Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Katar anlaşmaları Meclis gündeminde öne çekiliyor

        AK Parti, Meclis'te Katar ile daha önce imzalanan uluslararası anlaşmaların öncelikle görüşülmesi önerisini Danışma Kurulu'na getirdi. Habertürk TV'nin haberine göre; Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için AK Parti, Genel Kurul'da bu tasarıların öncelikle görüşülmesi için grup önerisi verecek. Buna göre Katar ile imzalanan 5 anlaşmadan ikisi bugün ele alınacak.

        TÜRK ASKERLERİNİN KATAR'DA KONUŞLANDIRILMASI DA GÜNDEMDE

        Bu anlaşmaların biri Türk askeri birliklerinin Katar'da konuşlanmasını, diğer de iki ülke arasında jandarma birliklerinin eğitim ve öğretimi alanında işbirliği yapılmasını öngörüyor.

        8 ülke Katar ile diplomatik ilişkilerini kesti, Arap Yarımadası'nda Katar'a yönelik abluka sürerken Meclis'te atılan bu adım, Türkiye'nin Katar'a desteği olarak yorumlandı.

        REKLAM

        Katar'la imzalanan ve halen Genel Kurul gündeminde bulunan eğitim, deniz taşımacılığı ve gemi adamlarıyla ilgili üç diğer anlaşmanın da önümüzdeki günlerde öne çekilerek onaylanabileceği belirtiliyor.

        Haziran 2015'de Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Türkiye'nin Katar'da askeri üs kurmasına karar verilmişti.

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam iftarda yaptığı konuşmada Körfez'de yaşanan son krizi değerlendirerek, Katar'a uygulanan yaptırımları doğru bulmadığını belirtmişti.

        CHP ANLAŞMALARIN ALEYHİNDE TUTUM İZLEYECEK

        Reuters'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ise, bugün anlaşmaların onaylanmasının aleyhine bir tutum izleyeceklerini söyleyerek, "Bu aşamada bu anlaşmaların onaylanmasına olumlu bakmıyoruz. Çünkü bu onay Türkiye'yi bir anda bu krizde taraf edecek ve Suudi Arabistan bloğunun karşısına alacak bir adım olarak algılanacaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ