Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İçtüzük komisyonu kurulamadı

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın öncülüğünü yaptığı içtüzük komisyonu kurulamadı. Toplantı sonrası açıklama yapan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP ve HDP'nin konuya yanaşmadıklarını belirterek, toplantıda TBMM Başkanı'nın, "Anlaşılan o ki, bütün siyasi partiler iç tüzükle ilgili değişiklik tekliflerini kendileri getirecek" dediğini aktardı.

        AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklamaları şu şekilde;

        "CHP hala halk oylamasını yok sayıyor. Oy pusulalarına Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda itiraz edilmemiştir. Kılıçdaroğlu, mühürsüz oy pusulası garabeti içine düşmüştür. 3 Kasım 2019 tarihine kadar ana muhalefet partisi genel başkanının şuurunu toplayarak milleti için çalışma verme gayreti içinde olmalıdır. Bu bir centilmenlik komisyonudur. Sayın Meclis Başkanımız "Anlaşılan o ki, bütün siyasi partiler iç tüzükle ilgili değişiklik tekliflerini kendileri getirecek" dedi."

        "HER PARTİ KENDİ TEKLİFİNİ GETİRECEK"

        "3 Kasım 2019 tarihinden sonra uygulanacak yeni sistem için her parti kendi teklifini getirecek. Bugün toplantıda gördüğümüz, hem CHP'nin hem HDP'nin bu konuya yanaşmadıkları. Biz bundan sonra sayın Başbakanımıza konuyu intikal ettireceğiz. Bugünden itibaren içtüzük çalışmalarına başlıyoruz diyebiliriz."

        "BÜTÜN PARTİLERİN DESTEĞİNİ İSTERİZ"

        TBMM'nin etkin çalışması için şu anki içtüzükte uygulanmayan konuların değiştirilmesi gerekir. Bu konuyu da değerlendirdikten sonra karar veririz diyoruz. Bütün partilerin desteğini isteriz. MHP, TBMM'deki etkin faaliyetler için kendisine uygun her konuyu destekler diye tahmin ediyoruz. Karar kendilerinin."

        Toplantının ardından, CHP, HDP ve MHP parti grup başkanvekilleri de açıklamalarda bulundu:

        CHPGRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK:

        "Biz içtüzükte muhalefetin sesinin daha çok artacağı, denetimin daha çok artacağı, iktidarın daha çok denetlenebileceği bir içtüzükten yanayız."

        HDP GRUP BAŞKANVEKİLİ FİLİZ KERESTECİOĞLU:

        "Getirilmek istenen içtüzük değişikliğini konuşacak durumumuz yok. Öncelikli olan vekillerimizin durumudur. İçtüzük konuşmak şu anda bir fantaziden öte bir şey değildir."

        MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ERKAN AKÇAY:

        "Herhangi bir tüzük komisyonu kurulması söz konusu değil, bütün gruplar kendi çalışmalarını yapacaklar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ