Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'ye rakip KDP geliyor

        Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumu için hazırlıkları sürdürürken, Türkiye'de Mesut Barzani'ye yakın siyaset yapan Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP), Türkiye-Kürdistan Demokrat Parti (T-KDP) ve KDP oluşumu birleşerek HDP'ye alternatif bir parti kurdu.

        Gazete Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre; 12 kez Kuzey Irak'ta bir araya gelen KDP hareketi üyesi Sertaç Bucak, KADEP eski Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş ile parti ve oluşum temsilcileri 9 aylık toplantı sürecinin ardından Kürdistan Demokrat Parti'yi (KDP) kurma kararı aldı. Tüzük çalışmasını tamamlayan yeni oluşumun üyeleri Diyarbakır'da bir araya geldi.

        HDP'li milletvekillerinin söylemleri ile bölgede hendek ve barikat siyasetini eleştiren Kürt siyasetçiler, bölge insanın alternatif parti beklentisine cevap olacak bir siyaset izleyeceklerini kaydettiler. HDP'ye alternatif olacak KDP'nin rekabet ve eleştiri yerine boşluğu doldurmayı hedeflediği öğrenildi. Kuruluş çalışması tamamlandıktan sonra Diyarbakır'da bir miting düzenlemeyi planlayan yeni oluşum üyeleri, HDP'den de partilerine ciddi katılım bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ