Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okullar ne zaman açılacak? 2017 Tatil ne zaman bitiyor?

        Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte ülke genelinde çeşitli sınıflardan milyonlarca öğrenci ve öğretmen 3 aylık bir tatil sürecine girmişti. Tatilde doyasıya eğlenen ve dinlenen öğrenciler, "okullar ne zaman açılacak?" diye merak ediyor. Peki okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

        OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2017

        Bilindiği üzere 9 Haziran 2017 Cuma günü milyonlarca öğrenci karnelerini alarak uzun bir yaz tatili dönemine başlamıştı. Bütün yılın yorgunluğunu üzerinden atmak için dinlenen ve tatil yapan öğrenciler, şimdi de "okullar ne zaman açılacak?" diye merak ediyor.

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz günlerde 2017-2018 çalışma takvimini yayınlamış ve bu takvimde okulların açılış tarihini belirtmişti.

        MEB tarafından yayınlanan çalışma takvimine göre, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak. Milyonlarca öğrenci ders zilinin çalmasıyla birlikte okullardaki yerini alacak ve eğitim-öğretim devam edecek.

        Hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek.

        Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek.

        MEB'DEN "KARNE VE TATİL" TAVSİYELERİ

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, karnesini alan öğrencilere, "Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz." önerisinde bulundu.

        Güngör, AA muhabirine, öğrencilere ve öğretmenlere, yaz tatilinin sağlık, mutluluk ve huzur dolu geçmesini diledi.

        REKLAM

        Yıl boyunca çocuklarına destek olan velileri, öğretmenleri ve üstün bir gayret gösteren öğrencileri tebrik eden Güngör, şöyle konuştu:

        "Sene boyunca pek çok yeni bilgiler öğrendiniz, yeni şeyler keşfettiniz. Şimdi ise tüm bunları özümseyip hayatınıza katma zamanı. Tatil tüm bunları gerçekleştirmek için size verilmiş bir fırsat. Yoğun geçen bir yılın ardından uzun bir yaz tatili sizi bekliyor. Bu tatili verimli değerlendirebilmek için pek çok seçeneğinizin olduğunu unutmayın. Tatilde, yoğun bir öğretim döneminde yapamadığınız sosyal ve kültürel etkinliklerinizi, ilgi ve merak alanlarınızı geliştirebilmeniz beklenir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ