Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul SON DAKİKA! Beşiktaş'ta metro çalışmaları sırasında yol çöktü

        Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda yolda çökme meydana geldi. Çökmenin metro çalışmalarından kaynaklandığı ihtimali üzerinde durulurken, İBB'den yapılan açıklamayla çökmeye metro tünel inşaatı kazısının neden olmadığı belirtildi.

        YOL DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Habertürk Haber Merkezi'nden Akıncan Abadan'ın aktardığı bilgilere göre yol trafiğe kapatılırken, bilirkişi inceleme yapıyor.

        YOLLARDA SON DURUM NE?

        Saat 18:34 itibariyle, Beşiktaş-Dolmabahçe yönüne araç girişi kapalı durumda.

        Saat 18:00 itibariyle halen kapalı olan Barbaros Bulvarı'nda çalışmaların 2 saati bulabileceği söyleniyor.

        Yoldaki yaklaşık 4 metre derinliğindeki çukurun kapatılması için olay yerine beton mikseri getirildi.

        İBB'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, "Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda meydana gelen çökmenin metro tünel inşaatı kazısından meydana gelmediği anlaşıldı. Yapılan incelemede metro tünellerinde herhangi bir çökme-çatlama veya toprak kayması meydana gelmedi" denildi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yaptığı açıklamada, Beşiktaş Barbaros Bulvarında meydana gelen çökmeye metro tünel inşaatı kazısının neden olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda meydana gelen çökmenin metro tünel inşaatı kazısından meydana gelmediği anlaşıldı. Yapılan incelemede metro tünellerinde herhangi bir çökme-çatlama veya toprak kayması meydana gelmedi. Çökme tünel koruma bandı ile yol arasında yaklaşık 3 metrelik bir alanda meydana geldi. Teknik incelemeden sonra çökme nedeni belirlenecek."

        TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI BEŞİKTAŞ MEYDANI'NDAN GERİ DÖNDÜ

        Barbaros Bulvarı'ndaki yol çökmesi nedeniyle, Dolmabahçe Caddesi üzerinden Zincirlikuyu istikametine ilerleyen araçların bir kısmı geri dönmek zorunda kalırken bir kısmı da yoluna Çırağan Caddesi üzerinden devam etti. Toplu ulaşım araçlarının ise Beşiktaş Meydanı'ndan geri döndükleri görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ