Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta helikopter kazası! TSK: 13 asker şehit oldu

        Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, helikopterdeki 13 asker şehit oldu.

        Helikopterin Uludere-Beytüşşebap yüksek gerilim hattına çarpması sonucu düştüğü belirtildi.

        TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ: 13 ASKER ŞEHİT

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yazılı açıklaması şöyle;

        31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

        Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

        Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

        Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

        ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

        Şırnak Şenoba'da düşen helikopterde23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal şehit oldu.

        Şehit Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş (Soldan ikinci)

        32 yaşındaki Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak'ın Adana'daki baba ocağına acı haber ulaştı.Şehidin merkez Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri heyet, acı haberi baba emekli hava astsubay Hayati Sığınak ile anne Semiha Sığınak'a verdi. Oğullarının şahadet haberiyle yıkılan acılı Sığınak çiftineheyetle birlikte gelensağlık ekipleri müdahale etti.

        Şehit Serhat Sığınak'ın okul hayatında çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirten yakınları, tıp fakültesini kazanacak puanı varken kendisinin hayalini kurduğu askeri pilotluğu seçtiğini ifade ettiler. İki kardeşten küçüğü ve bekar olduğu öğrenilen şehit Serhat Sığınak'ıncenazesinin ne zaman ve nereye defnedileceğinin ise henüz kesinlik kazanmadı.

        Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker

        Şehit Binbaşı Koray Onay

        Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın Manisa'nın Akhisar ilçesindeki babaocağına şehit ateşi düştü.

        Askeri helikopterde şehit düşen askerlerin cenazesi Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 13 asker için bugün Şırnak'ta tören düzenlenecek. 35 yaşındaki Başçavuş Fevzi Kıral'ın Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Beyoba Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Eşi Nurgül Kıral'dan Zehra ve Sude Nur isminde 2 çocuğu olan Fevzi Kıral'ın şehadet haberi, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir tarafından baba Sabri Kıral ve anne Nurdan Kıral'a verildi. Acı haberin duyulmasıyla birlikte şehidin baba evi taziye ziyareti için gelen yakınları ve komşularıyla doldu. Ağabeyinin de yüzbaşı olduğu öğrenilen şehit Fevzi Kıral'ın 10 gün önce İzmir Gaziemir'den geçici görev ile Şırnak'a gittiği belirlendi.

        Şehit olan askerler arasında Türkiye'nin ilk kadın İlçe Jandarma Komutanı olan Yarbay'ın da olduğu ortaya çıktı.

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Elim kazada şehit olan hemşehrimiz Jandarmanın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut'a ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        TÜMGENERAL AYDIN'IN DİKKAT ÇEKEN HİKAYESİ

        Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındığında Tuğgeneral olan Aydın, 15 Temmuz'dan sonraki YAŞ kararları kapsamında Tümgeneralliğe terfi etmişti.

        METE YARAR: ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP

        Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, Tümgeneral Aydoğan Aydın'la ilgili yaptığı konuşmada, "Teğmenliğinden beri yıllarını tim komutanlığında geçirmiş, hayatının büyük bir kısmını özel kuvvetlerde geçirmiş, çoluğundan çocuğundan ayrı kalmış, bu konuda hiçbir zaman taviz vermemiş, vatan ve millet sevgisi çok üst düzeyde tanıdığımız insanlar bunlar... O anlamda çok büyük bir kayıp. Ve bölgede çok önemli operasyonlara imza attılar. Şırnak'taki Jandarma Tümen Komutanlığı'na bağlı bir bünye ama oraya gidişi özel kuvvetlerden..." dedi.

        CUMHURBAŞKANI BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe'de MGK toplantısının ardından MGK üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı. Erdoğan, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı ve "Şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE ZİYARETİ

        Başbakan Yıldırım taziye mesajı yayınladı. Başbakan Yıldırım'ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "Bugün akşam saatlerinde, Şırnak Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin kederli aileleri ve yakınları başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum."

        Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

        TBMM BAŞKANI KAHRAMAN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasına 13 askerin şehit olmasıyla ilgili, "Yurt içinde ve yurt dışında gece-gündüz demeden yürüttükleri operasyon sırasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabr-ı cemil ve başsağlığı diliyorum" dedi.

        GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKARŞIRNAK'A GİTTİ

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu veMilli Savunma Bakanı Fikri Işık, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

        ŞIRNAK VALİLİĞİ: KAZA, KALKIŞTAN 3 DAKİKA SONRA OLDU, OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ

        Şırnak Valiliği, 22:00 sularında yaptığı açıklamada, kazanın kalkıştan üç dakika sonra olduğunu, helikopterin yüksek gerilim hattına takılarakdüştüğünü duyurdu.

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter mesajında "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." dedi.

        AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" dedi.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ