Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 LYS sonuçları açıklandı mı?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 10 Haziran 2017, 11 Haziran 2017, 17 Haziran 2017 ve 18 Haziran 2017 tarihlerinde çeşitli derslerden yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için sonuçlar bekleniyor. Sınava katılım sağlayan milyonlarca aday "LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye merak ediyor. Peki 2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

        LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?? (2017)

        ÖSYM tarafından toplamda 5 oturumda yapılan LYS'ye milyonlarca aday katılım sağladı. Adaylar, 4 yıllık bir üniversitede okuyabilmek için sorulan zorlu sorulara doğru yanıt vermek için ter döktü. Şimdi de sınava katılan adaylar, merakla LYS sonuçlarını bekliyor.

        REKLAM

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin internet sitesinde yer alan resmi bilgiye göre, LYS sonuçları 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü erişime açılacak.

        Adaylar LYS sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi kullanarak erişim sağlayabilecekler.

        LYS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Lisans Yerleştirme Sonuçları, 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak ve adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden sonuçları görebilecek. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların, ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine girmeleri ve ardından T.C. Kimlik No ile Aday Şifresi yazarak sorgulama yapmaları gerekmektedir.

        ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

        Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar üniversite tercihlerini yapmak için tercih işlemlerinin başlamasını bekleyecek. Tercih işlemleri de kısa bir süre içinde başlayacak ve adaylar puanlarının uygun olduğu üniversiteler için tercihini yapacak.

        LYS SONUÇLARINA VE LYS SORULARINA İTİRAZ

        Sınav veya yerleştirme sonuçlarına, ya da LYS sorularına itiraz etmek isteyen adaylar için açıklama yapan ÖSYM, itirazlarla ilgili aşağıdaki metni yayınladı;

        REKLAM

        Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır.

        Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz.

        Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir.

        Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ