Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS-1 sınavı yorumları - LYS-1 Matematik sınavı zor muydu? Pelin ve Hesap Makinesi!

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 5 oturumda gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ikinci oturumu saat 12.15'te tamamlandı. Sınava giren öğrenciler, sosyal medya hesabından sınav ile ilgili yorumlarını dile getirdi. Peki, LYS-1 sınavına giren öğrenciler için sınav zor muydu? İşte matematik sınavı olan LYS-1 yorumları...

        2017 LYS-1 YORUMLARI

        Üniversite hayali kuran binlerce öğrencinin katıldığı, matematik alanında yapılan ve saat 10.00'da başlayan LYS-1, 12.15'de sona erdi. Sınavdan sonra öğrenciler sorular hakkında yorumlarını belirtti. Bazı öğrenciler sınavın kolay olduğunu söylerken, genellikle sınavın zor olduğu dile getirildi.

        LYS'YE SON DAKİKA GİREBİLDİ

        Adana'da Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) matematik oturumu olan LYS-1'e ehliyetiyle girmek isteyen ancak kabul edilmeyen aday, bir başkasının cep telefonundan ulaştığı yakınının getirdiği nüfus cüzdanıyla son anda sınava yetişebildi.

        ÖSYM tarafından düzenlenen ve saat 10.00'da başlayan sınav için adaylar, "09.45'de salonda hazır bulunma" kuralı nedeniyle mağduriyet yaşamamak için dakikalar öncesinden yerlerini aldı.

        Merkez Seyhan ilçesindeki Abdulkadir Paksoy Lisesinde sınava girecek bir adayın, üst araması ve kimlik kontrolü sırasında nüfus cüzdanı yerine ehliyetiyle geldiği belirlendi.

        REKLAM

        Görevlilerin ehliyetiyle sınava giremeyeceğini belirtmesi üzerine öğrenci, okul dışında bekleyen başka bir veliden aldığı cep telefonuyla yakınlarına ulaşıp nüfus cüzdanını getirmesini istedi.

        REKLAM

        İsmini belirtmeyen öğrenci, yakınının otomobille getirdiği nüfus cüzdanıyla kapının kapanmasına 1 dakika kala sınava girebildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ