Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeni Meclis için yer aranıyor!

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekillerine gönderdiği mektupta, yeni bir Meclis binası yapılması gerektiği yolundaki ifadeleri, bürokratları harekete geçirdi. Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre Meclis’te yeni bina tartışmaları, Anayasa değişikliğiyle milletvekili sayısının 600’e çıkartılması ve bakanların da milletvekilleri arasından seçilmeyeceği yeni bir sistemin kabul edilmesiyle alevlendi.

        Meclis’te halen 472 milletvekili için oda bulunuyor. Bakan olan veya gruplarda ya da TBMM yönetiminde görev yapan milletvekilleri için ayrı oda bulunmuyor. Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkmasıyla 100 odaya daha ihtiyaç olacak. Bina ihtiyacının karşılanması için, 15 Temmuz sonrası yıkılan eski Halkla İlişkiler Binası’nın yerine yeni bir bina yapılması planlanıyordu.

        REKLAM

        Yeni binanın temelinin atılması beklenirken, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekillerine gönderdiği mektupta Meclis binasının artık yetersiz kaldığını belirterek yeni bir bina temennisinde bulunması, yeni bir tartışma başlattı. İnşaat işlerini yürüten bürokratlar olası bir talep durumunda hazırlıklı olmak için şimdiden yeni kampus arayışına başladı.

        Yeni kampus için AŞTİ Bulvarı üzerinde Cepa, Kentpark ve Havelsan’ın arkasında yer alan ormanlık geniş alanların uygun olabileceğini değerlendiren bürokratlarla, “Yeni kampusa gerek yok. Olsa bile 450 dönümlük mevcut kampus varken, yeni kampus yapmak mantıksız olur” görüşünü savunan bürokratlar karşı karşıya geliyor. Kampus için yer arayan bürokratlar, “Ulus’taki 1. Meclis ve 2. Meclis yeterli gelmemiş, bugünkü 3. Meclis yapılmış. Günün şartlarına göre Meclis kampuslarının yenilenmesi çok doğal. İhtiyaç- ları karşılayamadığında yenisi yapılabilir. Şimdi gidip 1. Meclis’e dönülse yeterli gelir mi? 600 milletvekilinin olacağı bir sistemde 4. Meclis yapılabilir?” görü- şünü savunuyorlar. Meclis yönetimi hangi seçeneği tercih ederse etsin, 26. Dönem 3. Yasama Yılı ile birlikte yoğun bir inşaat sezonu yaşanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ