Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Milli Savunma Üniversitesi sonuçları açıklandı! Harp Okulu sınavı ne zaman?

        Silahlı kuvvetlerde görev almak için zorunlu olan Milli Savunma Üniversitesi için yapılan başvuru sonuçları açıklandı. Merakla sonuçları bekleyen vatandaşlar "Milli Savunma Üniversitesi sonuçları nasıl öğrenilir?" diye soruyor. İşte Milli Savunma Üniversitesi başvuru sonuçları ve detaylar...

        MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HARP OKULU BAŞVURU SONUÇLARI

        Mesleki kariyerlerini silahlı kuvvetlerde görev alarak sürdürmek isteyen yüz binlerce kişi, geçtiğimiz dönemlerde başvurularını yapmış ve sonuçlar için beklemeye koyulmuştu. Bekleyişe son veren Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı, başvuru sonuçlarını erişime açtı.

        REKLAM
        MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Sonuçları öğrenmek isteyen yüz binlerce aday, Kara Harp Okulu'nun internet sitesine erişmek istediği için büyük bir yoğunluk söz konusu. Öte yandan siteye hala erişemeyen ve sonuçlarını öğrenemeyen binlerce kişi bulunuyor.

        HARP OKULU SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Milli Savunma Üniversitesi başvuru sonuçları açıklandı ve sınava girmeye hak kazanan binlerce aday, şimdi merakla "Harp Okulu sınavı ne zaman?" diye merak ediyor.

        Konuyla ilgili yapılan açıklamada sınav tarihi Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada belirtildi.

        Buna göre, snavlar, Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) adresinde 19 Haziran -19 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak.

        MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONEL TEMİN DAİRE BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Personel Temin Daire Başkanlığı, başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadeleri kullandı;

        1. Harp Okulları öğrenci temin faaliyeti kapsamında başvuran adayların başvuruları ve tercihleri değerlendirilmiştir.

        2. Başvuran adaylardan; YGS 1-2 (En yüksek olan) ve YGS 4-5-6 (En yüksek olan) puan türleri dikkate alınarak en yüksekten itibaren sıralanmıştır.

        REKLAM

        3. Baraj puanları;

        Erkek Adaylar için

        YGS 1-2 Puan Türünden 212,80046 ve üzeri,

        YGS 4-5-6 Puan Türünden 254,58316 ve üzeri,

        Bayan Adaylar için

        REKLAM

        YGS 1-2 Puan Türünden 350,15878 ve üzeri,

        YGS 4-5-6 Puan Türünden 354,48338 ve üzeri

        olan adaylar sınavlara çağırılmıştır.

        4. Şehit/Gazi çocuğu olan adaylardan; puanı belirtilen baraj puanın %90’ı ve fazlası olan adaylara da Şehit-Gazi Kontenjanından çağrı yapılmıştır.

        5. Adayların tercihleri; aldıkları puanlar incelenerek Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu kontenjanlarına göre UYGUN/UYGUN DEĞİL olarak belirlenmiştir.

        6. Hava Harp Okulu tercihi “UYGUN” olarak çağrı yapılan adaylardan kontenjan miktarı kadar aday Psikomotor Testine alınacak, başarılı olan adaylardan belirlenen sayı kadarı Öğrenci Seçme Uçuşuna(ÖSU) planlanacaktır.

        7. Sınavlar, Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) adresinde 19 Haziran -19 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

        8. Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Ön Fiziki Kontrol, Psikomotor (HHO adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), Mülakat, aşamalarından başarı ile geçen adaylar Sağlık Muayenesi için hastaneye sevk edilecektir.

        9. Seçim aşamaları;

        1’inci gün : Evrak Kontrolü, Kişilik Testi, Ön Fiziki Kontrol (HHO ilk tercih olan adaylar için Psikomotor Testi) ve Fiziki Yeterlilik Testi.

        2’nci gün : Mülakat, Aday Tanıma (Güvenlik Soruşturma Formlarının teslimi).

        3’üncü gün : Sağlık Muayenesi işlemleri başlatılacaktır.

        REKLAM

        10. Seçim aşamaları her bir aday için 4-5 gün sürebilecektir.

        11. Adayların, birinci gün Fiziki Yeterlilik testi yapılacağından gelişlerinde Spor kıyafeti (Eşofman, Spor Şortu veya tayt, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) giyinmiş olarak gelmeleri gerekmektedir.

        12. Adayların 2 suret Güvenlik Soruşturma Formunu talimata uygun olarak doldurmaları, bilgisayarda resim eklendikten sonra A4 boyutunda kağıda arkalı önlü renkli çıktı alarak gelmeleri gerekmektedir. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formuna ulaşmak için tıklayınız…Doldurma talimatına ulaşmak için tıklayınız…

        13. Şehit, Malul gazi ve muharip gazi çocuğu olanların Şehit, Malul gazi ve muharip gazi çocuğu olduğunu gösterir belgenin (Şehit/Gazi Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise, mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır.) aslı ve fotokopisini getirmeleri gerekmektedir.

        REKLAM

        14. Nüfus Cüzdanı veya geçerli kimlik belgesi ve fotokopisi.

        15. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi.

        16. YGS Sonuç Belgesi

        17. Adli Sicil Kaydı ve Kesinleşme Şerhi (Adli Olarak Kaydı Olduğu Tespit edilen Adaylardan İstenecektir.)

        18. Harp Okulu Sınavlarına çağrılmış ortak adayların sınav sonuçları Astsubay Meslek Yüksek Okulları (MYO) sınavlarında da geçerli sayılacak ve MYO sınav çağrısı yapılmayacak ancak değerlendirmeye alınacaktır.(Bando MYO hariçtir.)

        19. Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

        REKLAM

        20. Çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) adresinde hazır bulunacaklardır.

        21. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmemektedir. Sınava gelirken cep telefonu getirmeyiniz.

        22. Başvuru sonucunuzu görmek için tıklayınız…

        23. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.

        24. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

        25. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ