Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bitlis'te öldürülen kadın terörist PKK elebaşı Karayılan'ı korumuş

        Bitlis ve Tatvan ilçesi arasında geçen 21 Mart'ta etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristler arasında yer alan, örgütün kadın sorumlularından, 'Jinda Özgür' kod adlı Nuran Ekinci'nin, 24 yıldır dağda olduğu ve PKK elebaşı Murat Karayılan'ın 25 Nisan 2013 tarihinde Irak'ın kandil Dağı'nda düzenlediği 'Geri çekilme' konulu basın toplantısında bulunduğu ortaya çıktı.

        DHA'nın haberine göre; Fotoğraflarda, geri çekilme ile ilgili düzenlenen basın toplantısı sırasında PKK'lı Ekinci'nin, Karayılan'dan önce bölgeye gelerek güvenliği sağlayan birimin başında olduğu görüldü.

        ETKİSİZ HALE GETİRİLEN 11 TERÖRİST ARASINDA YER ALIYORDU

        Güvenlik güçlerinin Bitlis ile Tatvan ilçeleri arasında 21 Mart'ta gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hale getirilen 11 PKK'lı terörist arasında bulunan PKK'nın kadın sorumlularından 'Jinda Özgür' kod adlı Nuran Ekinci'nin 24 yıldır dağda olduğu ortaya çıktı. Daha önce Türkiye'nin bir çok bölgesinde terör örgütü adına eylemlere katılan Ekinci'nin, çözüm sürecinde 25 Nisan 2013 tarihinde Kandil'de PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'ın düzenlediği basın toplantısı sırasında da orada bulunduğu ortaya çıktı. Fotoğralarda, Karayılan'ın Kandil dağında düzenlediği ve yüzün üzerinde ulusal ve uluslararası gazetecinin katıldığı basın toplantısından önce, Nuran Ekinci'nin toplantının yapıldığı alana geldiği ve güvenliği sağladığı görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ