Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik İstanbul yol durumu nasıl? Güncel trafik bilgisi! İBB Trafik anlık yol durumu!

        Bayram tatiline girilmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş İstanbul'dan çıkış yaparak bayram tatili için şehir dışına gidiyor. Milyonlarca kişinin yaptığı bayram seyahati ise İstanbul'da yoğun trafik oluşturdu. Peki İstanbul yol durumu nasıl? İşte güncel trafik bilgisi...

        İSTANBUL YOL DURUMU (27 HAZİRAN 2017)

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yol durumunu gösteren trafik uygulaması olan İBB Trafik'te yer alan güncel verilere göre, İstanbul'da 27 Haziran 2017 11:30itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde4 seviyesinde.

        Öte yandan Altunizade ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde trafik seviyesi kırmızı durumda. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nde ise trafik akıcı. Aynı zamanda Küçükyalı, Bostancı, Uzunçayır, Çamlıca, Ataşehir, Ümraniye, Elmalı, Kavacık, Göztepe, Yenikapı, Nurtepe, Hasdal, Çağlayan, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu ve Koşuyolu'nda trafik akıcı seviyede.

        AVRASYA TÜNELİ VE 3. KÖPRÜ ÜCRETLİ

        Öte yandan bu geceden itibaren kamunun işlettiği köprü ve otoyollar 4 gün ücretsiz olacak. Özel sektörün işlettiği Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'nden geçişlerden ise ücret alınmaya devam edilecek.

        VATANDAŞ İSYAN ETTİ

        İHA'nın haberine göre Ramazan Bayramı'nı şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yollarda yoğunluğa neden olurken, TEM Otoyolu'nda ve E-5'te yolda kalanlar ise trafiğin durumuna isyan etti.

        İstanbul genelinde iş çıkış saatiyle birlikte yoğunluk iki katına çıkarken, TEM Otoyolu'nda ve E-5'te yolda kalan sürücüler ise duruma isyan etti.

        REKLAM

        Her bayram öncesinde bu çileyi yaşadıklarını ifade eden sürücüler, yolda kaldıklarını ifade ederek, "Saatlerdir yoldayız. Tatili şehir dışında geçirmek istiyoruz ama yoğunluktan dolayı gidemiyoruz. Her sene böyle, buna artık bir çözüm bulunması lazım. Ailemizle yollarda kaldık" dedi.

        E-5 Karayolu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikameti Okmeydanı mevkiinde bayram için şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşlardan Osman Kaya, "Karabük'e gidiyorum yaklaşık 1 saattir yoldayım" diye konuştu.

        İBB TRAFİK UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında mobil uygulama olarak hayata geçirilen CepTrafik uygulaması, İstanbul'daki tüm yollardaki anlık trafik durumunu aktarmaktadır.

        İBB CepTrafik uygulaması Türkiye'de ve dünyada çeşitli kategorilerde ödüller almış olan ve dünyda mobil platformlarda trafil bilgisi sunan ilk uygulama olarak tarihe geçmiştir.

        Vatandaşlar, İBB CepTrafik uygulamasını indirmek için iOS veya Android cihazlarındaki uygulama marketlerinde arama bölümüne "İBB CepTrafik" yazarak uygulamaya erişebilir.

        Ardından uygulamayı indirme butonuna basarak cihazına inmesini sağlayabilir. Uygulama içerisindeki veriler sürekli güncellenmektedir ve yeni yollar eklendikçe de uygulama veritabanı yenilenmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ