Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bayramda PTT, eczane, bankalar ve noter açık mı?

        Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle birlikte kamu kurumları bilindiği üzere resmi tatil yapıyor ve bayram tatilinin 3 günü de kamu kurumları kapalı olacak. Vatandaşlar ise PTT, eczane, banka ve noterlerin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki bayramda PTT, eczane, bankalar ve noter açık mı?

        BAYRAMDA PTT, ECZANE, BANKALAR VE NOTER AÇIK MI?

        Bilindiği üzere Ramazan Bayramı sebebiyle ülkemizde kamu kurumlarında resmi tatil uygulanıyor. Ramazan Bayramı tatili ile birlikte bayram günleri resmi tatil uygulanmakta. Bayramda PTT ilk gün kapalı olacak ancak PTT'den yapılan açıklamaya göre, bayramın ikinci ve üçüncü günü PTT hizmet vermeye başlayacak.

        REKLAM

        Öte yandan bankalar da resmi tatil kapsamında olan kurumlardan birisi. Bayram boyunca bankalar kapalı olacak. Bayramın birinci günü, ikinci günü ve üçüncü günü resmi tatil yapacak olan bankalar kapalı olacak. 28 Haziran 2017 Çarşamba günü bankalar diğer tüm kamu kurumları gibi çalışmaya başlayacak.

        Eczaneler ise nöbet sistemiyle çalışacak. Her bölgede nöbetçi olan eczaneler 24 saat boyunca açık olacak. Nöbetçi eczaneleri takip etmek için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesine göz atabilirsiniz. Öte yandan kapalı olan eczanelerin camında da nöbetçi eczaneye dair adres ve telefon bilgilerinin yer aldığı bilgilendirme mesajı asılmaktadır.

        İSTANBUL NÖBETÇİ ECZANELER İÇİN TIKLAYINIZ

        Ramazan Bayramı boyunca hizmet veremeyecek kurumlar arasında bir kamu kurumu olan noterler de yer almaktadır. Bayramın üç günü de kapalı olacak olan noterler, 28 Haziran 2017 Çarşamba günü mesaiye başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ