Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonlarında son dakika gelişmeleri ve 1 Temmuz 2017 FETÖ operasyonları!

        15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılmak istenen darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış ve ardından ülke genelinde FETÖ'ye yönelik operasyonlar başlamıştı. İşte ülke genelinde FETÖ ile ilişkisi olan kişi ve kurumlara ve örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock'u kullananlara yönelik operasyonlarda 1 Temmuz 2017 Cumartesi günlüğü...

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        FETÖ'NÜN SÖZDE "EYALET İMAMI" OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN KİŞİ ÜMRANİYE'DE YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem hizmetler" yapılanmasında sözde "eyalet imamı" olduğu iddia edilen ve hakkında gözaltı kararı bulunan Yakup A. Ümraniye'de yakalandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün sözde mahrem hizmetler yapılanmasında üst düzey yönetici olduğu belirlenen Yakup A. hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ümraniyedeki "gaybubet evi" olarak adlandırılan örgüt hücresine düzenlenen operasyonda "Muzaffer" kod adlı Yakup A. yakalandı.

        Cep telefonuna el konulan zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli 5 ilde polis memurlarına yönelik operasyon yapıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli, Diyarbakır, Kayseri, Yozgat ve Aksaray olmak üzere 5 ilde polis memurlarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonlarda Adem G., Seyfettin P., Abdurrahman S., Vahap Ş., Murat Ç., Mustafa D., Ahmet K., Harun B., Durmuş Ali B., Murat Ş., Selahattin D., Ayhan K., Mustafa K., Emin A., Hayri Y. olmak üzere 15 polis memurunun gözaltına alındığı öğrenildi. (İHA)

        FETÖ'NÜN SÖZDE "KADIKÖY İMAMI" YAKALANDI

        Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 'mahrem hizmetler' yapılanmasında 'Kadıköy İmamı' olduğu tespit edilen firari şüpheli 'Muzaffer' kod adlı Yakup A., düzenlenen operasyonla yakalandı.

        REKLAM

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafındanFETÖ/PDY ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aranan firari sanıklardan sözde 'Kadıköy Eyalet İmamı' olduğu iddia edilen "Muzaffer" kod adlı Yakıp A., MİT ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ümraniye'de düzenlediği ortak operasyonla yakalandı. Silahlı terör örgütü üyeliğinden aranan ve firari örgüt mensuplarının saklandıkları 'gaybubet' olarak adlandırılan örgütün gizli evlerindeki faaliyetleri yürüten Yakup A.'nın, yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi'ndeki gaybubet evinde ele geçirildiği belirtildi.

        Söz konusu evde yapılan aramalarda şüphelinin haberleşmede kullandığı cep telefonuna da el konulduğu öğrenildi. (İHA)

        SAKARYA'DA MİLLİ BİRLİK VE DÜŞÜNCE DERNEĞİ BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya'da, Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBDD) Genel Başkanı Erdem Ercan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı. Erdem'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Adalet Yürüyüşü' sırasında suikast hazırlığında olduğu iddiasıya gözaltına alındığı dair yerel bir internet sitesinin yaptığı haber ise Valilik tarafından yalanlandı.

        Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan'ı sabah saatlerinde gözaltına aldı. Örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu öne sürülen Erdem, sorgulanmak üzere Emniyet'e götürüldü. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ