Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İşte Adnan Kaşıkçı'nın film gibi hayatı!

        Mekke'de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Adnan Kaşıkçı'nın babası Kral İbni Suud El'in saray doktoruydu. Geleceğin başarılı girişimcisi, ABD'de yaşadığı süre içinde büyük firmalar ve devlet daireleriyle, ileride çok kazançlı iş bağlantılarına girebileceğini umuyordu. Chrysler ve Rolls Royce da bulunmak üzere, Suudi Arabistan'da bir çok Amerikan ve İngiliz otomobil firmasının temsilciliğiniyaptı.

        EVLİLİK HAYATI

        25 yaşına geldiğinde 1961'de ülkesinden (Süreyya) Soraya adlı bir kızla evlendi ve onunla birlikte beş çocuk sahibi oldu.Kaşıkçı 25 yaşında arkadaşlarının tanıştırdığı 20 yaşındaki Sandra ile aşk yaşamaya başladı. Sonra bu birliktelik 1961’de evlilikle sonuçlandı ve İngiliz kadın adını Süreyya Kaşıkçı olarak değiştirdi. 13 yıl süren evlilik o kadar görkemliydi ki hemen hemen her ay Kaşıkçı ailesi magazin dergilerini süslüyordu. Yat seyahatleri, Marbella ve İsviçre’deki villalarda tatiller, New York ve Londra gezileri sırasında basın asla peşlerini bırakmıyordu. Hatta dönemin en iyi fotoğrafçılarından Norman Parkinson, Süreyya için, "Fotoğrafını çektiğim en güzel kadın" ifadesini bile kullanmıştı. Ancak bu görkem fazlasürmedi.

        REKLAM

        ESKİ EŞİ SÜREYA'YA REKOR TAZMİNAT

        Adnan Kaşıkçı eşi Süreyya’ya boşanma tazminatı olarak tam dönemin rakamları ile 894 milyon dolar (1.4 milyar TL) ödediği açıklandı. Eski eşi bu tazminatı almasına rağmen zaman içinde maddi olarak büyük zorluklar içine girdi. Süreyya o günden sonra bir süre eski eşinden gelen bu parayla yine prenses gibi yaşamayı sürdürdü. Hatta bu süre içerisinde Adnan Kaşıkçı’dan olduğunu söylediği kızlarından biri olan Patrina’nın aslında İngiliz Muhafazakar Parti Milletvekili Jonathan Aitken’e ait olduğu ortaya çıktı. 18 yaşında yapılan DNA testi o güne kadar bu gerçeği bilmeyen Adnan Kaşıkçı’yı şoka uğrattı. Winston Churchill’in torunuyla da beraber olduğu dedikoduları çıkan Süreyya için sonunda para suyunu çekti. Daily Mail gazetesi yüzmilyonlarca doları eriten Süreyya’nın önce bir barda çalıştığını, şimdilerde ise çiçekçilikle uğraştığını ortaya çıkardı. Gazetenin dünkü sayısında Süreyya’nın bir de fotoğrafı yayınlanarak İngiliz kadının demiryolunun kenarında bir teras katında mütevazı bir hayat sürdüğü belirtildi.

        Adnan Kaşıkçı ve eski eşi Süreya Kaşıkçı

        Kaşıkçı ilk karısından boşandıktan (1974) dört yıl sonra, İtalyan Lamia Biancolini ile evlendi ve ondan bir çocuk sahibi oldu.

        KARDEŞİ DİANA'NIN SEVGİLİSİ ÇIKTI

        Adını Prenses Diana ile yaşadığı aşk ile duyuran Dodi El Fayed 31 Ağustos 1997 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te Leydi Diana ile geçirdiği meçhul bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir.

        REİNA KATLİAMINDA YEĞENİ DE VARDI

        İş adamı Adnan Kaşıkçı'nın yeğeni Hasan Khashoggi Reina saldırısında o dehşeti saniye saniye yaşayanlardandı. Suudi Arabistanlı Kaşıkçı'nın yeğeni o anları şu sözlerle anlatmıştı. “Terörist, masaları kurşunladıktan sonra üst kata yöneldi. O sırada eşim Meryem’i denize attım. Diğer Suudi arkadaşlar da eşlerini denize attı. 4 kadın, 1 erkek denizdeydi. Daha sonra onları kurtardık"

        Adnan Kaşıkçı'nın yeğeni

        Kaşıkçı'nın ikinci iş alanını oluşturan petrol işi de gerileyince Suudi Arabistanlı girişimci, yeni iş alanları aramak durumunda kaldı. Hırslı mega projelere (örneğin Mısır turizmi ve Amerikan emlak pazarı gibi) çok büyük yatırımlar yaptıysa da bunların çoğu zararla kapandı. Bunun sonucu olarak bir zamanlar dünyanın en zengin adamı olan Kaşıkçı'nın 90'lı yılların başındaki servetinin ancak 50 milyon dolar kadar olduğu söylenmekteydi.

        REKLAM

        YAPTIĞI USULSÜZLÜKLER NEDENİYLE ABD'DE HAPSE ATILDI

        Üstüne üstlük Kaşıkçı'nın Filipinler'in başkanı Ferdinand Marcos ile birlikte, başkanın zimmetine geçirdiği vergi gelirlerini el altından piyasaya sürdüğüne ilişkin ipuçları çoğalınca, Amerikan hükümeti Kaşıkçı, ile işbirliği yapmaktan vazgeçti. Bunun üzerine 1989'da Bern'de tutuklanan 53 yaşındaki Kaşıkçı, üç ay gözaltında tutulduktan sonra, ABD'ye teslim edildi. 10 milyon dolarlık bir kefalet karşılığında serbest bırakılmakla beraber, Kaşıkçı New York'taki lüks ikametgahında bilgisayar aracılığıyla kontrol altında tutulma cezası verildi. 1990 yazında New York'taki bir mahkeme, Filipin devlet malını kötüye kullanmak suçlamasını kaldırarak, Kaşıkçı'yı akladı. Suudi Arabistanlı iş adâmı kirli/şüpheli işlerine karşın, uluslararası jet sosyete partilerinin eskisi gibi, sevilen bir konuğudur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ