Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (02 Haziran 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 2 Haziran 2017 Cuma günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        UŞAK'TA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince önceki gün gözaltına alınan, 4'ü meslekten ihraç edilen emniyet mensubu olmak üzere 5 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 3 eski emniyet mensubu ile 1 ev kadını "silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklandı. Bir eski emniyet mensubu da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edildi. (AA)

        DİYARBAKIR'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturması kapsamında, örgütün güvenli ev olarak tabir ettiği "gaybubet" evine operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 3 şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliden birinin "ByLock" kullanıcısı olduğu, Siirt, Mardin, Batman ve Bitlis illerinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınanlara hukuki destek verdiği ve "avukatlar imamı" olduğu iddia edildi. (AA)

        FETÖ'NÜN SÖZDE "AVUKAT İMAMI" YAKALANDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mehmet Kayahan'ın haberine göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yapılan operasyonda Mardin, Batman ve Siirt'in avukat imamı yakalandı. Yakalanan ve öğretmen olduğu belirtilen kişinin 3 ildeki avukatlardan sorumlu imamı olduğu öğrenildi.

        ENES KANTER'İN BABASI GÖZALTINA ALINDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul Polisi, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, basketbolcu Enes Kanter'in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter'i gözaltına aldı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, sabah saatlerinde farklı illerde operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında ABD'de basketbol oynayan Enes Kanter'in babasının da olduğu öğrenildi. Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde profesör olarak görev yaparken 2016 yılı Eylül ayında emekli olan Prof. Dr. Mehmet Kanter'in, Kadıköy'deki evinde gözaltına alındığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yakalanan Kanter'in soruşturmanın yürütüldüğü Tekirdağ'a gönderileceği öğrenildi.

        BURSA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 18 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında görevlerinden ihraç edilen polisler ile yakınlarının da bulunduğu 21 şüpheliden 18'i tutuklandı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, "ByLock" kullandığı iddiasıyla Bursa merkezli Balıkesir, Ankara, Kırıkkale, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Kars, Erzurum, Artvin ve İstanbulda geçen hafta düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan, aralarında daha önce görevden ihraç edilen 2si 2. sınıf emniyet müdürü olmak üzere 18 polis ve 3 polis yakınının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 18'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        GAZİANTEP'TE FETÖ OPERASYONU

        Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans sağladığı belirtilen 3 şirkette yapılan aramada, örgütün elebaşı Fetullah Gülen imzalı lale figürlü tablo ile mütevelli heyettekilerin görev tanımlarının yer aldığı belge bulundu.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, örgüte finans sağlayan kişi ve bunlara ait şirketlere yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında 3 şirkette arama gerçekleştirildi.

        Şirket yetkilileri C.E, M.E, İ.E. ve L.E. gözaltına alındı.

        Zanlıların ikametleri ve iş yerlerindeki aramada, örgüt içerisinde üst düzey konumda bulunanlara verilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in el yazısıyla hazırlandığı belirtilen lale figürlü tablo ile mütevelli heyetinde yer alanların görev tanımlarını anlatan belge, dijital materyal ve çok sayıda doküman ele geçirildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi. (AA)

        KAYSERİ'DE "BYLOCK"ÇU AKADEMİSYENLERE OPERASYON: 8 GÖZALTI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Erciyes Üniversitesinde görevliyken meslekten ihraç edilen 8 akademisyen gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında, Erciyes Üniversitesinde çalışırken meslekten ihraç edilen 11 akademisyene yönelik operasyon düzenledi.

        Kayseri, İstanbul ve Adana'da düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 11 zanlıdan A.U, M.F.S, F.T, M.A, Ç.Ş, H.S.A. ile M.G.K. ve eşi E.K. gözaltına alınarak Kayseri'ye getirildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Firari 3 zanlı aranıyor.(AA)

        EDİRNE'DE ASKERLERE YÖNELİK FETÖ OPERASYONU

        Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında hala görevde olan askerlere yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 20'ye yükseldi.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 13 astsubay, 6 subay ve 2'si jandarma olmak üzere 21 askeri personel hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ile Ankara, Hakkari, Ardahan, Şırnak ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Böylece dünkü 7 astsubayla birlikte gözaltına alınanların sayısı 20'ye yükseldi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Firari zanlının yakalanması için de çalışmalar devam ediyor. (AA)

        NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'NDE 13 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddia edilen aralarında rektör yardımcısı, dekan ve bazı öğretim üyelerinin bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütle bağlantısı olduğu şüphesiyle Namık Kemal Üniversitesi yöneticileri ve öğretim üyelerinden 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gözaltı listesindeki isimleri ikametlerinde gözaltına almaya başladı.

        Şu ana kadar aralarında rektör yardımcısı, dekan ve öğretim üyelerinin olduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. (AA)

        SAMSUN'DA 1'İ AVUKAT 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun merkezli Ankara'yı da kapsayan FETÖ/PDY operasyonunda 1'i avukat 12'si ihraç olan öğretmen ile 1 ihraç olan memur gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Samsun merkezli Ankara'yı da kapsayan operasyon düzenledi. Operasyonda 1 avukat, kamuda çalışırken ihraç olan 12 öğretmen ve 1 ihraç olan memur gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6'sı kadın 14 kişi sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Gözaltına alınanların çoğunluğunun örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock'u kullandıkları ve örgütün bankası Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu ileri sürüldü. (IHA)

        ESKİŞEHİR MERKEZLİ OPERASYON: 6 GÖZALTI

        Eskişehir merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 6 zanlı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Eskişehir, İstanbul ve Gümüşhane'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde eğitim gören ve mezun olan 6 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor. (AA)

        AKSARAY MERKEZLİ 3 İLDE FETÖ OPERASYONU: 7 GÖZALTI

        Aksaray merkezli 3 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Aksaray merkezde bir diyaliz merkezine yapılan baskında 15 adet 'F' serisi 1 dolar ele geçirildi.

        Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik merkezi Aksaray olmak üzere Niğde ve Mersin illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Üç ilde 9 ayrı adrese gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Operasyona maliye ve sağlık müdürlüğü ekipleri de katıldı.

        Aksaray'da bulunan bir diyaliz merkezine gerçekleştirilen baskında 'F' serisi olduğu belirtilen 15 adet 1 dolar ele geçirildi. Diyaliz merkezindeki çok sayıdaki ilaç ve evraklara da el konuldu.

        Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (IHA)

        MUĞLA'DA BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "bölge mahrem imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı.

        Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, FETÖ'nün Muğla, Aydın ve Denizli'deki "bölge mahrem imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına aldığı M.M.G, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan M.M.G, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

        FETÖ'nün Muğla, Aydın ve Denizli'deki "bölge mahrem imamı" olduğu iddiasıyla dün gözaltına alınan M.M.G'nin cep telefonunda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock bulunduğu tespit edilmişti. M.M.G'nin daha önce kamuda mühendis olarak görev yaptığı ve meslekten ihraç edildiği de belirlenmişti. (AA)

        ANKARA'DA 7 ÜSTEĞMEN VE BİR ESKİ BTK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 8'i tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 üsteğmen, bir astsubay, 2 eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı, 5 eski Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli ve bir öğretmen, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

        Şüphelilerden biri, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 7 üsteğmen ve bir eski BTK çalışanı tutuklandı, 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        KAYSERİ'DE FETÖ SANIĞI EMNİYET MÜDÜRÜNE HAPİS CEZASI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan biri emniyet müdürü 4 eski polis, 6 yıl 3'er ay hapis hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, eski emniyet müdürü Kamil Yıldızkaya Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi, komiser yardımcısı Erhan Genç de Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuklu sanıklar eski komiser Yavuz Elcil ve polis memuru Muhammet Güler ile avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

        Yıldızkaya, tutuklanmasının ardından ailesinin maddi zorluklar çektiğini, bu nedenle çocuklarının üniversite eğitimine ara verdiklerini belirtti.

        Sağlık sorunlarının bulunduğunu iddia eden Yıldızkaya, tahliyesini istedi.

        Sanık Elcil ise bir aylık evliyken tutuklandığını, eşine ailesi tarafından boşanması yönünde baskı yapıldığını ifade etti. Elcil, "Yuvamı kurtarmak için tahliyemi talep ediyorum." dedi.

        Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, sanıkları "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

        Sanıkların tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alan mahkeme, Güler, Genç ve Elcil'in tahliyesine hükmetti. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 6 TUTUKLAMA

        Kahramanmaraş merkezli 13 ilde FETÖ/PDY'nin 'mahrem imamlarına' yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 6'sı tutuklandı, 5'i ise adli kontrolle serbest kaldı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında haklarında FETÖ/PDY'nin 'mahrem imamı' oldukları iddia edilen 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında geçen cuma günü Kahramanmaraş merkezli Ankara, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, Konya, Malatya, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon ve Eskişehir'de belirlenen çok sayıda adrese baskın yapıp 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 11 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkarılan 11 şüpheliden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ 2 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli 2 ilde düzenlenen operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

        Kırklareli ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, A.K. ile E.A. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ANTALYA'DA FETÖ'NÜN "POLİS İMAMI" TUTUKLANDI

        Antalya'da 5 yıldızlı otelde yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde Emniyet imamı tutuklandı.

        REKLAM

        Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde (KOM) komiser olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen S.B.'nin Kemer ilçesinde 5 yıldızlı bir otelde tatil yaptığını belirleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iki gün önce operasyon düzenledi. Operasyonla gözaltına alınan ve aynı zamanda FETÖ'nün sözde Antalya KOM imamı olduğu belirtilen ve ByLock kullandığı tespit edilen S.B. emniyetteki işlemlerin ardından dün adliyeye sevk edilmişti. Kaldığı otel odasında ki bir çantanın gizli bölmelerinde dijital materyaller, sahte kimlikler ve seyahat belgeleri de ele geçirilen S.B. adli makamlarca tutuklandı. (IHA)

        BURSA MERKEZLİ OPERASYONDA 21 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, geçen hafta gözaltına alınan aralarında görevlerinden ihraç edilen polisler ve yakınlarının da bulunduğu 21 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, "ByLock" kullandığı iddiasıyla, Bursa merkezli operasyonla Balıkesir, Ankara, Kırıkkale, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Kars, Erzurum, Artvin ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan, aralarında daha önce görevden ihraç edilen 2'si 2. sınıf emniyet müdürü olmak üzere 18 polis ve 3 polis yakınının emniyetteki sorguları tamamlandı.

        Şüpheliler, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ