Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İskenderun'da Karayılan Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na roketatarlı saldırı

        DHA'nın haberine göre; Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Amanos Dağları eteğindeki Karayılan Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na PKK'lı teröristler roketatarla ateş açtı.

        Sabah saatlerinde ilçeye bağlı Karayılan Mahallesi'nde bulunan Karayılan Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na, otoyol üzerinden birliğin bulunduğu alana roketatar atıldı. Askerlerin karşılık verdiği saldırıda teröristler geldikleri araçla kaçtı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı olayın ardından bölgede havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

        ORMANI DA YAKTILAR

        Askeri birliğe yapılan terör saldırısının ardından operasyonlar sürerken, Amanoslar'daki ormanlık alanda 12 noktada çıkan yangınlar, kontrol altına alındı. Teröristlerin kaçarken şaşırtmaca olarak çıkarmış olabileceği belirtilen 12 farklı noktadaki yangınların söndürülebilmesi için 3 helikopter, 10 arozöz, 5 su tankı, 2 dozer, bir greyder ve çok sayıda itfaiye ekibi destek verdi. 3 hektarlık alanın zarar gördüğü yangınlar yapılan çalışmalar sonrası söndürüldü.Askeri birliğe teröristlerin saldırısının ardından bölgeye takviye güvenlik birlikleri yönlendirildi. Özel hareket birliklerinin de bulunduğu operasyon devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ