Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (12 Haziran 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 12 Haziran 2017 Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        DÜZCE'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çeşitli mesleklerden 4 kişi tutuklandı. 2 öğretmen adli kontrol şartı ile serbest kalırken, yine soruşturmalar kapsamında da 6 kişi göz altına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce görevden uzaklaştırılan ve göz altına alınan 1 doktor, 1 polis, 1 vatandaş, 1 kooperatif müdürü ve 2 öğretmen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandılar. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda çeşitli belge ve cihazlar el konuldu. Şahıslar emniyette ki işlemlerinin ardından Düzce Adliyesi'ne sevk edildiler. Şahıslardan doktor, polis, vatandaş ve koopratif müdürü tutuklanırken, öğretmenler ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Ayrıca yine FETÖ soruşturması kapsamında 6 kişi göz altına alındı. Şahısların emniyette ki sorgularının devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        GÜMÜŞHANE'DE 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Gümüşhane merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alındı.

        Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYnin il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Gümüşhane merkezli olmak üzere İstanbul, Şanlıurfa, Kayseri, Edirne, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Kars, Erzurum, Kocaeli ve Samsunda belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında bir askeri personelinin de bulunduğu M.K, S.T, T.Ö, K.D, F.A, S.Ç, A.C, A.A, M.Ö, D.G, B.Ö, A.Ç, H.Ö. ve A.Ç. gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        BURSA'DA FETÖ'NÜN "GAYBUBET" EVLERİNDEN ALINAN 11 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa'da FETÖ'nün 'gaybubet' evlerinde gözaltına alınan 11 şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 'gaybubet' olarak adlandırılan mahrem evlerde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla 2'si yabancı uyruklu 11 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine Yıldırım ilçesinde 4, Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'nde de bir eve operasyon düzenledi. Bazı kişilerin ''gaybubet" evlerinde FETÖ/PDY adına toplantılar düzenledikleri burada örgütün faaliyetlerini sürdürdükleri ve bu evlerde saklandıkları ortaya çıktı. Eş zamanlı yapılan operasyonda 2'si yabancı uyruklu 11 şahıs tutuklandı.

        Şüphelilerden bazılarının örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan "ByLock" programını kullandıkları ve örgüt üyelerince ''gaybubet" olarak adlandırılan bu evlerin gizliliğine azami derecede özen gösterildiği öğrenildi.

        Şüphelileri çıkarıldıklar mahkemede tutuklandı. (İHA)

        SİVAS GEMEREK KAYMAKAMI AÇIĞA ALINDI

        Sivas'ın Gemerek ilçesi kaymakamı Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açığa alındı.

        İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Gemerek Kaymakamı C.K., açığa alındı. Kaymakam C.K. hakkında FETÖ/PDY hakkında idari soruşturma başlatıldı. (İHA)

        ADİL ÖKSÜZ'ÜN PARA KASASI İSMAİL ACAR YAKALANDI

        Darbe gecesi Akıncılar'da olan Adil Öksüz'ün Dokuz Eylül Üniversitesine yönelik FETÖoperasyonunda yakalanan Yrd. Dr. İsmail Acar'a havale yaptığı ortaya çıktı.

        İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonlarla, Dokuz Eylül Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili aralarında üniversiteden ihraç edilen profesör ve doçentlerin de bulunduğu toplam 36 kişiyi gözaltına alındı. 36 kişiden 24 kişi tutuklanırken, tutuklananlar arasında bulunan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Acar'ın, terör örgütünün kanlı darbe girişiminin başındaki isimlerden Adil Öksüz'ün para kasası olduğu ortaya çıkarıldı.

        Öksüz'ün, Bank Asya'dan gönderdiği paraların dekontları sorgu sırasında önüne konulan Acar, para trafiğini inkar etmedi. Acar, 15 Temmuz gecesinde komuta merkezi Akıncılar Üssünde yakalanan ve çıkartıldığı mahkemede serbest kalan TSK'nın imamlarından Adil Öksüz gibi bir yönteme başvurdu. Acar da savunmasını aynı şekilde "Öksüz, İzmir'den arsa bakıyordu. Parayı arsa için gönderdi" diye yaptı.

        Acar'ın Öksüz Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuduğu dönemde, terör örgütünün evlerinde birlikte yetiştikleri, eğitim alma bahanesiyle uzun süre ABD'de kaldıkları iddia edildi. Acar'ın ayrıca, tutuklananlar arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi imamı Prof. Dr. Turan Batar'la ve bazı zanlılarla da yine Bank Asya aracılığıyla para trafiğinin olduğu belirlendi. (İHA)

        ORDU'DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 9 zanlı gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 2'si kadın 9 kişinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında kamu çalışanlarının da yer aldığı 9 kişi gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        MUĞLA'DA 6 KİŞİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Muğlamerkezli 24 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 zanlıdan, 5'i kadın 6'sı daha adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen ilk gruptaki 6 şüpheliden 2'si tutuklanmış; 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY'ye bağlı faaliyet gösteren ve kanun hükmünde kararnameyle kapatılan okulların çalışanı ve 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlenen 49 şüphelinin yakalanması için 24 ilde operasyon düzenledi. Şüphelilerden 30'u, geçen salı günü yakalandı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve buradaki sorguları tamamlanan kadın şüphelilerden G.Ç., S.U., Ş.T., A.S., M.Y. ile erkek olan H.Z.G., bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen kadın şüphelilerin örgütte 'abla' olarak görev yaptığı belirtildi. (DHA)

        KÜTAHYA'DA DAHA ÖNCE AÇIĞA ALINAN DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ 8 KİŞİ YAKALANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, daha önce açığa alınan Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) görevli 8 kişi gözaltına alındı.

        Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün üniversite yapılanmasında yer aldığı öne sürülen 23 şüphelinin kent merkezindeki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda DPÜ'de görevliyken açığa alınan, aralarında akademisyenlerin de olduğu F.Ş, E.S, F.G, H.B.S, A.Ç, E.S.A, R.Z. ve S.A. gözaltına alındı.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan 15 şüphelinin de yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

        Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi.

        Öte yandan, şüphelilerden bazılarının örgütün gizli haberleşme sistemi "ByLock"u kullandıkları belirtildi. (AA)

        KONYA'DA HAKLARINDA YAKALAMA KARARI BULUNAN 2 KİŞİ HAVAALANINDA YAKALANDI

        Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 2 zanlı, Hollanda'dan ülkeye dönüşte Konya Havaalanı'nda yakalandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan iş adamları Halil İbrahim A. (48) ve Sami Ç'nin (48), 17 Temmuz 2016'da yurt dışına kaçtıkları belirlendi.

        Ekipler, Hollanda'dan Türkiye'ye dönme kararı alan zanlıların Amsterdam-Konya seferini yapan uçağa bilet aldıklarını tespit etti.

        Harekete geçen ekipler, Konya'ya inen uçaktaki zanlıları, havaalanında gözaltına alarak emniyete götürdü.

        Zanlıların, Konya'daki örgüt yapılanmasının mütevelli heyetinde yer aldıkları öne sürüldü. (AA)

        BURSA'DA ÖRGÜTÜN "GAYBUBET" OLARAK ADLANDIRDIĞI EVLERE OPERASYON: 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        REKLAM

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda ''gaybubet" olarak adlandırılan mahrem evlerde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan ikisi yabancı uyruklu 11 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Bursa'daki çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ikisi yabancı uyruklu 11 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Bazı kişilerin ''gaybubet" evlerinde FETÖ/PDY adına toplantılar düzenledikleri, burada örgütün faaliyetlerini sürdürdükleri ve bu evlerde saklandıkları bilgisi üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir süre önce, Bursa'daki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyonda ikisi yabancı uyruklu 11 kişi gözaltına alınmıştı.

        Şüphelilerden bazılarının örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan "ByLock" programını kullandıkları ve örgüt üyelerince ''gaybubet" olarak adlandırılan bu evlerin gizliliğine azami derecede özen gösterildiği öğrenilmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ