Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (31 Mayıs 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 31Mayıs 2017 Salı günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        SAMSUN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Samsun merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 zanlıdan 10'u tutuklandı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadelerinden sonra mahkemeye çıkarılan zanlılardan 10'u tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 8 şüpheli serbest serbest bırakıldı.

        Bu arada, operasyon kapsamında bir kişinin de Şanlıurfa'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

        Samsun merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, Denizli, Kastamonu, Şanlıurfa, Karabük, Amasya ve Uşak'ta 25 Mayıs'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi, FEZA Koleji, Sakarya Dershaneleri ve NT mağazalarının eski çalışanı 18 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        ÇERKEZKÖY'DE 3 KİŞİYE FETÖ GÖZALTISI

        Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 kişi gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nınyürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çerkezköy İlçesi'nde yaşayan 3 kişi hakkında yaklamakararı çıkarıldı.Fatih Mahallesi'nde 3 ayrı adrese operasyon düzenleyen polis ekipleri,A.Ç., H.S. ve B.A.'yı gözaltına aldı. Şüpheliler,Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        SİNOP MERKEZLİ 13 İLDEKİ OPERASYONLARDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sinop merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan biri tutuklandı, 8'i serbest bırakıldı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan çeşitli meslek gruplarına mensup 22 şüpheliden 9'u daha emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan şüphelilerden E.Y. tutuklandı. Diğer zanlılardan 6'sı adli kontrol şartıyla, 2'si ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki diğer zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 27 kişiden 22'si Sinop, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Bolu, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Osmaniye, Samsun ve Tokat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı.

        Dün adliyeye sevk edilen 5 şüpheli serbest bırakılmıştı. (AA)

        DENİZLİ'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Çivril yapılanmasına yönelik görülen davada verilen ara karar ile 5 kişi tutuklandı.

        Denizli'nin Çivril ilçesinde FETÖ yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame ile başlayan dava devam ediyor. Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıkları dinleyen mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 5 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 11 Ağustos'a ertelenen davada M.T., İ.Ç., M.K., M.C. ve M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        KÜTAHYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kütahya merkezli 14 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan "öğrenci evi ablası ve abisi" 17 zanlıdan 7'si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kütahya, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Çorum, Zonguldak, Erzurum, Malatya, Manisa, Aksaray ve Afyonkarahisar'da gözaltına alınan 17 kişinin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 10 zanlı ise yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 22 Mayıs'ta 14 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 17 kişi yakalanmıştı.

        Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 19 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        MUĞLA'DA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN VE KAÇMA HAZIRLIĞINDA OLAN ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, "ByLock" kullandığı tespit edilen ve kaçma hazırlığında olduğu iddia edilen meslekten ihraç edilmiş öğretmen gözaltına alındı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilmiş öğretmen A.Ç'nin (37), örgütün haberleşme programı "ByLock" kullandığı belirlendi.

        Hakkında yakalama kararı çıkarılan A.Ç, polis ekipleri tarafından Hisarönü Mahallesi'nde ikamet ettiği evde bulunamadı.

        Muğla ve Marmaris Emniyet Terörle Mücadele ekiplerine, İİçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de desteğiyle 5 kilometrelik alanda arama yapıldı. Ekipler mahallenin giriş ve çıkışlarındaki bütün yollarda uygulama yaptı.

        Zanlı A.Ç. gün boyu süren arama sonrasında eşyaları kolilenmiş bir evde yakalandı. Eşi de meslekten ihraç edilmiş ve kendisi gibi öğretmen olan şüpheli, Marmaris Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Muğla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        SAKARYA'DA FETÖ DAVASINDA KARAR

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan emekli emniyet müdürüne 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

        Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık emekli emniyet müdürü Zülkarneyn Mert, avukatı ve yakınları katıldı.

        Kimlik tespitinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamenin özetinin okunmasının ardından söz verilen sanık Mert, daha önceki savunmalarını tekrarladığını söyledi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddialarını kabul etmeyen sanık, "2007 yılından beri Bank Asya ile çalışırım. Benim hakkımda 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlaması dışında 'anayasayı ihlal' suçundan dava açılmıştır. Bu suçlamayla yargılanacağımı bilseydim bırakın Bank Asya ile çalışmayı, önünden bile geçmezdim." dedi.

        Hakkındaki "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarını reddeden sanık Mert, tahliyesini ve beraatini talep etti.

        Duruşmada ifadesine başvurulan Tanık Z.Y, Sakarya'da esnaflık yaptığını, sanığı bu şekilde tanıdığını söyledi.

        15 Temmuz gecesi olayları televizyondan öğrenince tanıdığı polis ve askerleri aradığını belirten tanık Z.Y, "Sanığı da aradım, olayları sordum. Sesi uykulu geliyordu, anladığım kadarıyla olaylardan haberdar değildi." diye konuştu.

        Duruşmada, esas hakkındaki görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanığın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan beraatine, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

        Sanığın avukatı, savcının mahkumiyet mütalaasına katılmadıklarını belirterek, müvekkilinin her iki suçtan beraatini talep etti.

        Son sözü sorulan sanık Zülkarneyn Mert, savcının mahkumiyet mütalaasına katılmadığını dile getirerek, "Avukatımın savunmasına katılıyorum, beraatimi talep ediyorum. Önceki savunmamı tekrar ediyorum. Kaçma şüphem yoktur, tahliyemi talep ederim." dedi.

        Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "anayasayı ihlal" suçundan koşullar oluşmadığı için beraatine, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 6 yıl 3 ay hapsine hükmettiği sanığı, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alınarak adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etti.

        FETÖ'NÜN "MAHREM İMAMLAR" İDDİANAMESİ TAMAMLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem" nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasında yönetici oldukları iddiasıyla aralarında meslekten ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 181'i tutuklu 198 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay ve Mesut Erdinç Bayhan tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin ''mahrem imamlarına'' yönelik soruşturmanın, geçen nisan ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan örgütün emniyet yapılanmasına ilişkin kısmı tamamlandı.

        Soruşturma sonucu hazırlanan 118 sayfalık iddianamede, aralarında meslekten ihraç edilen 26 kamu görevlisinin de bulunduğu 181'i tutuklu 198 şüpheli yer aldı. İddianamede, gözaltına alınan 17 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı belirtildi.

        Tüm şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütü yönetici olmak" suçundan 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası istenen iddianamede, şüphelilerin örgütte yaptıkları görev ve sorumlu oldukları bölgeler tek tek sıralandı.

        Bugüne kadar şüphelilerden sadece 5'i hakkında ''FETÖ üyesi olmak'' suçundan soruşturma açıldığını anımsatılan iddianamede, şüphelilerden Erol Kılıç ve Enver Mutlu'nun örgütün sözde ''emniyet imamı'' Süleyman Uysal, şüpheliler Enver Mutlu, Fetullah Sönmez, Emrah Zeren ve Ceyhun Cücügen'in örgütün Bank Asya'dan sorumlu ve örgüt liderinin talimatıyla toplanan ekonomik kaynakların örgütsel sisteme sokulmasından sorumlu Ali Çelik ile irtibatı bulunduğu vurgulandı.

        İddianamede, şüphelilerden 134'nün örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock", 36'sının da "Eagle" kullanıcısı olduğunun tespit edildiği belirtilerek, tüm şüphelilerin 25 Aralık 2013'den sonra örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in talimatı doğrultusunda Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaba yüklü miktarda para yatırdıkları bilgisi yer aldı.

        Bazı şüphelilerin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgütle iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan ''Pak Eğitim İş"e üye oldukları ve yine örgüt ile iltisaklı olması nedeniyle kapatılan veya kayyum atanan kurum ve kuruluşlarla çalıştıkları anlatılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

        ''Emniyet teşkilatımız içerisine diğer devlet kurumları gibi yıllar süren bir süreçte sızmış, bu şekliyle ülkemiz için başlıca tehdit unsuru olan terör örgütünün 'mahrem' nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasının deşifre edilebilen ve soruşturmamıza konu olan kısmı genel ve morfolojik incelendiğinde; örgüte mensup teşkilat personelini emir-komuta eden, teşkilat dışı 'sivil' ve 'mahrem' nitelikli, 'abi-imam' tabir edilen yönetici unsurlarının bir hücrenin diğer birini tanımayacağı, ancak ve ancak bir üstüyle irtibata geçebilecek şekilde hücre tipi örgütlenme modeline göre ve mevcut anayasal demokratik düzeni hedef alan terör örgütünün amacı çerçevesinde faaliyet yürüttükleri, gizliliğe riayet doğrultusunda kod isim kullandıkları, faaliyet alanlarını örgütsel tabirlerle isimlendirip faaliyet gösterilen bölge ve teşkilat mensuplarının görev-rütbe konumlarına göre kısımlara ayırdıkları anlaşılmıştır."

        Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. (AA)

        ADIYAMAN'DA FETÖ'NÜN SAĞLIK YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON

        Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sağlık yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün sağlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 33 şüpheliden 21'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen, aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 15'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Adıyaman'da 15 Mayıs'ta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, 33 sağlık çalışanı gözaltına alınmış, daha önce adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 4'ü tutuklanmıştı. (AA)

        TRABZON'DA 16 TUTUKLAMA

        Trabzon'da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta gözaltına alınan iş adamlarından 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, geçtiğimiz hafta FETÖ örgütüne üye oldukları ve 17-25 Aralık operasyonları sonrasında örgüte himmet topladıkları ve finans desteği sağladıkları suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan iş adamlarına yönelik bir operasyon düzenlemişti. Gözaltı sürelerinin bitmesinin ardından adliyeye çıkartılan işadamlarından 16'sı tutuklanırken, 16'sı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 6 iş adamının gözaltında işlemleri devam ettiği bildirilirken, 5'inin ise bugün adliyeye çıkartılacağını kaydedildi.

        Öte yandan haklarında gözaltı kararı bulunan 9 iş adamının ise firari olduğu öğrenildi. (IHA)

        UŞAK'TA 3 FETÖ ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

        Uşak polisi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında Gediz ve Ankara mahkemeleri tarafından aranma ve yakalanama kararı olan 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Edinilen bilgiye göre, Uşak polisinin kent girişinde oluşturduğu yol uygulaması noktasında şüpheli araçlar durdurularak kişilerin GBT sorgusu yapıldı. Yapılan sorgulamada ilk olarak hakkında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arama ve yakalama kararı olan Gediz eski OSB Başkan yardımcısı R.Y. ve eşi A.R.Y. gözaltına alındı.

        Yine aynı uygulamada, hakkında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ankara Gölbaşı Savcılığı tarafından arama ve yakalama kararı olan bir dershane öğretmeni daha gözaltına alındı.

        Uşak polisi tarafından gözaltına alınan şüpheliler polis nezaretinde Gediz ve Ankara'ya gönderildi. (IHA)

        ESKİŞEHİR'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 15 ÖZEL GÜVENLİKÇİ GÖZALTINDA

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 15 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları öne sürülen çeşitli kurumlarda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 15 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        REKLAM

        ANKARA'DAKİ FETÖ SORUŞTURMASI

        Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 10 eski polis yakalandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilmeden önce Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddia edilen 10 eski polis hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ekiplerce gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorguları devam eden şüphelilerin, Bank Asya'da hesabı bulunduğu öğrenildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA GÖZALTINA ALINAN 5 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1'i kadın 5 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        REKLAM

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri 5 şüphelinin adresine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda kanun hükmünde kararname ile polislik mesleğinden ihraç edilen T.Y., ev hanımı E.T. ve BEÜ'de araştırma görevlisi olduğu öğrenilen M.F.A., H.İ.T. ve K.K. gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi.

        Öte yandan polis adliye önünde güvenlik önlemleri aldı. (IHA)

        BAYBURT MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 4 GÖZALTI

        Bayburt merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı.

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDYnin "Bayburt öğretmen yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı.

        Bayburt ve İstanbulda bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, M.G.A, R.K.A, Y.Ö. ile H.Y. gözaltına alındı.

        FETÖ/PDYnin Bayburt öğretmen yapılanmasında yer alan ve örgütün sözde il imamı Ayhan Işıkın eşi firari zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        REKLAM

        SAMSUN MERKEZLİ OPERASYONDA 18 ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Bu arada, operasyon kapsamında bir kişinin de Şanlıurfa'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

        Samsun merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, Denizli, Kastamonu, Şanlıurfa, Karabük, Amasya ve Uşak'ta 25 Mayıs'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi, FEZA Koleji, Sakarya Dershaneleri ve NT mağazalarının eski çalışanı 18 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        REKLAM

        AÇIĞA ALINAN TUTUKLU VAİZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde tutuklanarak cezaevine konulan Vaiz Nihat Ersoy hakim karşısına çıktı.

        Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, sanık ve avukatı katıldı. 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve bylock programı kullanma suçlarından hakim karşısına çıkarılan Vaiz Nihat Ersoy, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Vaiz Nihat Ersoy, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece de, meydanlarda darbe girişimine karşı tepki gösterdiğini belirtti.

        Mahkeme Başkanı, tanıkların dinlenmesi ve sanığın cep telefonun incelenmesi gerekçesiyle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (IHA)

        MERSİN'DE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan örgüte ait okul ve dershanelerde çalışan 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Polis ekiplerince yapılan operasyonlarda yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        REKLAM

        FETÖ'NÜN KOMİSER İMAMINA 12,5 YIL HAPİS CEZASI

        Erzurum'da FETÖ/PDY'nin 'komiserlerin imamı' olduğu öne sürülen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Yılmaz Yaman, tutuklu yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçundan 12,5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY terör örgütünde komiserlere imamlık yaptığı tespit edilen Yılmaz Yaman, 22 Temmuz 2016'da tutuklanarak cezaevine konuldu. Yılmaz Yaman hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianamede, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Yılmaz Yaman'ın örgütün hücre liderlerinin de sorumlusu olan müdür yardımcısı pozisyonuna kadar yükseldiği bildirildi.

        İddianamede tutuklu Yılmaz Yaman'ın uzun yıllar FETÖ/PDY terör örgütünün 'şakirt' yapılanması içerisinde yer alan özel kuruluşlarda çalışırken, aynı zamanda mahrem yapı içerisinde de görev aldığı vurgulandı. Yılmaz Yaman'ın evinde yapılan aramada ele geçirilen 93 bin 710 liranın pek çok hücreden elde edilen himmete ait olduğuna dikkat çekilen iddianamede, yine evde bulunan 224 doların ise terör örgütünün kullandığı ödüllendirme sistemi içerisinde üyelere dağıtılan 1 dolar sistematiğine delalet ettiği, en az 224 örgüt üyesine dağıtılmak üzere şüphelinin evinde bulundurduğu aktarıldı.

        REKLAM

        ByLock kullanan, Aktif-Sen üyeliği bulunan Yaman'ın evinde terör örgütü liderine ait pek çok görüntü parçaları ile toplantı gruplarında izletilen onlarca görsel video klip bulunduğuna işaret edilen iddianamede, Yılmaz Yaman'ın 'soru-cevap' şeklinde yer alan savunmasına da yer verildi. Yılmaz Yaman, iddianamedeki savunmasında "Daha önceden ben bu kitapları okuyordum. Bu kitapları manevi birikimimi sağlaması amacıyla evimde bulunduruyordum. Fethullah Gülen'e olan sevgim ve bağlılığımdan kaynaklanmaktadır. 17-25 Aralık sürecine kadar Gülen'e sevgim ve bağlılığım vardı. 15 Temmuz kalkışma girişmini hiçbir şekilde desteklemiyorum. Haince düzenlenen bu olayı Fethullah Gülen'in askeriyedeki uzantısının yaptığını düşünüyorum" diye konuştu.

        Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün karar duruşmasına çıkan Yılmaz Yaman suçlamaları yine kabul etmedi. Son sözü sorulan Yılmaz Yaman, "Öğretmenlik yaptığım dönemlerde yurtta kalan öğrencilere 'vatanımız, milletimiz var olsun' diye yemek duası yaptıran bir insanım, nasıl vatan haini olurum. Vatanımı, milletimi çok seven biriyim. Aileme kavuşmak istiyorum. Suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi.

        Mahkeme heyeti, Yılmaz Yaman'ı 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yaman'ın hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verildi. (DHA)

        TURGUTLU'DA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

        Turgutlu Cumhuriyet Savcılığınca FETÖ/PDY'nin esnaf yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ilçe emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri, çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek 17 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada bir adet tüfek, bir adet ruhsatlı tabanca, dijital materyaller ele geçirildi.

        Şüpheliler, Turgutlu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. (AA)

        REKLAM

        AYDIN'DA FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASI DAVASI

        Aydında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 16’sı tutuklu 44 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonunda yapılan duruşmanın 2. gününe bazı tutuksuz ve tutuklu sanıklar, avukatlar ve sanıkların yakınları katıldı. Duruşma salonunun çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

        Savunmaları tamamlanan tutuklu sanıklar, kendilerine yöneltilen "Silahlı terör örgütü FETÖ üyeliği" iddialarını kabul etmediklerini belirterek tahliyelerini istedi.

        Tutuksuz sanıklar da FETÖyle ilişkili Bank Asyaya, örgüt elebaşı Fetullah Gülenin talimatıyla para yatırmadıklarını, bazı sanıklar bankayı ticari amaçlı bazıları da çocuklarının okul taksidi için kullandıklarını savundu.

        Duruşma, sanık avukatlarının savunma yapması için ertelendi.

        Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede 16sı tutuklu 44 sanık hakkında, "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 7 buçuk yıl ila 15 yıl arasında hapis cezası isteniyor. (AA)

        REKLAM

        TEKİRDAĞ'DA 10 ADLİYE ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, FETÖ soruşturması kapsamında 10 adliye çalışanı gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Çorlu Adliyesi'nde çalışanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma iddiasıyla K.E, M.A, S.G, A.A, H.Ç, M.Z.S, U.O, E.Ö, H.I. ve H.U isimli 10 adliye çalışanı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ