Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklandı! Adli Yargı Hakimlik ve Savcılık sınav sonuçları

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 3 Haziran 2017 tarihinde yapılan Adalet Bakanlığı Sınavları için sonuçlar açıklandı. PekiAdalet Bakanlığı sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

        ADALET BAKANLIĞI SINAV SONUÇLARI

        ÖSYM tarafından yapılan ve binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirilen Adalet Bakanlığı Sınavları için gerekli değerlendirme işlemleri tamamlandı ve sonuçlar erişime açıldı.

        Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, 22 Haziran 2017 tarihinde saat 20:10'dan itibaren ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS üzerinden veya ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecekler.

        REKLAM
        ADALET BAKANLIĞI SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Adalet Bakanlığı Sınavları'nın sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadeler kullanıldı;

        "3 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilen Adalet Bakanlığı Sınavlarına (2017 Adli Yargı/2017- Adli Yargı-Avukat) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Adli Yargı Testindeki 14. sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. İptal edilen soru,değerlendirme dışı bırakılmak suretiyle değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

        Sınav sonuçları 22 Haziran 2017 tarihinde saat 20:10'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.trİnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen adresten T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

        Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

        Adaylara saygıyla duyurulur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ