Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS ne zaman? 2017 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak?

        Milyonlarca aday tarafından heyecanla beklenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geçtiğimiz günlerde başvurular alınmış ve sınav için bekleyiş başlamıştı. Adaylar şimdi merakla "DGS ne zaman?" diye soruyor. Peki DGS ne zaman? İşte detaylar...

        DİKEY GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl yapılan vemeslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için katılım sağlayacağı DGS için adaylar heyecanlı bekleyişini sürdürüyor.

        ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan takvime göre, Dikey Geçiş Sınavı bu yıl 23 Temmuz 2017 tarihinde ülke genelinde tek oturumda yapılacak. Sınava katılım sağlayacak olan adaylara sınav giriş belgeleri ise sınava az bir süre kala erişime açılacak.

        DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

        DGS sınav giriş yerlerini öğrenmek için adayların ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e T.C. Kimlik No ve Aday Şifreleri ile giriş yapmaları gerekmektedir. Ardından karşılarına gelen ekran üzerinden sol menüde "Başvurularım" sekmesinden 2017-DGS seçilerek sınav giriş belgesi yazdırılabilir.

        ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

        2017 - DGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

        Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Bu belgelerini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.

        Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde adayın fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidirler. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

        DİKKAT: Başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmez.

        NÜFUS CÜZDANI/TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT: Adayın sınava girebilmesi için ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/TC Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaportunun aslını da yanında bulunması zorunludur.

        Nüfus cüzdanı/TC Kimlik Kartı veya pasaport dışında, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kartlar ile Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı kabul edilecektir. Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınavda kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel birfotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ