Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Arefe günü resmi tatil mi? (2017) Yarın resmi tatil mi?

        Arefe günü resmi tatil mi? Rahmet ayı olan Ramazan-ı Şerif yarın tutulacak oruçla son bulacak. Ramazan'ın sonuncusu olan arefe gününün resmi tatil olup olmadığı en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Bayram tatili için plan yapan vatandaşlar, Google'da "arefe günü resmi tatil mi?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 2017 arefe günü resmi tatil mi? İşte merak edilen soruların yanıtı...

        AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ? 2017

        Ramazan ayının son günü olan arefe, yarın karşılanacak. Tatil planı yapan vatandaşlar, arefe günü resmi tatil olup olmadığını merak ediyor. Ramazan Bayramı öncesi olan arefe günü yarım gün tatil olacak. Ramazan Bayramı tatili ise üç gün sürecek ve 27 Haziran Salı günü son bulacak.

        REKLAM

        YOZGAT'TA ESNAF AREFE GÜNÜNDEN UMUTLU

        Yozgat'ta Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala vatandaşı bayram telaşı sardı. Kimi vatandaş alışverişini günler öncesinde yaparken kimi vatandaşta alışverişi arife gününe saklıyor.

        Ramazan ayını durgun geçiren Yozgat esnafının yüzü Ramazan Bayramına sayılı günler kala gülmeye başladı. Ramazan ayı süresince satışları durma noktasına gelen birçok esnaf, bayramlık ve mevsimlik kıyafet satışına başladı. Vatandaşın alışveriş için arife gününü beklediğini söyleyen giyim sektörü üzerine satış yapan Nuri Genç,"Ramazan ayı nedeniyle işlerimizde durgunluk yaşasak da vatandaşı ve esnafı bayram telaşı sardı. Bayramın yaklaşmasıyla işlerimiz açılmaya başladı. Yozgat'ta halk, özellikle arife gününü bekliyor. İşlerimiz arife gününde daha iyi olacaktır" dedi.

        Satışların son iki günde artacağını söyleyen Abdurrahman İçme ise "Ramazan ayı dolayısıyla işlerimizde durgunluk yaşansa da Ramazan Bayramın yaklaşmasıyla özellikle de arife günü satışlarımızda artış olacaktır" diye konuştu.

        REKLAM

        İSTANBUL'DA BAYRAMDA ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, arefe ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısı artırılacak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirler alınacak. Bayramın üç günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek.

        İSKİ; Tüm İstanbul´da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tüm tedbirleri alan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak.

        Mezarlıklar Müdürlüğü; normal mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açılacak. Bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturularak halkın ziyaretlerini rahat yapabilmesi için gerekli tedbirler alınacak. Mezarlıklar Müdürlüğü, Bayram süresince de cenaze işlemlerini aksatmadan devam ettirecek.

        REKLAM

        DOĞU'DA BAYRAMDA HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde Ramazan Bayramı süresince hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ramazan Bayramı'nın kutlanacağı 24-27 Haziran'da bölge geneli yüksek basıncın etkisinde olacağı için yağış beklenmiyor.

        Bayram süresince bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

        Arefe günü olan 24 Haziran'da en yüksek sıcaklığın Tunceli'de 33, Iğdır ve Erzincan'da 30, Ağrı'da 27, Kars'ta 25, Ardahan'da 24, Erzurum'da 23 derece olması bekleniyor.

        Hava sıcaklığının bayramın birinci günü Tunceli'de 35, Iğdır'da 33, Ağrı'da 30, Erzincan'da 29, Erzurum'da 28, Kars'ta 25, Ardahan'da 23; bayramın ikinci günü Tunceli'de 37, Iğdır'da 34, Erzincan'da 33, Ağrı'da 31, Erzurum'da 29, Kars ve Ardahan'da 28; bayramın son günü Tunceli'de 37, Iğdır'da 36, Erzincan, Erzurum ve Ağrı'da 32, Kars'ta 30, Ardahan'da 29 derece olacağı öngörülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ