Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (4 Temmuz 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 4 Temmuz 2017 Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        AYDIN'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aydın merkezli 6 ilde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Aydın, İzmir, Manisa, Ankara, Mardin ve Denizli illerinde hakkında gözaltı kararı çıkartılan 9 şüphelinin adreslerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Operasyonda örgütün kapatılan okullarında görev yaptığı belirtilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

        Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi.

        Diğer şüphelileri arama çalışmaları sürdürülüyor. (AA)

        HATAY'DA 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen polis, asker, katip ve Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu 58 kişiden 19'u tutuklandı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince il genelinde düzenlenen operasyonla örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 58 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 19'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 34'ü adli kontrol şartı ve 5 kişi de ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, operasyon kapsamında 7 firarinin de arandığı öğrenildi.

        Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince il genelinde örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullananlara yönelik 29 Haziran'da düzenlenen operasyonda 47 kişi gözaltına alınmış, bu sayı daha sonra 58'e çıkmıştı. (AA)

        DÜZCE'DE 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 14 kişi gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Karar çerçevesinde harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, farklı meslek gruplarından 14 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        ZONGULDAK'TA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilenlere yönelik merkez ile Kozlu, Kilimli ve Ereğli ilçelerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

        Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, diğer zanlılar ise adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

        Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 21 ve 23 Haziran'da Zonguldak'ın merkez, Kozlu, Kilimli ve Ereğli ilçelerinde,FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 15'i kadın 36 kişi gözaltına alınmıştı.

        İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6'sı kadın 19 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, 8 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diğer şüphelilerin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        BİLECİK'TE 3 MÜFTÜLÜK PERSONELİ TUTUKLANDI

        Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, meslekten ihraç edilen 3 müftülük personeli tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, meslekten ihraç edilen aralarında imamların da bulunduğu A.B, C.C, S.Ç, H.K. ve S.Myi 30 Haziranda eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden A.B, C.C. ve S.Ç. tutuklanırken, H.K. ve S.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'daFETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneğine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında 7 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ATSO eski Meclis Başkanı İzzet B.'nin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı terör örgütünün KHK ile kapatılan sözde yardım derneği Kimse Yok Mu'nun Antalya Şubesi yöneticilerine yönelik geçtiğimiz 20 Haziran'da operasyon düzenlenmişti. Operasyonda cemaatin finans koordinatörü olduğu iddia edilen firari Nevzat Ayvacı'nın damadı olan ve 7 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kalan ATSO eski Meclis Başkanı İzzet B. ile birlikte, Kimse Yok mu Derneği'nin yönetim kurulunda yer alan Erdoğan K., Güngör Ç., Metin G. ve Ramazan Ö. gözaltına alınmıştı.

        Emniyetteki sorguları tamamlanan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığındaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen İzzet B., Erdoğan K., Güngör Ç., Metin G. ve Ramazan Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        MUĞLA'DA 10 KAMU PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 10 kamu personeli gözaltına alındı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il merkezi ve ilçelerinde operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, kamuda aktif olarak görev yapan 10 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi. (AA)

        ÇORUM'DA 38 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI ÇIKARILDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları öne sürülen 38 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ByLock kullandıkları iddia edilen 38 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı verildi.

        Zanlıların yakalanması için polis ekiplerince kent merkezi ve ilçelerde operasyon başlatıldı. (AA)

        EDİRNE'DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde aralarında kamu çalışanı ve esnafların da bulunduğu 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bazı belge ve bilgisayarlara el konuldu.

        Edirne Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri devam ediyor. (AA)

        UŞAK'TA FETÖ'NÜN SÖZDE "MAHREM ABLALARI"NA OPERASYON: 2'Sİ ERKEK 20 GÖZALTI

        Uşak merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "mahrem ablalarına" yönelik soruşturma kapsamında, 2si erkek 20 kişi gözaltına alındı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinesinde 13 ilde örgütün "mahrem" kanadına yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda değişik meslek gruplarından 2si erkek toplam 20 kişi gözaltına alındı.

        Emniyet kaynakları, 7 kişinin daha arandığını ve gözaltına alınan kadınların örgüt içinde "mahrem abla" diye adlandırılan kişiler olduğunu bildirdi.

        Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları iddia edildi. (AA)

        FİRARİ POLİSİ, JANDARMA DÜZCE'DE YAKALADI

        Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında göz altı kararı çıkarılan ve meslekten ihraç edilen polis memuru, Düzce'de yakalandı.

        Bayraktar Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin kimlik sorgusu sırasında yakalan polis memuru, Düzce Adliyesi'ne sevk edildi.

        Edinilen bilgilere göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında göz altı kararı çıkarılan ve Van İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken meslekten ihraç edilen Adil D. İsimli Düzceli polis memuru Bayraktar Karakol Komutanlığı ekiplerince yapılan kimlik kontrolü sırasında fark edilerek yakalandı. Yaklaşık 8 aydır firari olarak gezen Adil D, yapılan sorgusunun ardından Düzce Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        FETÖ'NÜN "IŞIK EVLERİ"NE YÖNELİK OPERASYON: 7 GÖZALTI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Sivas merkezli 17 ilde, örgütün "ışık evleri"ne yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Devlete Karşı Suçlar ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Sivas'ta bulunan erkek öğrenci yapılanması ve bağlantılarına yönelik olarak yürütülen 2. aşama "ışık evleri" soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas merkezli 17 ilde 22 hedefe eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda Şırnak, Kayseri ve Hakkari'de görev yapan teğmenlerden C.A, M.B. ve Z.D, Amasya'da görev yapan astsubay D.E, Samsun'da bankacı olan O.Ç, Şanlıurfa'da öğrenci olan M.B. ve Sivas'ta çiftçilik yapan B.H. gözaltına alındı. Şüpheliler, gözaltına alındıkları illerdeki işlemlerinin ardından Sivas'a getirildi.

        Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve aralarında üsteğmen, teğmen, komiser yardımcısı, infaz koruma memuru ve öğretmenlerin de bulunduğu 15 firarinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (AA)

        MUĞLA'DA BİR ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda bir astsubay yakalandı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı verilen astsubay S.Y. (27) Beldibi Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

        Marmaris Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, Sinop Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerine teslim edildi.

        Şüphelinin, İzmir Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığına bağlı, Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nde demirli bulunan Sahil Güvenlik gemisinde görevli olduğu öğrenildi. (AA)

        RUSYA'DA FETÖ OPERASYONU

        Rusya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) St. Petersburg'daki yapılanması "Oxford Vision" ve "Rus-Türk Kültür Merkezi"nin kapatılmasına yönelik süreç başladı.

        Rus haber ajansı RIA Novosti'de yer alan habere göre, Rusya Maliye Bakanlığı, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ile Rusya İstihdam ve Göç Bakanlığı tarafından, St. Petersburg'daki FETÖ bağlantılı Oxford Vision dil okulu ve Rus-Türk Kültür Merkezinde mayıs ayından bu yana yürütülen teftişlerde yetkililer, çok sayıda kanun ihlali yapıldığını tespit etti.

        Tespitler sonucunda her iki kuruma da yüklü miktarlarda para cezası kesildi. Rus-Türk Kültür Merkezinin kurucusu Adnan Öztürk ve Oxford Vision'da eğitim veren Eşref Sarışahin adlı şüpheliler, teftişi yürüten görevlilere rüşvet teklif ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

        AA muhabirinin resmi makamlardan edindiği bilgiye göre, her iki kurum da FETÖ bağlantısıyla Mayıs 2013'ten beri başta Moskova ve St. Petersburg olmak üzere Rusya'nın bazı bölgelerinde faaliyet gösteriyor.

        Kurumların yaklaşık 1,5 yıldır faaliyetlerinin durma noktasına geldiği, resmi kanallar aracılığıyla yapılan ihbarlar neticesinde bu kurumlara yönelik teftişlerin arttırıldığı ve yürüttükleri faaliyetler açısından birçok usulsüzlüğün Rus makamlarınca tespit edildiği ifade ediliyor.

        Yetkililer, FETÖ'yle bağlantılı bu kurumların mahkeme kararıyla kapatılacağını veya kurumların kendilerini lağvedeceğini belirtiyor. (AA)

        TOKAT'TA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 6 zanlı gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla özel sektörde çalışan 6 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        MEMDUH ÜN BYLOCK KULLANICISI ÇIKTI

        Kayseri'deki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, yargılaması süren eski Boydak Holding yöneticisi Memduh Boydak'ın ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen çeşitli meslek gruplarına mensup 104 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince zanlıların yakalanması için operasyon düzenlendi.

        Zanlılardan 67'si gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

        Operasyon kapsamında, Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 6 Mart 2016'da "terörizme finansman sağlamak, örgüte üye olmak" suçlarından tutuklanan eski Boydak Holding yöneticisi Memduh Boydak'ın da ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ OPERASYONDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        REKLAM

        Kahramanmaraş merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ'ın da yer aldığı 8 zanlı gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye destek oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince zanlıların ikametlerine düzenlenen operasyonda, Kahramanmaraş’ta 7, Ankara'da da bir kişi gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 6 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        KONYA'DA ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI'NA FETÖ OPERASYONU: 14 SUBAYA GÖZALTI

        Konya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli 21 subaydan 14'ü gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yapılan operasyonlarda gözaltına alınan askerlerin ifadesi doğrultusunda 2'si kıdemli yüzbaşı, 13'ü, üsteğmen, 6'sı teğmen olmak üzere 21 subay hakkında 'Anayasa'yı ihlal, Yasama organlarını engellemeye teşebbüs etmek, Hükümete karşı isyan, Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

        Bunun üzerine bugün polis tarafından gerşekleştirilen eş zamanlı operasyonda 14 subay gözaltına alındı. Örgüt içinde aktif rol aldığı ileri sürülen askerlerin evinde ve üs komutanlığında çalıştığı birimlerde aramaların sürdüğü belirtildi. (DHA)

        REKLAM

        KAYSERİ'DE 100 ZANLI'YA FETÖ OPERASYONU

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle 100 zanlıya yönelik operasyon düzenlendi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen çeşitli meslek gruplarına mensup 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince zanlıların yakalanması için operasyon düzenlendi.

        Zanlılardan 64'ü gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        NEVŞEHİR'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 4 POLİS TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 polis tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla gözaltına alınan polis memurları Hayri Y, Ahmet K, Ayhan K. ve Harun B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

        Şüpheliler, 1 Temmuz’da, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Diyarbakır ve Aksaray'da çeşitli adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ