığımızı bile hatırlamıyorum. herhangi şüpheli bir durum ve arkamızda araç yoktu. Yani kavşaklarda sürekli sağıma soluma bakarım şüpheli araç var mı diye. Kazadan önce başsavcı oldukça neşeliydi."

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ