Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (29 Mayıs 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        BİLECİK'TE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bilecik merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Şeyh Edebali Üniversitesi yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 5'i tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 18 ve 19 Mayıs'ta Bilecik, Manisa, Kocaeli, Hakkari, Bursa ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan Şeyh Edebali Üniversitesi mezunu ve öğrencisi 14 zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KADİRLİ İLÇE GARNİZON KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI

        Ankara'da yürütülen bir Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Osmaniye'nin Kadirli İlçe Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Alaaddin Eşsiz gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eşsiz hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Eşsiz, polis ekiplerince Kadirli'de gözaltına alındı.

        Alaaddin Eşsiz'in Ankara'ya götürüleceği öğrenildi. (AA)

        MUĞLA'DA 1 ERKEK HEMŞİRE GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde görev yaparken meslekten ihraç edilen erkek hemşire gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aranan E.Unun (39), Marmaris'teki bir otelde çalıştığı tespit edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekibince gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından Manisa'dan gelen polis ekibine teslim edildi.

        Şüphelinin, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde erkek hemşire olarak görev yaparken meslekten ihraç edildiği belirtildi. (AA)

        SİİRT'TE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 7si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Siirt, Ankara, Çanakkale, Osmaniye ve Manisa İl Jandarma Komutanlıklarında görevlerine devam eden 9 subay ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünde görevli sivil memur hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Polis ekiplerince 11 Mayısta düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 7 subay, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı, diğer 3 kişi ise serbest bırakıldı.(AA)

        EDİRNE'DEN YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTEYEN AKADEMİSYEN YAKALANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Kayseri Erciyes Üniversitesi eski akademisyenlerinden Prof. Dr. Y.C., babası O.C., tarafından Yunanistan´a kaçak geçirilmek istenirken jandarma tarafından Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde Meriç Nehri'ni geçmek için can yeleği ile dürbün bulundu.

        Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nin Yunanistan'a sınır olan Çakmak Köyü´nde geçen cumartesi günü köylüler hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi görüp durumu İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. İhbar üzerine köye giden jandarma ekipleri, şüpheli O.C.'yi gözaltına aldı. Yanındaki çanta içinde Meriç Nehri'ni geçmek için can yeleği ile dürbün ele geçirilen O.C.'nin yapılan soruşturmasında Kayseri Erciyes Üniversitesi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve yurtdışına çıkış yasağı bulunan eski akademisyenlerden Prof. Dr. Y.C.´nin babası olduğu belirlendi. Şüphelinin, oğlunu Meriç Nehri üzerinden yasadışı yollardan Yunanistan'a kaçırmak için bölgede keşif yaptığı ve oğluyla bölgede buluşmak üzere olduğu tespit edildi.

        Jandarma ekipleri O.C.'nin oğluyla koordinesini sağlamak için cep telefonuyla irtibat kurdurdu. Babasın bölgeye gelmesini istediği Prof. Dr. Y.C., aynı gece geldiği Çakmak Köyü'nde jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki soruşturmaları tamamlanan O.C. ile oğlu Y.C., soruşturmalarının süreceği Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor. (DHA)

        SİNOP MERKEZLİ OPERASYONLARDA 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sinop merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 zanlıdan 5'i adliyeye sevk edildi.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan çeşitli meslek gruplarına mensup 22 şüpheliden 5'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları tespit edilen zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 27 kişiden 22'si Sinop, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Bolu, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Osmaniye, Samsun ve Tokat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 4 MUVAZZAF ASTSUBAY ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 muvazzaf astsubay adliyeye sevk edildi.

        Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Eskişehir merkezli olmak üzere Bitlis, Tunceli ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda; muvazzaf astsubaylar M.G., F.U., U.D. ve H.K. gözaltına alındı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        POLİSLİKTEN KOMİSER YARDIMCILIĞINA GEÇİŞ SINAVI SORUŞTURMASI: 101 GÖZALTI KARARI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2011 Polislikten Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavına ilişkin soruşturma kapsamında 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, sınava ilişkin 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartılmasının ardından Ankara merkezli 43 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, şüphelilerden 56sı gözaltına alındı.

        Şüphelilerden bazılarının KHK ile görevlerinden ihraç edildiği, bazılarının da açıkta olduğu bildirildi.

        Sınava giren 22 kişi FETÖ'den tutuklu

        Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

        Diğer şüphelilerin ise yakalanmaları için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

        Gözaltı kararı verilen şüpheliler haricinde, 2011 Polislikten Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavına giren 22 kişinin halen FETÖ soruşturmalarından dolayı tutuklu olduğu öğrenildi. (AA)

        HAKKARİ'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hakkari'de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklandı.

        REKLAM

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında örgüt içi haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları tespit edilen şahıslara yönelik Durankaya beldesi, Geçitli köyü, Doğanyurt köyü ve Akçalı köyü ve ilimiz merkezinde değişik tarihlerde operasyonlar düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında H.Y., M.K., M.D., N.A., M.A., M.E., E.Ç. ve, Z.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış.

        Bu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere, 7 adet kitaba (668 Sayılı KHK ile kapatılan ve yasaklanan yayınevine ait) el konulmuştur. Ayrıca N.A. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda, 1 adet kaleşnikof marka tüfek ve bu tüfeğe ait 1 adet şarjör ile 30 adet fişek ele geçirilmiş ve silahın kendine ait olduğunu beyan eden M.A. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. M.D., M.K. ve Z.A. isimli şahıslar adli kontrol uygulama tedbirleri kararı ile serbest bırakılmıştır. N.A., H.Y., E.Ç., M.E. ve M.A. isimli şahıslar ise Hakkari Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır" denildi. (İHA)

        ELAZIĞ'DA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan kadın derneğine yönelik düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

        REKLAM

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY'ye soruşturmaları kapsamında çalışma yaptı. Polisin yaptığı çalışmada terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle 667 sayılı KHK ile kapatılan Harput Aktif Kadın Derneğinin başkan, kurucu üye ve yönetim kurulu başkanları ile üye konumunda bulunan bazı şüpheliler tespit edildi.

        Polis, tespit edilen şüphelilere yönelik bugün Elazığ ve Kocaeli'de operasyon düzenledi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ