Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (14 Haziran 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 14 Haziran 2017 Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        TBMM KORUMA DAİRE BAŞKANLIĞI İSTANBUL ŞUBE MÜDÜRÜNE GÖZALTI

        Emniyet Genel Müdürlüğü TBMM Koruma Daire Başkanlığı İstanbul Şube Müdürü M.Ö, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü TBMM Koruma Daire Başkanlığı İstanbul Şube Müdürü M.Ö'yü gözaltına aldı.

        M.Ö, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.(AA)

        SAMSUN'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 6 şüpheli tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 21 şüpheliden 6sının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Asiye A, Hülya T, Hacer S, İsmail Y, Ali Rıza E. ve Raşit Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Aralarında daha önce meslekten ihraç edilen çeşitli meslek grubu üyelerinin de bulunduğu şüpheliler, 9 Haziranda örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. (AA)

        GİRESUN'DA 3 MUVAZZAF ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Giresun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 3 muvazzaf asker gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Giresun'da görevli muvazzaf 2 astsubay ile bir teğmen gözaltına alındı.

        Askerlerin emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. (AA)

        KAYSERİ'DE HAKLARINDA GÖZALTI KARARI VERİLEN 14 KİŞİDEN 12'Sİ YAKALANDI

        Kayseri merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 14 zanlıdan 12'si gözaltına alındı.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttükleri soruşturmada, 35 şüphelinin, örgütün yurt dışındaki kuruluşlarına Bank Asya şubelerinden yüklü miktarda para transferi yaparak, örgüte finans sağladıklarını belirledi.

        Zanlılardan 19'unun, 17-25 Aralık süreçleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgütün merkezinden aldıkları talimat doğrultusunda yurt dışına kaçtıklarını tespit eden ekipler, diğer 14 şüphelinin yakalanması için Kayseri, İstanbul, Adana ve Samsun'da eş zamanlı operasyon başlattı.

        Şüphelilerden A.S, A.D, F.Ç, H.B, L.S, M.S, M.Y, M.G, M.K, N.E, R.E. ve S.G. gözaltına alındı, bir zanlının ise cezaevinde olduğu tespit edildi.

        Firari F.Ç'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        SİİRT MERKEZLİ OPERASYONLARDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Siirt merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 2si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara, Osmaniye, Ordu, Karaman ve Yozgatta düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 5 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 2si tutuklandı, diğer 3ü ise serbest bırakıldı. (AA)

        MUĞLA'DA ASKERİ GEMİDE GÖREVLİ SUBAY GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, askeri bir gemide görevli subay, Aksaz Deniz Üssü'nde gözaltına alındı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Doğu Akdeniz'de görev yapan Çanakkale Hava Savunma Batarya Komutanlığına bağlı askeri geminin yakıt ikmali için Aksaz Deniz Üssü'ne demirlediği sırada, gemide görevli Teğmen Y.G. (24), Muğla ve Marmaris Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

        Y.G'nin gemideki odasında yapılan aramada, telefon ve bilgisayarına el konuldu. Şüpheli, Marmaris Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerine teslim edildi. (AA)

        MUĞLA'DA 2 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Muğla'nın Milas ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 5 eski öğretmenden 2'si tutuklandı.

        Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Milas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 5 zanlı, mahkemeye çıkarıldı.

        Zanlılardan, H.İ.P. ve S.K, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı. M.A, M.Y. ve M.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Milas'ta bir süre önce görevlerinden ihraç edilen öğretmenlere yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların, FETÖ'nün bankasına para yatırdıkları, derneklerine bağışta bulundukları ve örgüt tarafından kurulan sendikaya üye oldukları iddia edilmişti. (AA)

        ANTALYA'DA ÖĞRETMEN KARI-KOCA GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Alanya ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 şüpheli gözaltına alındı.

        Alanya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'ye ait oldukları gerekçesiyle kapatılan okullarda öğretmenlik yaptıkları öğrenilen Z.K. ve eşi H.K'nın Saray Mahallesi'ndeki adreslerine operasyon düzenlendi.

        Operasyonda şüpheli çift FETÖ üyeliğinden gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda dijital cihaz ve materyallere el konuldu.

        Şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ÇORUM'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 5'i tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında esnaflar ve eski kamu çalışanlarının da bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Bunun üzerine Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda A.V.D., E.Y., F.K., M.L., O.T., Ö.M., S.S., A.Y., F.T., M.A., S.Ö., S.S. ve İ.K. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile adliyeye sevk edilmişti.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan A.Y., F.T., M.A., S.Ö. ve S.S tutuklanırken, diğer zanlılar adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        MUĞLA MERKEZLİ BYLOCK OPERASYONUNDA 5 KİŞİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Muğla merkezli 24 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 zanlıdan 5'i daha adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 5'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        FETÖ'nün KHK ile kapatılan okullarında çalışanların da aralarında bulunduğu 49 kişi hakkında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltı kararı çıkarılmıştı.

        Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 24 ilde 7 Haziran'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 30 zanlı gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 6'sı tutuklanmış, 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Öte yandan, adreslerinde bulunamayan 19 kişi aranıyor. (AA)

        MANİSA'DA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 16'sı tutuklanırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan bir şüphelinin, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kendisine "Asker darbe yapıyor. Yardımcı olun" şeklinde talimat geldiği yönünde adliyede ifade verdiği öğrenildi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alınırken, gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 16'sı tutuklanırken 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan bir emniyet mensubunun mahkemede verdiği ifadesinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi örgütün gizli bir haberleşme uygulaması üzerinden kendisine örgütün mahrem ağabeylerinden "Asker darbe yapıyor. Yardımcı olun" şeklinde bir mesaj geldiğini söylediği öğrenildi. (İHA)

        KOCAELİ'DE 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'nde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kriptolu haberleşme aracı Bylock programını kullanan ve örgütle irtibatlı derneklerde yöneticilik yapan şahıslara yönelik operasyon başlatıldı. Bu sabah operasyona start verilirken, 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. 18 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, adresinde bulunamayan 2 kişi için yakalama çalışmaları devam ediliyor. (İHA)

        ELAZIĞ'DA 11 KİŞİ YAKALANDI

        Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 11 şüpheli yakalandı.

        Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezi ile Karakoçan ilçesinde sağlık çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında açığa alınanlar ve meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        İSTANBUL'DA GÖZALTI KARARI VERİLEN 189 AVUKATTAN 78'İ YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 189 avukattan 78'i yakalandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, haklarında "terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı verilen 189 avukatın yakalanması için İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenenlerin de bulunduğu 78 avukat gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde de arama yapılıyor.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

        Öte yandan, şüphelilerden ikisinin de daha önce başka bir soruşturma kapsamında tutuklandıkları öğrenildi. (AA)

        SAMSUN'DA 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheliden 6'sı adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 21 şüpheliden Asiye A, Hülya T, Hacer S, İsmail Y, Ali Rıza E. ve Raşit Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

        Aralarında daha önce meslekten ihraç edilen çeşitli meslek grubu üyelerinin de bulunduğu şüpheliler, 9 Haziran'da örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. (AA)

        BAŞBAKANLIK BAŞMÜŞAVİRİ BİROL ERDEM ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başbakanlık Başmüşaviri ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem adliyeye sevk edildi.

        FETÖ'ye üye olmak suçundan gözaltına alınan Erdem'in Ankara Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Erdem'in, soruşturmayı yürüten savcılar tarafından sorgusulanmasına başlandı.

        Birol Erdem ve eşi Gülümser Erdem, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ üyeliği iddiasıyla 3 Haziran'da gözaltına alınmıştı.

        Erdem, 25 Ekim 2010'da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi olmuş, 21 Kasım 2011 ile 1 Ocak 2014 tarihleri arasında da Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütmüştü. (AA)

        MUĞLA'DA 5 ESKİ ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Milas ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında öğretmenlikten ihraç edilen 5 zanlı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Milas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bir süre önce görevlerinden ihraç edilen öğretmenler, H.İ.P, M.A, M.Y, M.K. ve S.K'yi gözaltına aldı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlıların, FETÖ'nün bankasına para yatırdıkları, derneklerine bağışta bulunduğu ve örgüt tarafından kurulan sendikaya üye oldukları iddia edildi. (AA)

        KIRKLARELİ'DE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli 2 ilde düzenlenen operasyonda, 3 şüpheli gözaltına alındı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ ile bağlantıları bulunduğu tespit edilen şüphelilere yönelik Kırklareli ve İstanbul'da operasyon düzenledi.

        Operasyonda, FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Selman Kuzu ile irtibatı bulunduğu öne sürülen KHK ile kapatılan FETÖ ile bağlantısı tespit edilen okulda basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü yapan O.G. ile Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinden sorumlu "büyük bölge talebe mesulü" ve kod ad kullandığı tespit edilen S.D. ile Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan "bölge talebe mesulü" olduğu tespit edilen infaz koruma memuru N.Y gözaltına alındı.

        Operasyonda gözaltına alınan O.G'nin görev yaptığı kolejde FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Selman Kuzu ile irtibatı bulunduğu ve örgüt adına propagandalar yaptığı tespit edildi.

        Kolej çalışanlarını seçimlerde oy tercihleri konusunda yönlendirip çalışanlara baskı yaptığı, yine şirket çalışanlarından kurban bağışı adı altında para topladığı, Zaman gazetesi abonelik işlerini takip ettiği iddia edilen O.G.'nin, 2013 yılında ise Kırklareli'nde Zaman gazetesine müdür olarak görevlendirildiği belirlendi.

        Öte yandan gözaltına alınan N.Y'nin terör örgütü PKK ile de bağlantısının olduğu öne sürüldü. (AA)

        BOLU'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "MAHREM İMAMI" OLAN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Düzcedeki emniyet yapılanmasının "mahrem imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Murat Uğur tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Mudurnu ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, örgütün Düzcedeki emniyet yapılanmasının "mahrem imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Uğurun, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Gölyaka İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı sırada soruşturmalar kapsamında meslekten ihraç edilen Uğur, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Cep telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit edildiği belirtilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 23 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Hava Kuvvetlerindeki işçi, sivil memur yapılanması ve imamlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 7 Haziran'da MİT Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışma sonucu yakalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında çalışan 22 işçi ve memur ile bir eski öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Ev ve iş yerlerinde yapılan arama ve kontrollerde, örgüte ait çok sayıda kitap, dergi, doküman ve dijital veri ele geçirilen 23 şüpheli adliyeye sevk edildi. (AA)

        KAYSERİ'DE 14 KİŞİNİN YAKALANMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

        Kayseri merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 14 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDYye yönelik yürüttükleri soruşturmada, 35 şüphelinin, örgütün yurt dışındaki kuruluşlarına Bank Asya şubelerinden yüklü miktarda para transferi yaparak, örgüte finans sağladıklarını belirledi.

        Zanlılardan 19unun, 17-25 Aralık süreçleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgütün merkezinden aldıkları talimat doğrultusunda yurt dışına kaçıklarını tespit eden ekipler, diğer 14 şüphelinin yakalanması için Kayseri, İstanbul, Adana ve Samsun'da eş zamanlı operasyon başlattı.

        Zanlılardan 6sının yakalandığı, operasyonun sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ERZURUM'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzurum'daki FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan aralarında Horasan Tapu Müdürünün de bulunduğu 7 zanlı tutuklandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince, örgütün gizli haberleşme programını kullanarak, örgütsel faaliyetler içerisinde yer alan 7 şüpheli tespit edildi. Düzenlenen operasyonla aralarında Horasan Tapu Müdürünün de bulunduğu 7 zanlı gözaltına alındı. Emniyetteki sorguların ardandan adliyeye sevk edilen 7 zanlı "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye" , "FETÖ üyeliği" suçlarından tutuklanarak cezaevine kondu. (İHA)

        BURSA'DA 6 İNFAZ KORUMA MEMURU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 infaz koruma memuru adliyeye sevk edildi.

        Bursa Ceza İnfaz Kurumunda görevli infaz koruma memurlarının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia eden şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 1 Haziranda haklarında yakalama kararı çıkarılan Bursa Ceza İnfaz Kurumunda görevli 6 infaz koruma memuru Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştı. (AA)

        İSTANBUL'DA 20 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI FETÖ OPERASYONU

        İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda şüpheliler gözaltına alındı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Organize Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerinin desteğiyle Üsküdar, Kadıköy, Tuzla, Zeytinburnu ve Eyüp ilçelerinde tespit edilen 20den fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Ekiplerin gözaltına aldığı şüphelilerin ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldı.

        Aralarında avukatların da olduğu öğrenilen zanlılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü. (AA)

        UŞAK MERKEZLİ 6 İLDEKİ OPERASYONLARDA 4 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        Uşak merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinesinde Uşak, İzmir, Manisa, Denizli, Kütahya ve Aydın'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 5'inin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve "terör örgütüne yardım" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Böylelikle operasyon kapsamında tutuklu sayısı 9'a yükseldi.

        Uşak merkezli 6 ilde örgütün "ideolojik" kanadına yönelik 8 Haziran'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda ve daha sonra yapılan çalışmalarda bazı meslek gruplarından 12 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin örgütün gizli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandığı iddia edilmişti. Daha önce adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklanmıştı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        REKLAM

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla haklarında soruşturma açılan öğretmen Sadık G, ile işsiz olduğunu beyan eden İbrahim Ç. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Sadık G, ve İbrahim Ç. Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (AA)

        BARTIN'DA FETÖ DAVASINDA KARAR

        Bartın’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan tutuklu 5 sanıktan 4'ü 10 yıl 6'şar ay, 1'i 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Bartın Aktif İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Hasan Önder, dernek yönetim kurulu üyesi Yonis Özpeynirci, görevinden ihraç edilen imam Namık Şengül, emekli imam Hüseyin Öztürk ile esnaf Şeref Yıldırım Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

        Tutuklu bulundukları Bolu, Karabük ve Düzce’deki cezaevlerinden duruşmaya katılan sanıklar, silahlı terör örgütü üyesi olmadığını ileri sürerek hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

        Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından sanıklardan Hasan Önder, Namuk Şengül, Hüseyin Öztürk ve Şeref Yıldırım'ın 10 yıl 6'şar ay, Yonis Özpeynirci'nin ise 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ