Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanlığı forslu Türk bayrağı göndere çekildi

        TBMM, dün yeni hükümet sistemine geçisin ilk uygulamasını yaşadı.

        Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak ve Volkan Yanardağ'ın haberine göre; Erdoğan’ın partili cumhurbaşkanı olarak Meclis’e gelişi, protokolde yaşanan ilkler bundan sonrası için içtihat oluşturacak.

        İşte dün Meclis'te yaşananlar;

        Şimdiye kadar cumhurbaşkanlarının Meclis’e gelişinde askeri tören uygulanıyordu. Dünkü törenle birlikte Erdoğan’ın grup toplantısı için geliş gidişlerinde askeri tören yapılmayacak.

        Meclis bahçesinde göndere cumhurbaşkanı forslu Türk bayrağı çekildi. Gruptaki Türk bayrağı da forsluydu. Ancak kürsüye fors asılmadı.

        REKLAM

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman grup toplantısına katılamadığı için Erdoğan’ı kapıya kadar getirip ayrıldı.

        Grup Başkanı Başbakan Binali Yıldırım, kürsünün arkasında oturdu.

        Erdoğan salondan ayrılırken, gazetecilerin “Nasıl geçti?” sorusuna “Heyecanlı bir şekilde” yanıtını verdi. Kabine sorularına karşı da topu Başbakan’a attı.

        AK Parti Grubu’na, kabine revizyonlarının rengi olarak kulislere damgasını vuran lacivert takım öne çıktı. birçok milletvekili lacivert takım tercih etti.

        Meclis Başkanı, Erdoğan için özel bir hediye hazırlattı. Makam odasındaki fotoğrafta paketli olarak dikkat çeken hediyenin referandumun ertesi günü Yavuz Sultan Selim’in türbesinde Erdoğan ve Kahraman’ın sultanın kaftanını açtığı anın fotoğrafı olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ