Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (24 Haziran 2017)

        15 Temmuz tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla birlikte, ülke genelinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte FETÖ ile bağlantısı olan ya da örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi ve kurumlara yönelik operasyonlarda 24 Haziran 2017 Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        ANTALYA'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 8'i tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığını yürüttüğü soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve içerisinde özel güvenlik görevlisi, emekli polis ve serbest meslek mensubu olan, 10 kişiye operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan şüphelilerden Y.F., H.T., M.F.K., M.A.K., K.M., İ.T., İ.S., ve H. T. sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafınca tutuklanırken, İ.G ve A.F. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        ADANA MERKEZLİ OPERASYONDA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 11 POLİSTEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Adana merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY'nin emniyet ayağına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 polisten 2'si tutuklandı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından FETÖ/PDY'nin emniyet ayağına yönelik Adana, Ankara ve Mersin'de daha önce belirlenen adreslere 15 Haziran günü şafak vakti eş zamanlı baskın yapılmış 11 emekli ve daha önce meslekten ihraç edilmiş olan 11 polis gözaltına alınmıştı. Polisler, emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan 2'si tutuklanırken 9'u adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İHA)

        ERZİNCAN'DA FETÖ'NÜN KADIN YAPILANMASINA OPERASYON: 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        REKLAM

        Erzincan merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

        Bu kapsamda örgütün "kadın yapılanması" mensubu oldukları tespit edilen şüphelilere yönelik Erzincan merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüphelinin polisteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye çıkarılan zanlılardan 3'ü savcılık sorguları sonrası serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 2'si tutuklandı, 1'i adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverildi.

        Soruşturma çerçevesinde 5 zanlının arandığı belirtildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ