Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (15 Mayıs 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        KÜTAHYA'DA 3 KİŞİ YAKALANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında adliyede görevli 3 zabıt katibi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ davalarına bakan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görevli zabıt katibinin de aralarında bulunduğu 3 zabıt katibinin evine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Gözaltına alınan zabıt katipleri R.K, M.K. ve R.A. sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ADIYAMAN'DA 33 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 33 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün sağlık yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla aralarında diyetisyen, başhekim yardımcısı ve doktorların da olduğu 33 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir şüpheli tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde hakkında soruşturma başlatılan Seyit Ahmet R. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. (AA)

        KOCAELİ'DE 6 VERGİ MÜFETTİŞİ VE 1 ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Kocaeli'de devam eden FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 6 vergi müfettişi ve 1 öğretmen yakalanarak gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 7 vergi müfettişi ve örgütle irtibatlı kurumlarda çalışmış 2 öğretmen hakkında örgütün kriptolu haberleşme programı olan Bylock'u kullandıkları tespit edildiği için gözaltı kararı verilmişti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirdikleri operasyonda 6 vergi müfettişi ve 1 öğretmen yakalanarak gözaltına alındı. Firari durumda olan 1 vergi müfettişi ve 1 öğretmenin yakalaması için polis ekiplerince başlatılan çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        MANİSA'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Soma ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda üç kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Soma Cumhuriyet Savcılığının FETÖ/PDY'nin yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgüte yakınlığı nedeniyle OHAL kapsamında KHK ile kapatılmış bazı kurumlarda çalıştığı tespit edilen üç kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        FİRARİ GAZETECİ TARIK TOROS, BYLOCK KULLANICISI ÇIKTI

        İzmir'de "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin iddianamede, firari sanık gazeteci Tarık Toros'un, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespitine yer verildi.

        İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın 43'ü tutuklu, 23'ü firari 102 sanık hakkında hazırladığı ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Toros'un, askeri okullara ve devlet kademesindeki bürokrasiye geçiş için üniversitelere girecek öğrencilerin tespitini yaptığı ileri sürüldü.

        İddianamede, Toros'un örgüt mensubu öğrencileri devlet kurumlarına yerleştirdiği, harp okulunda eğitim gören öğrencilere "abi"lik yaptığı belirtilerek, sanığın örgütle bağlantılı öğrencilerin dershanelere kaydolmaları için faaliyetlerde bulunduğu bildirildi.

        Toros'un örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatlarını yerine getirdiği vurgulanan iddianamede, "TSK'ya yerleştirilen FETÖ/PDY mensubu askeri öğrencilerin birimlerindeki askeri personel ve öğrenciler hakkında genel ve özel bilgileri (etnik kimlikleri, siyasi görüşleri, aile yapısı, alkol-kadın-para ve makam olarak adlandırılan zaafları vb.) hususunda raporlar düzenleyerek yapmış oldukları fişlemeleri örgüt içi sorumlularına ilettikleri göz önüne alındığında, örgüt yapısı içinde Tarık Toros'un sorumluluğu altındaki örgüt mensuplarına fişleme yapılması talimatını vererek TSK personeli hakkındaki bilgileri toplamış olabileceği anlaşılmaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu. (AA)

        ADIYAMAN'DA TOPLAM 972 KİŞİYE FETÖ SORUŞTURMASI

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında toplam 972 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

        REKLAM

        FETÖ/PDY ile ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı. Örgüte yönelik operasyonlar sonrası yapılan adli işlemler ile ilgili yazılı açıklamada, Adıyaman il genelinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında 972 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı vurgulandı.

        Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

        "Adıyaman il genelinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında 972 şüpheli hakkında adli işlem yapılmıştır. 130 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş, 271 şüpheli hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştır. Ayrıca halen tutuklu olarak bulunan 182 şüpheli, hakkında yakalama kararı bulunan 53 şüpheli, adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılan 245 şüpheli, kolluk aşamasında serbest bırakılan 20 şüpheli, savcılık aşamasında herhangi bir tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılan 32 şüpheli, öncesinde tutuklanıp, sonrasında adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle tahliye olan 39 şüpheli olmak üzere toplamda 571 şüphelinin adli soruşturması devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ