Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (01 Haziran 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 01 Haziran 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        AFYONKARAHİSAR'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 21 kişiden 7'si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDYye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, örgüt ile irtibatı olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen 21 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

        Belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda yakalanan 21 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

        Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye getirildi.

        Mahkemeye sevk edilen 21 şüpheliden 7si tutuklanırken, 14 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ OPERASYONLARDA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sivas merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin Cumhuriyet Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, Sivas merkezli Hatay, Bursa, Bayburt, Giresun, Osmaniye ve Edirne'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda bazıları kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevden uzaklaştırılan, bazıları ise halen görevde olan 12 diş hekimi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının örgütün haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları tespit edilirken, Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenciyken örgüt içinde bulundukları iddia edilen zanlıların mezun olduktan sonra kamuya diş hekimi olarak atandıkları öğrenildi.

        Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan firari 1 diş hekiminin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ORDU'DA 32 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ordu merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 32 kişi gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 47 zanlı için Ordu, Giresun ve Samsun'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 15 zanlı aranıyor. (AA)

        FETÖ'NÜN SÖZDE "POLİS İMAMI" KEMER'DE LÜKS OTELDE TATİL YAPARKEN YAKALANDI

        FETÖ'nün Antalya Emniyet İmamı olduğu öne sürülen ve meslekten ihraç edilen komiser S.B., Kemer'de tatil yaptığı 5 yıldızlı otelde yakalandı.

        S.B.'nin Antalya'nın Kemer İlçesi'nde lüks bir otelde tatil yaptığını belirleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün operasyon düzenledi. Operasyonda S.B. gözaltına alındı. Sağlık kontrolü sonrasında ifadesi alınan S.B., adliyeye sevk edildi.

        S.B.'nin FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı, yakalandığında yanında çok sahte kimlik ve dijital veri ele geçirildiği belirtildi. (DHA)

        JANDARMADAN OPERASYON: 11 HAVA ASTSUBAYI GÖZALTINA ALINDI

        Konya merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 11 hava astsubayı gözaltına alındı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, örgütün askeri yapılanmasında yer aldığı değerlendirilen ve haklarında gözaltı kararı verilen askerleri yakalamak üzere harekete geçti.

        Konya merkezli Eskişehir ve İzmir'de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, hava astsubayı 11 şüpheli yakalandı.

        Şüphelilerin, jandarmadaki işlemleri sürüyor. (AA)

        FETÖ ŞÜPHELİSİ EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY), Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ile aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karacanın da bulunduğu 33 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz sanıklardan eski emniyet müdürü ve senarist Bayram Özbek'in tutuklanmasına karar verildi.

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya aralarında Yurt Atayün ve Hidayet Karacanın da bulunduğu 6 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

        Sanıklardan Yurt Atayünün savunma yapmasının ardından avukatlar talepte bulundu.

        Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tümünün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        Ali İhsan Horasanın başkanlığını yaptığı heyet, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığına dair gelen yazı ve deliller dolayısıyla kuvvetli suç şüphesinin mevcut olmasını dikkate alarak Bayram Özbekin tutuklanmasına karar verdi.

        Mahkeme, duruşmayı 12 Hazirana erteledi.

        CEZA İSTEMLERİ

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, bir numaralı sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile tutuklu sanıklardan Karaca, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek"le suçlanırken, diğer 31 sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan cezalandırılmaları isteniyor. İddianamede, Gülen ve Karacanın, "silahlı terör örgütünü yönetme" suçundan 15 ila 22 yıl altışar ay, zincirleme şekilde "resmi belgede sahtecilik"ten 4 yıl 10,5 ay ila 22 yıl ve zincirleme şekilde "delil uydurarak iftirada bulunma" suçundan 1 yıl 10,5 ay ila 10 yıl altışar ay olmak üzere toplam 21 yıl 9 ay ila 55 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep ediliyor.

        Ayrıca eski emniyet müdürlerinden Ali Fuat Yılmazerin "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "delil uydurarak iftirada bulunma" suçlarından 9 yıl ila 21 yıl, Tufan Ergüderin "silahlı terör örgütüne üye olma" ile zincirleme şekilde "resmi belgede sahtecilik" ve "delil uydurarak iftirada bulunma" suçlarından 14 yıl 3 ay ila 47 yıl 6 ay arasında değişen hapisle cezalandırılması isteniyor.

        Yurt Atayün ve Ömer Kösenin de "silahlı terör örgütüne üye olma" ile zincirleme şekilde "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "delil uydurarak iftirada bulunma" suçlarından 14 yıl 3 aydan 47 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenilen iddianamede, Mutlu Ekizoğlunun da "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 ila 15 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

        İddianamede, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçaslan, Kazım Aksoy, Ali Cihan, Mehmet Ali Doğan, Recep Güleç, Mustafa Altunbulak, Çetin Öztürk, Rıfat Aslan, Erdem Kısa, Halit Akbulut, Yakup Ergün, Ufuk Yıldırım, Yasin Koyuncu ve Mustafa Uyanıkın da yer aldığı 26 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma", zincirleme şekilde "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "delil uydurarak iftirada bulunma" suçlarından 7,5 yıldan 47,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

        ORDU'DA FETÖ DAVASI

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla haklarında dava açılan 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı.

        Meslekten ihraç edilen eski polis memuru M.P, örgütün gizli haberleşme programı Bylock'u turuncu yoğunlukta kullandığı iddialarını kabul etmeyerek, "Gizli bir şekilde hiçbir programı kullanmadım. Kakao Talk isimli programı kullandım. Yurt dışında çalıştığım dönemde tanıştığım kişilerle görüşmek üzere kurdum ancak kısa bir süre sonra kaldırdım." dedi.

        Sanık A.Ö. ise Aktif Eğitimciler Sendikası'na üye olduğunu ancak mesleği nedeniyle bu üyeliğini gerçekleştirdiğini belirterek, bir dönem Zaman gazetesi abonesi olduğunu ifade etti. A.Ö, 2013 yılında birkaç ay sohbetlere katıldığını aktararak, hakkındaki "ByLock" tespitini ise kabul etmedi.

        ORDU'NUN "AKADEMİ ABİSİ"

        Örgütün "il akademi abisi" olduğu iddia edilen eski öğretim görevlisi V.T, suçlamaları kabul etmeyerek, örgüte ait hiçbir haberleşme programını kullanmadığı iddiasında bulundu. V.T, emniyet mensuplarından da sorumlu imam olduğu yönündeki bilgiyi ise ilk kez duyduğunu, tanık beyanlarının da gerçeği yansıtmadığını savundu.

        Tanık A.M.V. ise kapatılan Anafen derhanesinde kayıt memuru olarak çalıştığını belirterek, "Dershanede çalışanlar kendisini 'abilerdendir' derdi. Dershanedeki sohbetlere de katılıyordu. Çocuğunun askeri liseye girmesi için önce bizim dershanedeki ismini değiştirdi. Sonra da çocuğunu başka bir dershaneye kaydettirdi." diye konuştu.

        Tanık M.E.K. ise 2013 yılının yaz aylarında katıldığı sohbet toplantılarında sanığı gördüğüne işaret ederek, "Kendisi de o toplantının bulunduğu yere gelip kontrol ederdi. Ona hürmet ve saygı gösterilirdi. Bunun sebebi de kanımca cemaat içerisinde bulunduğu konumdu." ifadesini kullandı.

        Tanıklardan M.K. da sanığın daveti üzerine 5-6 kez sohbetlere gittiğini söyledi.

        Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (AA)

        BARTIN'DA 9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince adreslere düzenlenen operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenlerin yanı sıra doktor ve araştırma görevlisinin de bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        BURSA'DA 5 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında halen görevde bulunan 5 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Bursa Ceza İnfaz Kurumunda görevli 5 infaz koruma memuru hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ve Gemlik ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları öğrenilen şüpheliler emniyete götürüldü. (AA)

        EDİRNE MERKEZLİ FETÖ SORUŞTURMASINDA 21 ASKERE YAKALAMA KARARI

        Edirne merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 6'sı subay, 15'i astsubaydan, 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün imamlarının telefonla arayıp, çeşitli sohbetlere davet ettikleri belirlenen 6'sı subay 15'i astsubay 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkardı. Edirne Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, karar üzerine Edirne merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek, 1 teğmen ile 5 astsubay olmak üzere 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Polis, diğer 15 şüpheli askeri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Gözaltına alınan 6 şüpheli ise soruşturmalarının yürütüleceği Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. (DHA)

        MUĞLA'DA 8 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Muğla merkezli 5 ilde 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Savcılığın talimatı doğrultusunda Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Muğla, Samsun, Kütahya, İstanbul ve Hatay illerinde örgütün içerisinde muhasebeci, mermerci, doktor, esnaf ve gazeteciden oluşan 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin içerisinde örgütün haberleşme sistemi Bylock kullanıcılarının bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (IHA)

        BAŞKENT BELEDİYELERİNDE "BYLOCK" OPERASYONU

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilen ve gözaltına alınan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerde çalışan şüphelilerden 4'ü daha tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden 22'si Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Ankara adliyesine getirildi.

        Adliyede soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısınca sorgulanan şüphelilerden 4'ü tutuklanma, 18'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Hakimlik, şüphelilerden dördünün tutuklanmasına, 18'inin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

        SORUŞTURMA

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

        Şüphelilerden 56'sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği kaydedilmişti.

        Gözaltına alınanlardan 32'si Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmişti. Şüphelilerden 10'u tutuklanmış, 22'si de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        KAHRAMANMARAŞ'TA FETÖ OPERASYONU: 13 GÖZALTI

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aralarında bir yarbay ve bir yüzbaşının bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen FETÖ operasyonunda, aralarında yarbay M.M., yüzbaşı A.S. ile polis ve öğretmenlerin bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. 13 kişi, Necip Fazıl Şehir Hastanesi ek binasında alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edildi. (IHA)

        KIRKLARELİ'DEKİ FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında polis ve öğretmenlerin bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, Kırklareli Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, geçen hafta Lüleburgaz ilçesinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan bir dershanenin öğretmenleri ile Babaeski ilçesinde babasına ait telefona örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u yükleyerek kullandığı tespit edilen polis memuru gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        MUĞLA MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Muğla merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 8 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı olan, örgütün iletişim aracı "ByLock" kullandığı tespit edilen, örgütün çeşitli kademelerinde görev aldığı anlaşılan aralarında doktor, gazeteci, muhasebeci, mermercilerin de bulunduğu 8 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

        Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin, savcılığın kakarı doğrultusunda şüphelileri yakalamak için Muğla, İstanbul, Samsun, Hatay, ve Kütahya'da başlattığı eş zamanlı operasyon devam ediyor. (AA)

        İZMİR'DE FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN DAVA

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmanın ardından 270 sanık hakkında açılan davada, bazı tanıklar dinlenildi.

        FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu davanın görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda devam edildi.

        İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

        Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) kayda alınan duruşmanın öğleden önceki oturumunda, Ege Ordusu Komutanlığı Harekat Başkanlığı'nda eğitim plan subayı olarak görev yapan Yarbay F.E. tanık olarak verdiği ifadede, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün nöbetçi olduğu karargahta saat 22.00'ye kadar herhangi bir olayla karşılaşmadığını anlattı.

        F.E, saat 22.15'te Kara Kuvvetleri Komutanlığından "Harekat Yıldırım" mesajının gelmesinin ardından tutuklu sanık eski Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hakan Eser'i arayarak bilgilendirdiğini beyan etti.

        "Harekat Yıldırım" mesajının Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ile özel harekat personelinin Ankara'ya intikaliyle ilgili olduğunu söyleyen F.E, daha sonra gelen mesajları da alarak karargaha gelen tutuklu sanık Eser'e verdiğini kaydetti.

        F. E, mesajları vermesinin ardından ordu harekat merkezine gittiğinde kapatılan Maltepe Askeri Lisesinde görevli personel ile tutuklu sanıklar Mustafa Toklu, Eser Bingül ve Recep Kılıç'ı gördüğünü anlattı.

        "Niye geldiniz?" diye sorduğu Toklu'nun "Önemli değil" tarzında bir cümle kurduğunu, Toklu'nun tutuklu sanık Yücel Atıgan'a santrali kapatma emrini verdiğini söyleyen F.E, sözkonusu emrin Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in bilgisi dahilinde olduğunu düşünerek önemsemediğini ifade etti.

        Ordu harekat merkezinde, Ankara ve İstanbul'daki askeri hareketliliğe ilişkin televizyondan gelişmeleri takip ettikleri sırada karargaha giren Orgeneral Recep'in kapalı olan santralin açılması emri vermesi üzerine muhabere merkezine giderek santrali açtırdığını, gelişmelerle ilgili de bilgi verdiği bazı komutanların karargaha geldiğini kaydeden F.E., darbe girişiminin bastırılmasının ardından bildikleri ve gördüklerini anlatmak için savcılığa ifade verdiğini beyan etti.

        REKLAM

        İDDİA MAKAMI UYARDI SANIK ÖZÜR DİLEDİ

        Tutuklu sanık Bingül'ün tanık F.E'ye soru yönelttiği esnada "Bunları duyun Savcı Bey" diye hitap etmesi üzerine iddia makamı araya girerek, Bingül'e "Beni muhatap alarak konuşma. 'Savcı Bey beni dinle, iyi bak' tarzında konuşamazsın." diye uyardı. Sanık Bingül iddia makamından özür diledi.

        Tanık Uzman Çavuş O.S, Ege Ordusu Komutanlığında Personel Başkanlığında sistem üzerinden kaydettiği evrakı nöbetçi amirlere teslim etme görevini yaptığını, darbe teşebbüsünün yaşandığı gece nöbetçi olduğunu anlatarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan saat 22.30 sıralarında evrak yönetim sistemi üzerinden üç mesajın geldiğini, anlam vermekte zorlandığı bu mesajları ordu harekat merkezine gönderdiğini ifade etti.

        Muhabere merkezinde de saat 23.00'te gelen "sözde sıkıyönetim direktif emrini" nöbetçi subaya teslim ettiğini beyan eden O.S, sabaha kadar nöbetini icra ettiğini bunun dışında herhangi bir bilgisinin olmadığını ileri sürdü.

        Mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası verdi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ