Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (25 Mayıs 2017)

        15 Temmuz FETÖ tarafından yapılmak istenen başarısız darbe girişiminin ardından yurt genelinde FETÖ üyesi olan ve ByLock kullanan kişilere yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. İşte FETÖ'nün haberleşme programı ByLock'u kullanan ve FETÖ üyeliği bulunan kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 25 Mayıs 2017 Perşembe günlüğü...

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        BATMAN'DA 3 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Batman'da avukatlara yönelik yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY yapılanmasının haberleşme programı bylock kullandıkları gerekçesiyle Batman'da avukatlara yönelik operasyon yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda avukatlar B.O., H.A., N.K., gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğüne götürülen zanlıların ifade işlemi devam ediyor. (İHA)

        UŞAK'TA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınan 12 zanlıdan 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Daha sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, "silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklandı.

        Şüphelilerin örgütün kriptolu mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları iddia edildi.

        Operasyonda gözaltına alınan diğer 7 şüphelinin ise sorgusu sürüyor. (AA)

        ISPARTA'DA BYLOCK KULLANDIĞI BELİRLENEN 27 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

        Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı belirlenen 27 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

        Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, soruşturmalara devam edildiğini belirtti.

        Bu kapsamda, Isparta'da 27 kamu çalışanının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u telefonunda bulundurduğunun belirlendiğini vurgulayan Çokdinç, 16'sı Mili Eğitim Müdürlüğü, 7'si Sağlık Müdürlüğünden olmak üzere 27 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını kaydetti.

        Çokdinç, zanlılardan bir kısmının gözaltında olduğunu, bazılarının tutuklandığını, soruşturma kapsamında gözaltı işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. (AA)

        KOCAELİ GEBZE'DE 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Daha önce Gebze Teknik Üniversitesinde çalışan ve meslekten ihraç edilen 5 öğretim görevlisi, 1 bilgisayar teknisyeni, 3 yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 2 öğrenci yakını, polis ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        NİĞDE'DE 17 KİŞİ YAKALANDI

        Niğde merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatlı derneklerin yöneticilerine yönelik operasyonda 17 kişi yakalandı.

        Niğde Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgütle irtibatlı derneklerin 21 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Niğde, İstanbul, Konya ve Mersinde düzenlenen operasyonlarda şüphelilerden 4ü kadın 17 kişi gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 4 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ADANA'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında 7,5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen, firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 25'i tutuklu 120 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince, Adana Bölge Adliye Mahkemesi salonunda görülen duruşmaya, sanıkların avukatları katıldı.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Seyfettin Alpatın "üzerine atılı suçun niteliği, dosya kapsamına yansıyan delil durumu, savunmasının alınmış olması ve sağlık durumu" dolayısıyla adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

        Tutuksuz sanıklar Abdurrahman Bahşi, Aydın Dertli, Cengiz Gümüş, Mehmet Aydın, Metin Tıraş ve Yakup Koşanın ise "üzerlerine atılı suçun niteliği, sonradan gelen örgütün gizli haberleşme sistemini ByLock kullandıklarına ilişkin kayıtlar ve celseye delil olarak gönderilen beyan içerikleri karşısında kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olguların bulunmasını" göz önüne alarak tutuklanmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. (AA)

        SAMSUN'DA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun merkezli 9 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda toplam 15 kişi gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Denizli, Kastamonu, Urfa, Karabük, Amasya ve Uşak illerinde bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi.

        FETÖ/PDY'ye bağlı kapatılan Canik Başarı Üniversitesi, Feza Okulları, Sakarya Dershaneleri ve NT mağazalarının eski çalışanları olan toplam 15 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor. (İHA)

        ZONGULDAK'TA BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) çalışan 3 araştırma görevlisi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen ve daha sonra da tutuklanan örgütün sözde "BEÜ sorumlusu" Hüseyin Alpsoy'un ifadesi doğrultusunda inceleme başlatıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli Alpsoy'un, BEÜ çalışanları, H.İ.T, K.K. ve M.F.A'ya "sohbet verdiği ve beraber toplantılara katıldığı" yönünde ifade vermesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan araştırma görevlilerini gözaltına aldı.

        Ev ve çalışma yerlerinde yapılan aramalarda bilgisayar ve çeşitli evraklarına el konulan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        ERZURUM'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Atatürk Üniversitesinden sorumlu sözde imamın da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

        Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütüyle mücadele çalışmaları kapsamında operasyon düzenlendi. Operasyonda örgütün Atatürk Üniversitesinden sorumlu sözde imamının da aralarında bulunduğu toplam 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramada örgütsel doküman ve çeşitli deliller ele geçirildi. (İHA)

        MALATYA'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesi ile aranan 2 şüpheli jandarma tarafından yakalandı.

        İl Jandarma Komutanlığından edinilen bilgilere göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan 2 şüphelinin jandarma ekipleri tarafından yakalandığı belirtildi. Şüphelilerden 1'i polis ekiplerine teslim edilirken biri ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

        Açıklamada ayrıca FETÖ/PDY terör suçları kapsamında, 15 adet muhtelif kitabın da ele geçirildiği belirtildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 1 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla bir avukat gözaltına alındı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, avukat M.S.Ü. hakkında teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi.

        Çalışmanın sonuçlanması üzerine avukat M.S.Ü. Konyaaltı ilçesinde gözaltına alındı.

        Antalya Barosu avukatlarından olduğu belirlenen M.S.Ünün örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi.

        Bank Asya'da parasal faaliyetleri de bulunduğu tespit edilen zanlı, sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        ANKARA'DA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN VE BYLOCK KULLANAN ESKİ AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, örgüt ile iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı belirlenen eski akademisyen Rana S. tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, istihbarat birimlerinin çalışmaları sonucunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı iddiasıyla eski akademisyen Rana S. hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık sorgusunda, Gazi Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışırken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildiğini ve ailesinin yanında yaşadığını söylediği belirtildi.

        ByLock programını yüklemediğini savunan Rana Snin, kalabalık gruplar halinde akademik çalışmalar yapılan ortamlarda bulunduğunu ve telefonunun sürekli masada durduğunu, bu esnada birileri tarafından alınıp yüklenmiş olabileceğini öne sürdüğü kaydedildi.

        Rana Snin, meslekteyken FETÖye bağlı yurt ya da evlerde kalmadığını ve örgütün üniversite sorumlularını tanımadığını iddia ettiği öğrenildi.

        Zanlı, çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        KONYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya merkezli 24 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 38 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 38 kişinin savcılıkça ifadeleri alındı.

        Daha sonra mahkemeye sevk edilen zanlılardan 2'si tutuklandı, 36'sı adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

        Konya merkezli 24 ilde, 11 Mayıs'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 83 kişiden 38'i gözaltına alınmış, şüphelilerden 17'sinin aynı suç kapsamında tutuklu oldukları öğrenilmişti.

        Gözaltındaki 38 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilmişti. (AA)

        SİVAS'TA 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, "ByLock" kullandığı tespit edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri çalışanlarına yönelik operasyonda, Sivas'ta bir kişi gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) çalışanı T.K, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalandı.

        Soruşturma kapsamında daha önce açığa alındığı öğrenilen şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından Ankara'ya gönderilecek. (AA)

        BARTIN'DA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda örgütün şifreli haberleşme programını kullandıkları iddiasıyla zanlı göz altına alındı. Zanlılar sorgulanmak üzere Bartın İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        ZONGULDAK'TA HAKKINDA YAKALAMA KARARI BULUNAN 1 KİŞİ EĞLENCE MERKEZİNDE YAKALANDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli, eğlence merkezinde gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, dün Türk Polis Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 81 ilde stratejik öneme sahip bölgeler ile umuma açık yerlerde eş zamanlı düzenlenen "Huzur Türkiye" uygulaması çerçevesinde, eğlence merkezlerinde de denetim yapan ekipler, şüpheli şahıslar üzerinde inceleme gerçekleştirdi.

        Zonguldak'ta yapılan uygulamalarda, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye üye olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan E.A, bir eğlence merkezinde gözaltına alındı.

        Şüpheli, sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        KAYSERİ'DE GÖZALTINA ALINAN 9 AVUKAT ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 avukat, adliyeye gönderildi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan Kayseri Barosu avukatlarından eski Fazilet Partisi ve Saadet Partisi İl başkanı Mustafa A. ile F.K, H.H.A, H.Ş, K.B.Ö, N.B.K, N.K, S.A. ve S.Dnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan örgütle irtibatlı şirketlerde çalışan ve örgüte üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan S.Ç. ile S.K.Ç. de emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye gönderildi. (AA)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ YAKALANDI

        Kırklareli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilen 10 şüpheli yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ şüphelilerine yönelik, Kırklareli merkezli İstanbul, Gaziantep, Ankara, Hatay, Balıkesir, Amasya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyon kapsamında, örgütle bağlantılı, KHK ile kapatılan Lüleburgaz'daki okulun "ByLock" kullanıcısı oldukları tespit edilen eski öğretmenleri ve yurt sorumlusu 10 şüpheli adreslerinde gözaltına alındı. (AA)

        MANİSA'DA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisanın Soma ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

        Soma Cumhuriyet Savcılığının FETÖ/PDYnin ilçedeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda, OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve açığa alınanların da bulunduğu 14 öğretmen gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        TÜRK TELEKOM'A FETÖ OPERASYONU: 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda Bank Asya'ya örgüt liderinin talimatıyla yüklü miktarlarda para yatırdığı tespit edilen Türk Telekom firmasında çalışmış ve halen çalışmakta olan 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı.

        REKLAM

        Örgüt üyesi olduğu ve örgüt adına faaliyet yürüttüğü değerlendirilen, haklarında gizli tanık beyanları olan ve yapılan çalışmalar neticesinde örgütün finansman kaynağı olarak bilinen Bank Asya'ya örgüt liderinin talimatıyla yüklü miktarlarda para yatırdığı tespit edilen Türk Telekom firmasında çalışmış ve halen çalışmakta olan İstanbul'daki 19 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

        Operasyon kapsamında E.Ö, E.A, M.I, E.A, M.Z.M, M.G.K, M.A, Ö.D, A.K, ve S.E. soruşturma savcısının talimatıyla gözaltına alındı. (AA)

        TÜRK TELEKOM'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

        Türk Telekomünikasyon AŞ, bugün yapılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonunda hiçbir çalışanlarının gözaltına alınmadığını bildirdi.

        Türk Telekomünikasyon AŞ'den yapılan açıklamada, bugün İstanbul'da gerçekleştirilen FETÖ operasyonu kapsamında, "İstanbul'da terör operasyonu" başlığıyla servis edilen haberde; kurumu konu eden bazı hususların açıklığa kavuşturulması gerektiği belirtildi.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Öncelikle önemle belirtmek isteriz ki, söz konusu 'FETÖ' operasyonu kapsamında şu ana kadar Türk Telekom'da çalışmakta olan hiç kimse gözaltına alınmamıştır. Ayrıca yine altını çizerek ifade etmek isteriz ki, Türk Telekom Genel Müdürlüğü ya da herhangi bir ofisinde bir gözaltı işlemi ya da operasyon gerçekleştirilmemiştir. Türk Telekom, Türkiye Cumhuriyeti hukuk kuralları çerçevesinde terör örgütlerine karşı bugüne kadar gerekli mücadeleyi göstermiş bundan sonra da aynı mücadeleyi kararlılıkla göstermeye devam edecektir. Türkiye'nin en köklü kurumlardan olan ve ülkemizin göz bebeği niteliğindeki şirketimiz adına oluşabilecek yanlış bir algının önüne geçmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına saygıyla bildiririz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ