Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (24 Mayıs 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 24Mayıs 2017 Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        MALEZYA'DA YAKALANAN FETÖ ZANLILARINDAN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Malezya'da gözaltına alınarak Türkiye'ye getirilen 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

        Milli İstihbarat Teşkilatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İnterpol Daire Başkanlıklarının girişimleri sonucunda Malezya'da gözaltına alınarak Türkiye'ye getirilen Turgay Karaman, İsmet Özçelik ve İhsan Aslan, ifade işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

        Burada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden Karaman ve Özçelik tutuklama, Aslan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Hakimlik, Karaman ve Özçelik'in tutuklanmasına, Aslan'ın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

        Malezya'nın İpoh kentinde faaliyet gösteren uluslararası okulun müdürü Karaman, Akademisyen Özçelik ve iş adamı Aslan'ın, FETÖ/PDY'nin bu ülkedeki önemli isimleri arasında oldukları belirlenmişti. Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İnterpol Daire Başkanlığı ekipleri ile Sağlık Bakanlığından anestezi uzmanı bir doktorun da yer aldığı ekip, ülkenin başkenti Kuala Lumpur'a giderek şüphelilerin yakalanması için "Diriliş" ismi verilen operasyonu başlatmıştı.

        Malezya Gizli Servisi ve polisi ile ortak operasyonda gözaltına alınarak Türkiye'ye getirilen Karaman, Aslan ve Özçelik'in, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadesi alınmıştı. (AA)

        GAZİANTEP'TE 9 ESKİ EMNİYET MENSUBU YAKALANDI

        Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle 9 eski emniyet mensubu yakalandı.

        Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde görevliyken resen veya kendi isteğiyle emekli olan ve aralarında emniyet müdür yardımcılığı, şube müdürlüğü yapanların da olduğu 9 eski emniyet personeli gözaltına alındı.

        Şüpheliler işlemler için emniyete götürüldü. (AA)

        ANKARA'DA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN VE BYLOCK KULLANAN ESKİ İSTİHBARAT ŞUBE POLİSİ TUTUKLANDI

        Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgüt ile iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı belirlenen istihbarat şubede görevli eski polis memuru tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan polislerin ifadeleri doğrultusunda, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görev yapan eski polis Mehmet Burak Ö. hakkında gözaltı kararı verdi.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan şüpheli, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

        Kanun Hükmünde Kararname ile örgütle iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen Mehmet Burak Ö'nün cep telefonunda örgüt içi haberleşmede kullanılan "ByLock" programının yüklü olduğu belirtildi.

        Öte yandan şüphelinin kullandığı cep telefonundaki Bylock yazışmalarının içeriklerinin tespit edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Ayrıca zanlının meslekte olduğu sürede hangi istihbari bilgileri kimlerle paylaştığı araştırılıyor. (AA)

        DİYARBAKIR'DA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mehmet Kayahan'ın haberine göre,Diyarbakır'da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kanğın'ın da aralarında bulunduğu 20 kişi FETÖ operasyonunda gözaltına alındı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin Diyarbakır il yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturması kapsamında 34 şüpeheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Savcılığın talimatı üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele ekiplerince bazı adreslere baskın düzenlendi. Operasyonda, eski Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kanğın'ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

        Öte yandan 14 kişinin yakalanması için operasyonlar devam ediyor. Bazı şüphelilerin Bylock kullandığı bildirildi.

        ANKARA'DAKİ BELEDİYELERE FETÖ OPERASYONU: 39 GÖZALTI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 39'u gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

        Şüphelilerden 56'sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği öğrenildi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda şüphelilerden 39'u gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        İKİ BAKANLIĞIN ESKİ ÇALIŞANLARINA BYLOCK OPERASYONU: 21 GÖZALTI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığı'nın eski personeli 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 21'i gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığının eski çalışanı 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin daha önce KHK ile kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi.

        Başsavcılığın gözaltı kararının ardından harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda eski Kalkınma Bakanlığı çalışanlarından 14, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonunda ise eski Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarından 7 olmak üzere 21 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

        Diğer şüphelilerin ise yakalanmaları için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi. (AA)

        FETÖ'NÜN SİLİVRİ CEZAEVİ YAPILANMASINA 75 GÖZALTI KARARI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre,FETÖ'nün Silivri Cezaevi yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 75 infaz koruma memuru hakkında gözaltı kararı verildi.

        İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 45 şüpheli gözaltına alındı. 30 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        "TSK ABİLERİ" OPERASYONUNDA 71 GÖZALTI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre, FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen asker ve örgüt abisi profesör, doktor, savcı ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 144 şüpheliden 71’i gözaltına alındı.

        Savcı Gökalp Kökçü talimatıyla, İstanbul emniyet müdürlüğünce İstanbul merkezli 42 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 144 şüpheliden 71’i gözaltına alındı. Diğer şüphelilerle ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        YURTTA SULH KONSEYİ'NİN HACKER GRUBUNDAN 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TBMM'ne siber saldırı gerçekleştirerek devletin gizli kalması gereken bilgilerini ifşa eden, Cumhurbaşkanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bir çok üst düzey devlet adamını hedef alan 'Yurtta Sulh Konseyi' grubu oluşturan hacker grubundan 10 kişi 5 ay süren gizli operasyon sonrasında yakalandı.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisine siber saldırı gerçekleştirerek Devletin Güvenliği Veya İç Ve Dış Siyasal Yararları Bakımından Niteliği İtibarıyla Gizli Kalması Gereken Bilgileri ve Bakan, Milletvekillerine ait T.B.M.M. kurumsal e-posta adreslerini ve sosyal medya hesaplarını ele geçirerek kişisel bilgilerini ifşa eden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve T.B.M.M. milletvekillerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek ve birçok üst düzey bürokrat ve devlet adamına kendilerini gizleyerek tehdit, hakaret içerikli ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılayıcı paylaşımlar yapan, WhatsApp programında "YURTTA SULH KONSEYİ" isimli grup oluşturarak ve grup yöneticisi Albay isimli şahsın, darbe girişimi sonrası yakalanan FETÖ mensuplarının serbest bırakılması aksi halde tekrar darbe girişiminin başlayacağı konusunda mesaj yayınlayan Fuat Avni türevi suç örgütü olan hacker grubuna yönelik bizzat Kayseri Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Murat tarafından beş aydır yürütülen soruşturmada Kayseri merkezli, İstanbul, İzmir, Bursa, Çankırı, Aksaray ve Hatay illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

        Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Koordinesinde Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğünde kurulan özel ekibin 5 aydır titiz ve gizlilik içinde sürdürdüğü çalışmalar neticesinde Hacker grubundan Y.Y. - Ç.E - Y.E - A.Y. - M.C.- A.C.Ö - Y.Y - A.Ç. - S.C.Y. - O.D. düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Bir şahsın yakalanması için başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtilirken, şahısların ev ve iş yerlerindeki dijital materyallere el konulduğu kaydedildi. (İHA)

        İZMİR'DE 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında adliye çalışanlarının da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDYnin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankarada gizli bir tanığın verdiği ifade doğrultusunda 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, aralarında halen görevde olan adliye çalışanlarının da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar işlemleri için emniyete götürüldü.

        FETÖ/PDYnin kripto yapılanması içerisinde yer aldığı belirtilen zanlıların isimlerinin daha önce düzenlenen bazı operasyonlarda ele geçirilen fişleme listesinde de yer aldığı öğrenildi. (AA)

        IĞDIR'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Iğdır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Bank Asya hesabı bulunan 12 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Iğdır Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Bank Asya hesabı bulunan 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 1'i aktif olarak görev yapan emniyet mensubu, 1'i kamu görevinden uzaklaştırılan, 1'i ise kamu görevinden çıkarılan eski emniyet mensubu olmak üzere toplam 3 şüpheli şahıs yapılan adli işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır" denildi. (İHA)

        AĞRI'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ağrı'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında ByLock kullandıkları tespit edilen 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ve örgütün gizli haberleşme ağı olanByLock programını kullandıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanmalarına yönelikOrganize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce 17 Mayıs 2017günü operasyon gerçekleştirilmiştir.Gerçekleştirilen operasyon sonucu 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.Gözaltına alınan şüphelilerden A.M., Z.B., H.S., Ö.Ü., B.K., M.Ö., M.A. isimli7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.Diğer şüpheliler hakkında mahkemece Adli Kontrol kararı verilmiştir."denildi. (DHA)

        ELAZIĞ'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ihraç edilen personellere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 1'i tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda görevli olup, Kanun Hükmündeki Kararname ile ihraç edilen aralarında öğretmenlerin de yer aldığı 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 1'i tutuklanırken 7'si ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. (İHA)

        DİYARBAKIR'DA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 34 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bazı adreslere düzenlenen operasyonda eski Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kanğının da aralarında bulunduğu 20 şüpheli yakalandı.

        Şüphelilerden birinin başka bir suçtan tutuklu bulunduğu tespit edilirken, firari 13 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Gözaltına alınan 20 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        IĞDIR'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden biri Emniyet mensubu 3 kişi tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, FETÖ/ PDY yapılanması ile ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Adli soruşturma sırasında aktif olarak görev yapan, biri kamu görevinden uzaklaştırılan, diğeri kamu görevinden çıkarılan eski Emniyet mensubu 3 kişi, tutuklandı. Diğer 9 şüpheliise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.(DHA)

        ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE FETÖ OPERASYONU

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

        Şüphelilerden 56sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği öğrenildi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.(AA)

        KONYA'DA 38 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Konya merkezli 24 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 38 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, 8 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 38e yükseldi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 38 kişi, adliyeye sevk edildi.

        Konya merkezli 24 ilde, 11 Mayısta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 83 kişiden 30u gözaltına alınmış, şüphelilerden 17sinin aynı suç kapsamında tutuklu oldukları öğrenilmişti. (AA)

        DİYARBAKIR'DA 28 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakır'da, iş adamlarına yönelik gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda 28 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 32 iş adamının evine operasyon düzenledi. Savcılık talimatıyla eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 28 kişi evlerinde gözaltına alındı. Adreslerinde bulunmayan 4 kişinin yakalama çalışmaları devam ediyor. (İHA)

        EDİRNE'DE 4 KİŞİ AVRUPA'YA YASA DIŞI YOLDAN GEÇMEK İSTERKEN YAKALANDI

        Edirne'de hudut birliği askerleri, Avrupa'ya yasa dışı yoldan geçmek isteyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi 4 kişi yakaladı.

        Alınan bilgiye göre, Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hudut birliği askerleri, askeri yasak bölgede 4 kişiyi tespit etti.

        Yapılan araştırmada zanlılardan 3'ünün ihraç edilen komiser, birinin de üniversite öğrencisi olduğu tespit edildi.

        Şüphelilerin, "anayasal düzeni bozmak", "FETÖ'ye üye olmak" suçlarından aramalarının olduğu öğrenildi. (AA)

        KONYA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "MAHREM ASKER ABİLERİ"NE OPERASYON: 30 KİŞİ YAKALANDI

        Konya merkezli 27 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen, örgütün "mahrem asker abileri" olduğu iddia edilen 115 kişiden 30'u yakalandı.

        REKLAM

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY yapılanmasıyla bağlantısı olduğu değerlendirilenlere ilişkin çalışmalar devam ediyor.

        Başsavcılık, daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensuplarına yönelik "anayasayı ihlal", "yasama organını engellemeye teşebbüs", "hükümete karşı isyan" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından soruşturma başlattı.

        Bu kapsamda yürütülen operasyonlarda, Etkin Pişmanlık Yasasından faydalanmak isteyen ve bildiklerini anlatan 328 kişinin ifadeleri doğrultusunda soruşturmaya yön verildi. (AA)

        ANTALYA'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı, 3 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aralarında kafe işletmecisi, inşaat mühendisi ve serbest meslek mensubu olan, bir kısmının "ByLock" kullandığı değerlendirilen F.K.O., H.T., A.D. ve U.E. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Antalya 4. Sulh Ceza Hakimliğince şüpheli U.E. tutuklanırken, F.K.O., H.T. ve A.D. adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        REKLAM

        MALATYA'DA BİR TEĞMEN VE BİR ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Beştepe Jandarma Okullarından ihraç edilen teğmen ile bir öğretmen Malatya'da gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla FETÖ/PDY terör örgütüne irtibatlı, iltisaklı olduğu gerekçesiyle Beştepe Jandarma Okullarında görevliyken ihraç edilen teğmen, Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması kapsamında ise FETÖ/PDY terör örgütüne irtibatlı, iltisaklı olduğu gerekçesiyle aranan özel okul öğretmeni İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim olarak gözaltına alındı.

        Öte yandan Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasında aranan bir kadın, kentte yakalanmasının ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ